Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Läppäritön lomaviikkoni Madridissa ja Mainzissa

IMG_7057

IMG_6983

Kaunis Madrid oli oiva paikka rentoutua, vaikka vauvan kanssa reissaaminen tuokin omat haasteensa matkailuun.

IMG_7129
IMG_7087

Mainzin vanhakaupunki oli juuri sellainen, kuin saksalaisten vanhojenkaupunkien mielessäni kuvittelen olevan. Mainzissa treenattiin myös kuvaamista lounaan lomassa.

Blogi on ollut hiljainen viime viikon ajan, ja ihan hyvästä syystä tällä kertaa! Olin nimittäin kunnon reissubloggaajan tavoin matkoilla – ja tällä kertaa tavoistani poiketen ilman läppäriä.

Maanantai-aamuna klo viisi auto starttasi kohti Düsseldorfin lentoasemaa, josta Iberian lentomme Madridiin starttasi aamuvarhaisella. Tosin ei se sitten lopulta startannutkaan kovin ajoissa sillä sumu oli vallannut Düsseldorfin lentoaseman, mutta pääsimme kuitenkin matkaan.

Edellisviikkoni oli ollut j-ä-ä-t-ä-v-ä-n kiireinen. Huh. Minulla oli (onnekseni tosin!) monta rautaa tulessa työrintamalla ja olin päättänyt saada kaiken valmiiksi ennen Madridia – ja suunnilleen sainkin. Tämä siksi, että halusin pitää hieman läppärivapaata, ja Madridissa olisin beben kanssa suurimmaksi osaksi yksin sillä Matteo oli kaupungissa töissä pari päivää. Aikaa datailulle tuskin jäisi. Ja seitsemän vuotta vanha Macbook Proni on sen verran painava, että sen kanssa reissaaminen on vähän vaivalloista, ainakin näin mukavuudenhaluiselle kuin minä olen. Olimme kaiken kukkuraksi käsimatkatavaroin liikenteessä, joten beben tavarat menivät tärkeysjärjestyksessä läppärin edelle. Ja kaipasin minäkin vähän lomaa.

Palasimme Madridista myöhään torstaina illalla ja perjantaina aamulla lähdin kohti Düsseldorfin rautatieasemaa ja Mainzin kaupunkia. Matteo ja bebe jäivät kotiin vuorokaudeksi ja suuntasin yksin Saksassa ja sen lähistöllä asustavien bloggaajien tapaamiseen. Edellisen (ja ensimmäisen) kerran tapasimme bloggaajaporukalla Aachenissa, ja nyt meitä oli koossa hieman eri kokoonpano Mainzissa. Ei läppäriä tällä kertaa mukana, vaan laatuaikaa samanhenkisten mimmien kanssa. Viinin ja hyvän ruoan äärellä, ei ollenkaan nettielämää! Ja monessa paikassa ei sisätiloissa ollut edes kenttää (esim eräässä autotallissa viiniä siemaillessamme), mikä ei menoa haitannut ollenkaan. Kirjoitan tästä tapaamisesta vielä ihan erillisen jutun, sillä sen se toden totta ansaitsee.

Mitenkäs se läppäritön loma sitten sujui?

Hyvin se tietysti sujui. Olen viime ajat ollut niin kiinni läppärissäni, että alkuun piti hetki miettiä että mitäs nyt… kerrankin on aikaa tehdä ihan jotain muuta kuin tuijottaa ruutua. Madridissa ensimmäisenä oli ohjelmassa englanninkielisen kirjan hankinta, jota ajattelin iltaisin lukevani. Ihanalle hömppäromaanilleni jäi lopulta kuitenkin aikaa neljän sivun verran. Vauvan mentyä nukkumaan söimme hyvin tai Matteo oli töissä – itse olin niin väsynyt että menin iltaisin melko ajoissa nukkumaan.

Aikaa kului sitten myös Instagramia seuraten. Joo-o, Instagramia hyvinkin, classy right! Ajatukseni oli etsiä hyviä täsmävinkkejä Madridiin Instasta, mutta tulihan siellä vain tapettua aikaa ja selattua kuvia sieltä täältä sohvan pohjalla maaten. Eli läppäritön lomani tarkoitti vapaata työstä, mutta en aivan täysin onnistunut itseäni nettimaailmasta sulkemaan. Morkkishan tästä kehkeytyi, tosin nyt sitten olen päättäyt pyhittää tämän viikon illat kirjan lukemiselle. Ei se voi niin olla, että elektroniikka vie voiton oikeilta kirjoilta ja asioilta. Nyt kirja on luettava ja sillä siisti, ja opetella rauhoittamaan illat.

Madrid ja Mainz ovat blogissa vahvasti esillä lähiaikoina, pohdintojen ja kohdejuttujen muodossa. Runoilen muutaman jutun näiden lisäksi vielä uudesta ihastuksestani Hollannista, jossa kävimme muutama viikko sitten.

Matkustatko sinä ilman läppäriä? Entä ilman elektroniikkaa? Tai pohditko kanssani pientä morkkista netin käytöstä?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, joulukuu 7, 2016 at 10:59

  Ihan lyhyitä lomia olemme tehneet siten, että matkassa ovat vaan puhelimet ja iPad. Mm. Kiovassa viime tammikuussa kävimme ilman läppäriä, osittain siksi, että halusimme minimoida mahdollisesti siellä varastettavan omaisuuden.
  Kameralta olen siirtänyt kuvia iPadille niiden parempaa tarkastelua varten kaapelilla/sovittimella, johon voi laittaa tietokoneen muistikortin – tuleepahan samalla vähän varmistettua kuvasatoa.
  Kamerassani (Olympus PEN) on myös langaton yhteys puhelimeeni, joten IG-kuvia saa myös kamerasta ilman, että ne käyttää tietokoneella välillä.
  Jonkun blogijutunkin olen kirjoittanut WP-sovellusta hyödyntäen iPadillä, mutta harmittavasti esimerkiksi muiden blogien kommentointi usein epäonnistuu tabletilla tai puhelimella, joten se jää sitten kotiin, vaikka hotellissa joskus aikaa olisikin.

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, joulukuu 7, 2016 at 15:46

   Mä olen tuota Olympys PENiä miettinyt, kokonsa puolesta ja just siksi että saisi suoraan puhelimeen ne kuvat. Ärsyttää raahata liikaa tavaraa maailmalla, etenkin se läppäri on ollut viime aikoina kynnyskysymys ja iso järkkäri mmyös. Olen itseasiassa itse jättänyt puheimella / ipadilla kommentoinnin kokonaan, jotenkin se on aina niin vaivalloista. Tänä päivänä paljon luen juttuja mobiilissa, ja ihan liian vähän tulee kommentoitua… harmi juttu, koska olisihan se tosi kiva pitää yllä vuorovaikutusta bloggaajien knassa. Tsässä pitää tsempata. 🙂

 • Reply Sari | SariKoo.fi maanantai, joulukuu 5, 2016 at 09:17

  No niiiii, kirjoittelin pitkän kommentin ja sit tuli internet ja hävitti sen. No lyhyesti; kyllä, koen morkkista koneella ja puhelimella vietetystä ajasta. Nykyään sentään menen nukkumaan chiclitin kanssa ja kännykkä & läppäri jää lataukseen olohuoneen puolelle. Edistystä sekin!

  • Reply lena maanantai, joulukuu 5, 2016 at 11:51

   Äh, damn you internet! Tuttu tunne. Mun on pakko ottaa tuo sun taktiikka käyttöön, monta hyvää kirjaa lukematta ja odottamassa lukemista. Jätän oman läppärin keittiöön, puhelin on usein vierellä kun katson siitä kelloa. EHkä voisi ostaa toisen kellon. 😀

 • Reply Maira sunnuntai, joulukuu 4, 2016 at 19:58

  Jes, olen just lähdössä vauvan kanssa Madridiin 14. Joulukuuta! Olen siellä kyllä ennenkin käynyt, mutta silloin siemailtiin drinkkejä Chuecan aukiolla… Nyt ei 😀 Joten otetaan Madrid vauvan kanssa -vinkkejä ilolla vastaan!

  • Reply lena maanantai, joulukuu 5, 2016 at 11:49

   Oi, mahtavaa reissua Maira! Mäpäs mietin, jos saisin Madrid-juttuihin vauvavinkkejä ujutettua. Ja tässä muutama: kävele, jos olet keskustan alueella. Se metro on tosi jees, mutta ei rattaiden kanssa! Ja itse kokeilin rintareppua, mutta kun siellä maan alla on niin kuuma ja ulkona kylmä, niin sain helposti beibin hermoilemaan. Eli kompakti keskusta – hyvät kengät mukaan! 😉 Me käytiin brunssilla Federal-nimisessä kahvilassa vauvan kanssa, tosi hyvä ruoka ja vauvaystävällinen!

 • Reply Oili / Ajatuksia Saksasta sunnuntai, joulukuu 4, 2016 at 19:57

  Puhelimen netti on kyllä paha! Mä en usein jaksa käynnistää konetta viikolla töiden jälkeen lainkaan, kun olen niin väsynyt päivän touhuista, mutta vaatii itsekuria olla viettämättä sitten kuitenkin koko iltaa instagramissa! Usein sitten ihan sammutan puhelimen, koska muuten räplään sitä kuitenkin viiden minuutin välein.

  • Reply lena maanantai, joulukuu 5, 2016 at 11:48

   Mä en oo varmaan koskaan sammuttanut mun puhelinta vielä… 😀 Pitäisi ehkä opetella, niin puhelimen kuin oman hyvinvoinninkin takia. Ihan älytöntä, miten se niin hallitsee elämää. Ja joku instagram, sitä aikaahan ei voi käyttää hyödyllisemmin 😀

 • Reply Sunna sunnuntai, joulukuu 4, 2016 at 18:09

  Oi, teki varmasti hyvää tuollainen digipaussi! 🙂 Mie olen istunut koneella nyt kyllästymiseen asti, kun 8h ensin töissä ja sitten kotona näpyttelin kandia nukkumaanmenoon asti. Tänään oli ensimmäinen päivä lopputyön palauttamisen jälkeen, ja olipa ihanaa käydä kunnon hiihtolenkillä!

  • Reply lena sunnuntai, joulukuu 4, 2016 at 20:04

   Mä tekisin about mitä vaan että pääsisin hiihtolenkille! Olis ihanaa 🙂 Varmasti piristää kummasti töiden ja kandin teon jälkeen, siinä nollautuu ajatukset tosi kivasti. Mulla toimii kirja tosi hyvin tuohon tarkoitukseen, eli nyt mars kone kiinni ja sohvalle kirja kädessä. 😀

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani sunnuntai, joulukuu 4, 2016 at 16:23

  Mä en edes omista läppäriä (paitsi olen kuullut huhuja, että joulupukki on sellaisen minulle lahjaksi varannut) eikä mulla ole puhelimessa nettiyhteyttäkään 😀 Kotioloissa tulee kyllä roikuttua niin tietokoneella, tabletilla kuin kännykänkin kautta somessa ihan liikaa. Siksi mulle sopii oikein hyvin se, etten kulun päällä voi sitä tehdä.

  • Reply lena sunnuntai, joulukuu 4, 2016 at 19:56

   Ootpa ollut kiltti, kun läppäri on tulossa! 😉 Mä kyllä nostan hattua sulle ja Heidille, että haluatte olla ilman nettiä puhelimessa. Ei muuten onnistuisi mulla!

  Leave a Reply