Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Ulkosuomalaisten blogeja: lista ja mistä niitä löytyy

Blogissani luetuimpien juttujen joukkoon kuuluvat ehdottomasti ulkosuomalaisuudesta kertovat jutut, muutaman täysin matkailuun kuuluvan jutun lisäksi. Olen Facebookissa adminina ryhmässä ”Ulkosuomalaisten blogit”, joka kasvattaa tasaisesti suosiotaan niin ulkosuomalaisten kuin suomalaistenkin lukijoiden ja bloggaajien keskuudessa. Ryhmälle on selkeästi kysyntää, ja ulkosuomalaisten arki maailmalla kiinnostaa. Luen ulkosuomalaisten blogeja paljon, ja ne ovat mitä parhainta vertaistukea silloin kun tuntuu, että vannetta kiristää ja hermo menee kaiken uuden opettelun kanssa.

Kokosin blogien löytämistä helpottaakseni listan ulkosuomalaisten blogeista. Tein kyselyä ulkosuomalaisten bloggaajien keskuudessa ja idea ilokseni sai älyttömän hyvän vastaanoton – olen listannut allaolevaan listaan ulkosuomalaisten bloggaajien ryhmän perusteella blogeja, mutta myös lisännyt joukkoon muutamia joita ahkerasti luen. Pyysin bloggaajia kuvailemaan blogejaan parilla sanalla, ja olen myös lainannut löytämistäni blogeista esittelytekstejä ja osassa kohtaa käyttänyt omaa kirjallista luovuuttani kuvaillessani blogeja. Lista päivittyy koko ajan, joten mikäli haluat blogisi joukkoon, niin huikkaa minulle esimerkiksi kommenttiboksissa. Olen yrittänyt tehdä listasta mahdollisimman kattavan, mutta ulkosuomalaisilla on niin paljon blogeja, että kaikkien löytäminen tähän hätään on varmasti mahdotonta – ketään ei ole jätetty tarkoituksella pois! Suurin osa blogeista on suomeksi, muutama englanniksi.

Lista maittain:

Afganistan

1001 Kabul

Olen Kabulissa asuva ja työskentelevä 28-vuotias suomalaisnainen. Bloggaan havaintojani Afganistanin arjesta ja haasteista Kabulin postinumerosta 1001. Miten viettää vapaa-aikaa kaupungissa, jossa ei saa liikkua vapaasti? Mistä löytyy Kabulin kaunein paikka? Entä parhaat ravintolat ja kahvilat? Miltä tuntuu itsemurhapommitukset ja räjähdykset? Pysynkö hengissä?

Algeria

Lasten Silmin

Suomalais-algerialaisen perheen arkea Algeriassa. Monikulttuurista perhearkea, sekä kattava katsaus monelle tuntemattomaankin maahan nimeltä Algeria.

Arabiemiraatit

W1

Lontoosta Dubaihin muuttanut suomalainen bloggaaja kertoo perheen arjesta Dubaissa. Blogissa matkustetaan paljon, joten tarinaa löytyy monesta maailman kolkasta, kotimaisemien lisäksi etenkin Lontoosta ja Etelä-Ranskasta.

Luxurious New Life

Bloggaaja kertoo: ”Olen 35 vuotias nainen. Muutin mieheni kanssa kaksi viikkoa sitten Dubaihin, meillä ei ole lapsia. Aloin myös kirjoittaa blogia ja siellä on vasta 2 kirjoitusta, mutta lisää tulee kun täällä jokainen tapahtuma on vähän seikkailu itsessään.”

Argentiina

Maailman toisella puolen

Kaikennäköstä epämäärästä ihmettelyä, normi-arkea ja muuta kummallista Argentiinan Catamarcassa.

Australia

Australiaan!

Tämä blogi seuraili lapsiperheen muuttoa Australiaan ja nykyään siellä elämistä.

Elisa does OZ

Kirjoittajan sanoin: ”Elämänmakuisessa blogissani matkustetaan Australiassa ja maailmalla, nautitaan herkullista ruokaa ja viiniä sekä eletään monikulttuurista arkea ja parisuhdetta.”

Me mennään bussilla!

Suomalais-fidziläisen suurperheen elämää kaksikerroksisessa bussissa Australiassa. Kotikoulua, elämänkoulua, vaihtuvia maisemia.

In your arms

Täältä löytyis yhden Australiaan reppureissulle kaksi vuotta sitten lähteneen, ja sille tielle jääneen nuoren blogi. Tällä hetkellä Suomessa lomalla ja Tammikuussa takaisin kotiin Australiaan yliopisto-opintoja aloittamaan.

Life in English

Suomalais-ranskalaista arkea Australiassa. Uteliaisuus ja muutoksen kaipuu vei kirjoittajan Perthiin vuonna 2011 ja bloggaaja on tullut Australiaan jäädäksen.

Muuttolintu

Muuttolintu -matkablogin takaa löytyy ujo maalaistyttö Anna, kotoisin Lappeenrannasta. Reissut taitetaan tätä nykyä aussisiippa Rohanin kanssa, jonka myös päästän ääneen silloin, kun häneltä löytyy jotain sanottavaa. Reissaaminen on meille elämäntapa ja intohimo. Meitä yhdistää myös rakkaus ruokaan ja valokuvaukseen. Pidämme tukikohtaa tällä hetkellä Australian Melbournessa, jossa säästämme senttejä, kunnes maailman tuulet taas vievät.

The Present is Perfect

Blogin taustalla seikkailee 28-vuotias nuori nainen, jonka mieltä vaivasi jatkuva kaukokaipuu ja halu saada uusia kokemuksia ja nähdä maailmaa. Aikani lääkitsin matkakuumettani tekemällä mahdollisimman paljon pieniä pyrähdyksiä ulkomaille, joilloin pystyin edes hetken tuntea olevani huoleton ja vapaa.Syksyllä 2014 kuitenkin tunsin, että olin elämässäni risteyskohdassa. Joko jatkaisin tuttua ja turvallista elämääni Suomessa tai tekisin hypyn tuntemattomaan. Jälkimmäinen polku kiehtoi enemmän, joten pakkasin omaisuuteni rinkkaan ja maaliskuussa 2015 lähdin Australiaan tutkimaan valtavaa mannerta.

Belgia

Citellemist

Seikkailuja ja ajatuksia Antwerpenistä, Belgiasta. Toinen kotimme on Venetsiassa.

Bosnia ja Hertzegovina

Mount Rewild

Suomalais-sarajevolainen perhe pyörittää majataloa Bosnian vuoristossa, 1300 metrin korkeudessa.

Brasilia

Auringon Aika

Yrittäjä, äiti, mumma ja insinöörin vaimo muuttaa toiselle puolelle maailmaa – mutta ei töihin eikä oikein lomallekaan. Nyt on auringon aika.

Egypti

Kahvila ja katuikoiria, elämääni Egyptin Luxorissa

Bloggaajan sanoin: ”Asun egyptissa ja olen asunut jo yli 5 vuotta, pidan taalla kahvilaa.

Kirjeitä Kairosta

Uganda, Bryssel, Kairo. Perheenäidin pohdintaa arjesta ja ulkosuomalaisuudesta, elämää liikkuvan, suomalaisen perheen kanssa maailman monessa kolkassa.

Espanja

Ansku BCN

Matkustaminen ja valokuvaaminen. Vuoret ja retkeily. Tasokkaat hotellit ja arjen pieni luksus. Gluteeniton ruoka ja hyvä viini. Barcelona ja Katalonia. Tapahtumat ja kaikenlainen kiva tekeminen. Näistä ja ehkä muustakin koostuu tämän blogin sisältö.

Kuulumisia Kataloniasta

Bloggaaja kertoo: ”Kirjoittelen perheemme kuulumisista Espanjan auringon alta. Olemme asuneet maailmalla yli 11 vuotta, 5 vuotta Bostonin liepeillä USA:ssa ja reilu 6 vuotta Espanjan Kataloniassa. Kirjoittelen arkikuulumisia, patikointiretkistä, polkujuoksusta, urheilusta, matkoista, Espanjasta, vegaaniruoasta sekä eläinoikeuksista. Eniten arkikuulumisista.

Miia de Madrid

Yliopistoelämää ja arkea Madridissa suomalaisen opiskelijan silmin.

Indie Espana

Suomalaisen toimittajan videoblog espanjalaisesta kulttuurista ja yhteiskunnasta indie- ja underground otteella.

Rintarinnan

Kirjoittaja on 12 vuotta ulkomailla asunut terveydenhoitaja, joka sai rintasyöpädiagnoosin 45-vuotispäivälahjaksi. Hän haluaa jakaa tunnelmia syöpäpotilaana olosta Espanjassa.

Saara’s Madrid

nordiska språk-opiskelijan elämää Madridissa – om livet i Madrid på svenska och finska.

Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Nomadiäiti,joka aloitti oman ristiretkensä avioeron jälkeen 2007 Italiasta. Myöhemmin matkaopastyö vei Turkkiin, jota en ollut kartalleni ajatellutkaan ja vieläpä palasin sinne. Rintasyöpä ja samaan aikaan ystävän kuolema pysäytti. Mutta vain hetkeksi. Tarinaa tulee milloin mistäkin, matkailusta ja elämästä, huumorilla ja ilman, enimmäkseen nykyisin Barcelonasta, jossa tällä hetkellä asun.

Vivi Vinna

29-vuotias muuttolintu, joka lentää Espanjan ja Suomen väliä. Blogissa haaveillaan ja haihatellaan matkustuksesta muotiin, pilke silmäkulmassa. ;

Etelä-Afrikka

Cape Town meets Helsinki

Blogin minä. Nainen. Vaimo. Yhden poikalapsen äiti. Nelikymppinen. Etelä-Afrikassa asuva suomalainen. Kapkaupungissa asuva helsinkiläinen. Yksi, se virallinen koti on Kapkaupungin Hout Bayssa. Toinen koti, Kallion kämppä, on Helsingissä. Suomi on kotimaa ja Etelä-Afrikka on kotimaa. Molemmat rakkaita. Äärimmäisen erilaisia.

Etelä-Korea

Täällä muualla

Sami ja Taina asuvat Hwaseongissa Etelä-Koreassa. Sami muutti maahan työn perässä, ja Taina Samin. Blogissa kerrotaan elämästämme täällä muualla.

Hollanti

Destinazione: Avanti!

MATKABLOGI eurooppalaisella näkökulmalla. Reissujuttuja matkanälkään ja vinkkejä taipaleelle. Kirjoitellaan Englanniksi, mutta jutellaan mielellämme myös suomeksi.

Matkakuume

Blogia kirjoittaa 27-vuotias suomalainen, Alankomaissa asuva freelancetoimittaja ja opiskelija. Kirjoittajan sanoin: Matkakuume-blogini sai alkunsa vuonna 2013, kun halusin löytää paikan matkatarinoiden ja reissuilla heränneiden ajatusten jakamiseen. Muutin elokuussa 2015 Hollantiin, joten tällä hetkellä kirjoitan pääosin elämästäni uudessa kotimaassani.

Sannan Kupla

Expat-elämästä, tunteista ja havainnoistani. Jonkin verran myös Amsterdamista sekä edellisestä kotipaikasta Kentuckysta/ Yhdysvalloista.

Wanderlustmanaged

Alankomaissa asuva libanonilais-suomalaisen perheen äiti. Koordinoin työkseni ulkomaanmuuttoja ja opastan ekspatriaattejani.

Indonesia

Moottoritiellä on puuma

Bloggaajan sanoin: ”Miä oon Päde, varhais-keski-ikänen senioripissis Helsingistä. Juuret Kouvostoliitossa, paperitehtaan katkussa kasvanu. Tykkään kissoista, juon kaljaa ja luen ihan helvetisti kirjoja. Tykkään myös sarjakuvista, tatuoinneista, juustosta ja raskaammanpuoleisesta rokenroulista. Ja matkustamisesta! Ai että, siitä miä vasta tykkäänki!”

Intia

Kotikaupunkina Bengaluru – Intia, suomalaisena Bengalurussa

Bloggaaja kertoo: ”Bloggaan suomalaisen perheen elämästä Intian Bengalurussa – arjesta ja juhlasta, asioista jotka hämmästyttävät, ilahduttavat, surettavat tai muuten vain mietityttävät minua.”

Irlanti

Housefive

Blogista poimittua: ”Housefive on blogi naisellisista hömpötyksistä, tyyleistä, kosmetiikasta ja sen sellaisista. Olen Sara, 31-vuotias Helsingistä Atlantin rannalle Länsi-Irlannin pikkukylälle muuttanut nainen. Perheeseeni kuuluu Irlantilaisen mieheni lisäksi 5-ja 3-vuotiaat pojat ja 2-vuotias tytär.”

Suomalaisvinkkeliä Irlantiin

Irlannissa jo liian pitkään asunut, nyt välivuotta Suomessa viettävä bloggari. Kommentoin kulttuuria, yhteiskuntaa, elämää, historiaa, ulkosuomalaisuutta.

Islanti

Salamatkustaja

Salamatkustaja-blogissa seurataan suomalais-islantilaisen perheen eloa Reykjavikissä. Yrittäjä-äidin ja jäätikkö-opas-isän perheessä matkustetaan ja nautitaan arjesta maailman pohjoisimmassa pääkaupungissa.

Iso-Britannia

Aika kypsä äidiksi

Nelikymppinen kesällä 2013 syntyneen britti-suomalaisen pojan äiti raportoi pitkän lapsettomuuden jälkeisestä raskaushuumasta, opettelee vanhemmuutta yhtä kypsän isäkokelaan kanssa, rakentaa pesää viktorianaikaiseen tiilitaloon ja nautiskelee kotikaupunkinsa Lontoon tarjoomuksista.

All the poems I never wrote

Blogista: ”

Maria Gazis is a singer, writer, performer and a daydreamer – a lover of art in all its forms. Maria’s hobbies include people-watching, photographing, movies and music, once in a while staring at a blank piece of paper for an x amount of time, traveling and throwing herself into all kinds of uncomfortable situations to broaden her horizons. Originally from Finland, she now lives in England”.

Araf

Pysähdyspaikka ulkosuomalaistuneen opiskelijan hektisessä elämässä. Kertoo arjesta, uteliaisuudesta, ikävästä, lähtemisestä ja saapumisesta sekä kaiken sen katkeransuloisuudesta.

Britannika

Britannika-blogi päivittyy Lontoosta, jonne kirjoittaja lähti alunperin opiskeluvaihtoon, sieltä Pariisiin, takaisin Lontooseen ja hetkellisesti Etelä-Amerikkaan. Blogissa tietoa Lontoosta sekä elämästä ulkosuomalaisena maailmalla.

Elämää Englannissa suomalaisella twistillä

Kirjoittaja kertoo: ”Kirjoittelen blogissani meidän perheen elämästä Englannissa. Lisäksi postailen blogissani leivontajuttuja, koska leipominen on lähellä sydäntäni”.

Finnabroad.com

Blogista poimittua: ”Welcome to FinnAbroad.com, a lifestyle blog covering food, tech, travel and photography with a smidgen of LGBT thrown in the mix to make things more interesting”.

From Helsinki to Aberdeen

35 y/o student sharing her experiences about living and studying in Aberdeen.

From London

From London-blogissa kirejoitetaan elosta Lontoossa, opiskelusta sekä mallintöistä. Myös reissutarinoita maailmalta.

From 60 degrees

23 / kotoisin Helsingistä / maantieteen opiskelija Brightonin yliopistossa Iso-Britanniassa / tarinoita kotoa ja maailmalta

Heidi’s little black book

Lontoo-blogi ja vähän muutakin matkustelua.

I basically travel

Mielikuvia ja tuntemuksia matkoilta, joilla yleensä kuljen reppu selässä paikallisia fiiliksiä haistellen ja maistellen.

Karoliina Kazi

Kirjoittaja kertoo: ”Hi, I’m Karoliina. Welcome to my blog, which is an eclectic mix of of all things that pique my interest (and I hope yours too). You will find there is also a lot of travel and London life, which is a passion for both my husband and me, as well as, rather without her given consent, our little Yorkshire Terrier Annie. I was born and raised in Finland, moved to New York in my early 20’s (which was super exciting), then to Florence for a year and half to study interiors and I now call London my home.”.

Kolmikieli

Blogissa seurataan kaksikielisen lapsen kielellistä kehitystä. Muutto kolmanteen maahan on suunniteltu alkuvuoteen 2016. Siihen asti kirjoitan kaksikielisen perheen elämästä sekä etsimme omia kulmia kolmannesta maasta.

Life in London by Susanna

Suomalais-eteläafrikkalainen perhe englantilaistuu, arkea, puuhailua ja nähtävyyksiä lähellä ja kaukana.

Little stories

Jemi on 28-vuotias kauniisiin asioihin ja kiltteyteen uskova elämän ihmettelijä. Koti Lontoossa, sydän vähän siellä täällä maailmalla.

Liza in London

Lontoossa asuva 27-vuotias toimittaja kirjoittaa matkailusta, kulttuurista, ulkosuomalaisuudesta ja arjesta Länsi-Euroopan suurimmassa metropolissa.

Meriannen

Äitiys ulkosuomalaisena, erityislapsiperhe (lapsen cp-vamma, kuurous ja aivoperäinen näkövamma), uusi raskaus. Avoin blogi, joka käsittelee rohkeasti niin äidin masennusta (synnytyksen jälkeinen masennus) kuin muuten elämäntilannetta (uusperhe: perheen vanhin lapsi isän aiemmasta suhteesta, vanhimman lapsen orastava murrosikä) ja mitä vain sattuu mielessä olemaan. Siitä blogin nimikin, Meriannen MIELESSÄ !

Mrs Finntastic

Gravesendissä asuvan keski-ikäisen naisen huumorilla ja itsekritiikillä höystettyjä havaintoja erilaisesta elämästään, suomalaisuudesta, teini-ikäisen pojan kasvattamisesta ja avioliitostaan.

My Post-University Life

Blogi kertoo arjen elämästä Briteissä, ulkosuomalaistuneen nuoren naisen näkökulmasta. Sydäntä lähellä on niin matkustus, sisustus, ruuanlaitto kuin kirjat, joten myös niistä kirjoitetaan silloin tällöin blogissa!

Niin on kirjoitettu

Tämä blogi alkoi aikoinaan jonkinlaisena vastaväitteenä kirjallisuudenteorian kurssille, jossa tuhlasin aikaani ja on sittemmin laajennut käsittelemään kirjallisuuden lisäksi muitakin kulttuuriin liittyviä aiheita. Kirjallisuudesta sekä kulttuurista kirjailijan ja historianopiskelijan näkövinkkelistä, lievästi provosoivalla otteella.

Otto Izakaya

Fyysinen koti Lontoossa, henkinen koti Helsingissä. Matkablogi täynnä rentoa meininkiä, runsasta itse-ironiaa, syvällistä pohdintaa sekä kilometrien mittaista tajunnanvirtaa. Parikymppisen kundin railakasta elämää ulkosuomalaisena sen kaikissa olomuodoissa

Panun Olympiaseikkailut

Kirjoittaja kertoo: ”Näin olympiavuonna minun matkani olympialaisten historiaan. On vienyt minua vaikka minne, ensi vuonna Melbourneen.”.

Pep Walks

Kuvaus blogista: ”In 2010, I left my office job in London and fulfilled a life-long dream of travelling round the world. Though it was not so much round the world but a trip of two halves – 6 months in the east (of Europe) and 6 months in the west. However, it made me realise that travelling really is the thing that I want to do most in my life and I set about to make travelling a bigger part of my professional life, too. I am now working as a self-employed translator, travel guide and writer which allows me quite a lot of freedom to travel since writing and translation can be done on the road and guiding, naturally, is all about travel even if in just my home town, which has been London since 2001”.

Postikortteja maailmalta

Suomalaisen sairaanhoitajan elämää Lontoon pohjoispuolella, reissuja ja muita ongelmia.

Rennosti

Paljon kuvia, kohtalaisesti matkailua ja vähän arkeakin – maantieteellesesti sijouttuu Devoniin, Lontoon suunnalle, sekä viime aikoina jonkun verran ympäri Eurooppaa.

Spin 360 around the world

Now for the first I’m going away from home for a long time: London. My dream is becoming true to see the world and learn more about other cultures. This is such a huge step so I decided to write about my life in London: my thoughts, my feelings, everything whilst studying in a university. From time to time I might write about Finland, since it always will be my home in heart.

Tyttö sinisen oven takana

Opiskelu/työblogi Aberdeen, Skotlanti. Mukana myös arvosteluja brittielokuvista sekä ”kotiseutumatkailua”.

Volatile Fiction

Blogista poimittua: ”Pia Long is a freelance journalist, fragrance industry professional, indie perfumer and a bit of a nerd. This is her personal blog.”.

Wave to mummy

Suomalais-englantilaisen perheen eloa ja arkea Lontoossa. Blogissa paljon vinkkejä muunmuuassa Lontooseen lapsen kanssa, sekä arkeen ulkomailla lapsiperheenä.

Israel

Baking in Pink

Marianne is an enthusiastic home baker and a recipe ninja, developing new recipes every week. Oh, and she wears pink only when baking!

Tel Aviv my love

Heippa,olen Jael,Israelissa tällä hetkellä asuva suomalaisnainen.Aiemmin olen asunut myös Yhdysvalloissa sekä Venezuelassa ja jonkun aikaa Hollannissa.

Italia

Always Abroad

Suomalainen meribiologi bloggaa seikkailuistaan poikaystävän luona Italiassa, entisessä kotikaupungissaan Lontoossa ja muilla maailman mailla.

Anniinankulma

Bloggaaja kertoo: ”Blogissani keitän kokoon kulttuurisoppaa arkipäiväisistä asioista ja elämästä. Ruokakulttuurista kiinnostuneille ja matkavinkkejä kaipaaville myòs kotiovemme Milanossa on auki. Mieheni Federicon pastojen ja ruokapatojen ääressä maku- ja rupattelunystyröitä hierotaan kotikonstein.”

Arkista onnea

Kirjoittaja kertoo: ”Olen Pohjois-Italiassa asuva yliopisto-opiskelija. Kirjoitan blogia arjestani ja sen pienistä hetkistä. Toisinaan kertoilen elämästä Italiassa ja ulkomailla asumisesta yleensäkin.

Casa di Pauliina

Thoughts on Life, Love, and All Things Italian. 

Marimente

”Venetsiaa asuinkaupunkinaan ihmettelevä, Lattarimaita palavasti rakastava, juuriltaan kainuulainen ja Helsingistä vauhtia hakenut matkailumarkkinoinnin sisällöntuottaja ja reissaaja suurella sydämellä”

Näkymä vihreältä kukkulalta

Näkymä vihreältä kukkulalta- blogista etenkin Roomaan matkustava löytää paljon tietoa ja sisäpiirin vinkkejä.

Suomi, Hollanti ja 200 italialaista naapuria

Kolmen kulttuurin ristiaallokko: suomalaisen ja hollantilaisen arkista elämää pohjoisimmassa Italiassa.

Heidin Italia

Elämää Keski-Italiassa ravintolaa pyörittäen ja Sisustusarkkitehtuuria opiskellen.

Terkkuja Leilalta Italiasta

Kirjoittajan sanoin: ”Hei! Olen Leila. Asun Keski- Italiassa, Umbrian läänissä, pienessä Spoleton kaupungissa. Kirjoitan huumorilla kokemuksistani ja elämästäni täällä. ” Ei tapahdu mitään, silti aina tapahtuu.”

Itävalta

Alpenkönig

Bloggaaja kertoo: ”Jos ny sattuu ketää kiinnostaa…mun jutut fillaril ja ilma, Euroopas ja vähä muual…postauksii tulee harvakseltaa ku en viitti kirjottaa jos pyäräilen kauppaan ja sato tai paisto…vaa ku oon tosiaan reissus, mukan paljo kuvii ja vähä selityksii, yhdistettyn sellasii harvinaisuuksii ku miäs ja Itävalta…”

From my Garden into my kitchen

I moved to Austria 2001 and have been living in countryside since that. Big change for a city girl. It has not always been easy ,but life is adventure..And with the help of great friends I have found my place here. Into my family belongs: Kiddo,Hubby and Zorro the cat. We are trilingual family which is at times challenging. I love cooking,handicrafts,gardening and taking photographs.. Welcome to my world in coutryside.

Jamaika

Miffa’s – Greetings from Jamaica

Tämä blogi täyttyy Jamaikan matkavinkeistä ja tarinoista karibialaisesta opiskelijaelämästä keväällä 2016, kun aloitan opiskelun Montego Bayssa. Kerron ainakin vierailun arvoisista paikoista,  jamaikalaisesta kulttuuri(shoki)sta ja yleisesti elämästä saarella, toivottavasti urheillen ja uusiin terveellisiin ruokiin tutustuen. Kevään aikana haluan tutustua Jamaikaan mahdollisimman perusteellisesti ja toivottavasti voin tarjota teille lukijoillekin hieman kattavamman kuvan saaresta, kuin mikä pelkällä reppureissulla tai luksusristeilyllä olisi mahdollista.

Japani

Dagboek

Ulkosuomalaisen tarinaa, joka alkoi Hollannista ja päätyi Saksan Baijerin kautta Japaniin.

Marjukka Katariina

Blogista napattua: ”Tätä blogia kirjoittelee 20-vuotias nuori nainen, jolla on iloinen elämänasenne ja loputtomasti unelmia. Opiskelen Jyväskylän yliopistossa suomen kieltä, mutta lukuvuoden 2015-2016 vietän ulkomailla vapaaehtoistöissä. Asun vuoden aikana kolmessa eri maassa – Ghanassa, Australiassa ja Japanissa.”

Our Osaka blog

Huumorilla kirjoitettu blogi suomalais-englantilaisen perheen kommelluksista Japanin Osakassa ja havainnoista kolmen maan, kulttuurin ja kielen välillä.

Kanada

Susu Paris Chic

Blogista: ”Susu Paris Chic is about making glamour happen thru little details of your life. I lived in Paris 2002-2012 – and that is when I got excited about fashion. My blog is my way of living a fulfilling life. I wear clothes that make me feel sexy and travel to sweet cities that have my heart jump. Thru my posts I hope to guide you to the Paris touch – little glamorous choices that render everything sweeter.”

Tarinoita maailmalta

Pohjois-Pohjanmaan pikkukaupungista matkaan lähtenyt utelias reissaaja, joka monen maan ja mutkan kautta päätyi asumaan Kanadaan. Tykästynyt seikkailumatkailuun, ulkosuomalaisuuteen, vieraisiin kieliin ja vuoristoihin. Matkailee sekä työkseen että omaksi ilokseen, kirjoittaa inspiroidakseen.

Terveisiä Torontosta

Terveisiä Torontosta – blogini kertoo nimensä mukaisesti suomalaisperheen elämästä Torontossa.Perheemme muutti Torontoon kolme vuotta sitten mieheni työn vuoksi. Tyttäreni Emmi on 18-vuotias ja opiskelee 1. vuotta Ryersonin yliopistossa Torontossa. Poikani Niklas on 12-vuotias seiskaluokkalainen. Meillä on myös 1-vuotias havannankoira nimeltään Eddie. Muuton vuoksi jätin työni yritystapahtumatuottajana ja jäin kotiin. Urheilen paljon – olen juoksuryhmässä ja treenaamme puolimaratoneja varten. Käyn myös bootcampissa. Olemme aikaisemmin asuneet Suomen lisäksi Ruotsissa ja Hollannissa.

Kiina

Elämää Idän Pariisissa

Blogista poimittua: ”Ní hăo ja tervetuloa lukemaan blogiani..Blogini kertoo elosta alkaen Malesian Kuala Lumpurista sekä nyt Idän Pariisissa, Shanghaissa. Unohtamatta Suomea, jossa vietän kesät. Kiitos, jos kommentoit, sillä kommenttejanne on mukava lukea. Wŏmen zŏu ba! ”

Matkalla Kiinassa

Blogista: ”Olen 26-vuotias tyttö, jolle tuli tilaisuus nähdä maailmaa hetkeksi Kiinasta käsin aviopuolison työn takia. Tämä on blogi siitä millaista on arkielämä Shanghaissa ja miltä tuntuu asua samassa kaupungissa reilun 23 miljoonan muun ihmisen kanssa.”

Syö Matkusta Rakasta

25-vuotias opiskelija matkustaa milloin lähelle ja milloin kauemmas, mieluummin sinne kauemmas. Reissujen painopisteenä matkat Aasiaan ja weekend getawayt Eurooppaan – yleensä juoksen kaupungin parhaiden ravintoloiden perässä. Tällä hetkellä asun Shanghaissa.

Luxemburg

Aino Salminen

Bloggaajan sanoin: ”Olen 50-vuotias eurovirkamies Luxemburgissa, ulkosuomalainen jo yli 20 vuoden ajan. Kirjoitan elämästäni ja sen haasteista, työstä, harrastuksista. Olen samppanjalle perso lukutoukka, innostunut terveellisestä ravinnosta ja vieraista kielistä.”

Mali

Kuplaelämää

Kuplaelämää-blogissa jaetaan kokemuksia expat-elämästä Malissa ja puhutaan mm. terrori-iskun jälkimainingeista.

Silla valin maailmalla

Reilu kolmikymppinen suomalais-unkarilainen naispari aloitti blogin suunnittelemalla pitkaa haamatkaansa tilittaen arkielamasta siina sivussa. Nyt matka on jo ohi ja arkielama jatkuu vaihteeksi Maltalla.

Malta

Pynde matkalla tuntemattomaan

IT-insinöörin irtiottoja vuorotteluvapaan ja Maltalle töihin perässä muuton muodossa.

Sillä välin maailmalla

Reilu kolmikymppinen suomalais-unkarilainen naispari aloitti blogin suunnittelemalla pitkaa haamatkaansa tilittaen arkielamasta siina sivussa. Nyt matka on jo ohi ja arkielama jatkuu vaihteeksi Maltalla.

Meksiko

Business and Pleasure in Mexico City

This blog is about business and entrepreneurship in Mexico.

Micronesia

Tyynenmeren Tallessa

Blogista: ”I am teaching 12th grade English Reading and Literature in Chuuk High School, Federated States of Microniesia. I moved to Weno, Chuuk in July 2015 after just becoming an alumni of Tallinn Univeristy and a Bachelor of Humanities.”

Mosambik

Diplomaattirouva

Blogini on matkapäiväkirja. Muutin diplomaattimiehen, kahden pojan ja kissan kanssa Berliinistä Maputoon elokuussa 2015. Ammatiltani olen toimittaja. Nyt katson Afrikkaa tulokkaan silmin. Toivottavasti siitä on iloa lukijoille ja ehkä myös apua muille tulijoille!

Norja

Destination Unknown

Mikroseikkailuista innostunut ulkoileva matkablogaaja jonka koti löytyy Norjan vuorten keskeltä. Mukana matkoilla on yleensä kaksi pientä reissaajaa, britti-irlantilais aviomies ja iso kasa urheiluvarusteita koskikajakeista suksiin.

Kalastajan Vaimo

Johanna kirjoittaa elämästään norjalaisen kalastajan vaimona ja kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

Niittypioni

Bloggaajan sanoin: ”Täällä tuunailee, tuumailee ja touhuilee Norjassa asuva suomalainen tavallinen nainen. On aviomies, lapsia, lastenlapsi, koiria ja kissoja ja pieni mökki kotina. Työpaikka, harrastuksia, intohimoja ja unelmia, kätevät kädet ja nopeat hoksottimet. Täältä löytyy tavallista elämää pihan, kodin, ulkoilun ja tekeleiden parissa.”

Norjalainen päiväkirja

Bloggaajan sanoin: ”Muutin Norjaan 2009, ja asun norjalaisen mieheni ja suomalaisen kissan kanssa Oslon lähellä. Ihmettelen norjalaista elämänmenoa ja norjan kieltä sekä elän rivitaloelämää. Maanantaista perjantaihin olen julkisen sektorin virkamies, joka aina välillä taivastelee norjalaisuuksia myös sillä saralla.”

Saman Otavan Alla

Bloggaajan sanoin: ”Tulin Norjaan syksyllä 2010 viikonlopun ratsastusreissulle ja tunsin tulleeni kotiin. Puolitoista vuotta myöhemmin muutin tänne asumaan. Tämä on ainakin kertomus siitä, että mahdottomiltakin tuntuvat unelmat voivat toteutua! Tämä blogi kertoo myös Norjasta, Valdresista, metsistä, vuorista, dølehevosista, ihmisistä, kissoista, arjestani, sopeutumisestani, havainnoistani ja ajatuksistani. Toivottavasti tämä kertoo myös elämän hidastamisesta… Vähän syvällistä, vähän arkista ja vähän kepeän pinnallista. Vähän kaikkea.

Panama

Merkintöjä Panamasta

Merkintöjäni elämästä Panamassa. Yksi perhe, paljon melua, rakkautta, suuria tunteita, kasvua ja kipuilua. Kolmas kerta ulkosuomalaisena, ensimmäinen kerta kahden pojan äitinä uudella mantereella.

Peru

Perusta kuuluu

Kirjoittajan sanoin: ”Perunsuomalaista elämää ensin Andien vuoristossa, myöhemmin pääkaupungin hulinassa. Elämäni seikkailu alkoi, kun kolmenkympin kriisissä päätin hetken mielijohteesta lähteä vuodeksi vapaaehtoistyöhön maahan, jonka kieltäkään en osannut.”

Portugali

Casa Viva

Casa Viva (suom. elävä talo) on toimiva maatila pohjoisessa Portugalissa. Satavuotias päärakennus on koti ja työpaikka suomalaiselle emännälle ja portugalilaiselle isännälle. Casa Viva on elämäntapa ja ikuisuusprojekti. Paikkoja laitellaan ajan kanssa, kierrättäen ja itse tehden. Casa Vivassa tehdään töitä, laitetaan ruokaa, hoidetaan puutarhaa ja värkkäillään milloin mitäkin.

Normaali Irtiotto

Helsinkiläisestä business parkista pohjois-portugalilaiselle maatilalle. Se on normaali irtiotto.

Pimeä Onni

Vuonna 2012/2013 asuin Lontoossa 11kk. Tällä hetkellä Lissabonissa vaikuttava jälleen omaksi itsekseen tunteva 27-vuotias nainen. Löytänyt vihdoin onnen.

Ranska

Albin Karmann

Ranskassa asuva suomalainen pariskunta hankki matkailuauton viiden vuoden pohdinnan jälkeen. Ranskaa tutuksi tien päällä, ja muitakin naapurimaita, kunhan ehditään. Tässä blogissa EI ole maksettuja mainoksia.

Avec Sofie

Avec Sofie on blogi Pariisista sekä kaikesta kauniista. Muodista, pariisilaisista hetkistä, ystävistä, hyvästä ruoasta. Blogissa matkustetaan ja vilahtaapa amerikkalainen puoliskokin jutuissa mukana silloin tällöin.

Chez Helena

Chez Helena päivittyy Antibesista, Ranskan Rivieralta. Blogi keskittyy ulkosuomalaisuuteen, perhearkeen eteläisessä Ranskassa sekä siinä pohditaan ajankohtaisia asioita mm. suomalaisuudesta ja Ranskan tapahtumista.

In my ballerines

Blogi Pariisista. In my ballerines -blogissa unelmoidaan täydellisestä vaatekaapista, innostutaan kauniista kosmetiikkapurkeista, nautitaan herkullisesta ruuasta ja matkustetaan maailmalla.

Kinttupolulla

”Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.” Kolmekymppinen seikkailija, jonka haaveena on tallata kaikki maailman polut! Luontoelämyksiä, eläinystäviä, vegaanielämää ja reissuja pienellä budjetilla! Patikkapolulla mukana viihtyy puoliso Tomi ja kotona komentavat kaksi ihastuttavaa kissaneitiä. Tällä hetkellä koti sijaitsee Ranskan Provencessa maatilalla eläintenhoitajan hommissa taiteilijaresidenssissä.

La vie en Cote d’Azur

Syksyllä 2015 Ranskan Rivieralle unelmiensa perässä muuttaneen suomalaisperheen arkea.

Maurelita

Bloggaamista Pariisista vuodesta 2004. Maurelitan ansioista sosiaalisesta mediasta löytyy myös #pariisittaret, jonka kautta voi seurata suomalaista menoa Pariisissa.

Melkein Rajalla

Ulkosavolainen, ranskansuomalainen, kirjailija, äet, uneksija. Suurimman osan aikaa rajaseuduilla, vähintäänkin toden ja tarun välimaastossa.

Paljain jaloin Pariisissa

Blogista poimittua: ”Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa – lapsen kanssa ja muutenkin.”

Ruotsi

Plunge by Tiia

Kirjoittaja kertoo: ”Kirjoittelen blogissani expat elämästä Tukholmassa, jossa olen asunut nyt nelisen vuotta. Rakastan matkustelua ja blogissa viliseekin aina silloin tällöin myös matka-aiheisia postauksia ”.

Ps. I Love Fashion by Linda Juhola

Ps. I Love Fashion on Suomesta Tukholmaan muuttaneen opiskelijan muotipainotteinen blogi, jossa sivutaan myös arkea Tukholmassa sekä annetaan reissuvinkkejä Ruotsin pääkaupunkiin matkaaville.

Roosa Viktoria

Muutin joulukuussa 2013 Ruotsin Göteborgiin rakkauden perässä ja otin mukaan myös kaksi pientä koiraani. Blogini kertoo arjestani Ruotsissa, muodista ja ruuasta!

Saksa

Ajatuksia Saksasta

Kotoilublogi Saksasta. Aiheina ulkosuomalaisuuteen ja ulkomaille muuttoon liittyvät asiat ja ajatukset, käsityöt, arki taaperon äitinä, satunnaiset ruokajutut ja muu, mikä elämässä on juuri ajankohtaista.

Aperitiivilla

Aperitiivilla on soraääni naisilta, jotka välttelevät kaikkia pakkoja. He tarttuvat mieluummin lasiin kuin käsipainoon ja imuroivat vain huoneen keskeltä. Ajatus juoksee heillä vinosti ja sinkoillen – lämpimästi tervetuloa toteamaan se ihan itse.

Eau de Cologne

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua Kölnissä.

Elämisen sietämätön keveys

Kuulumisia Wiiniseudulta! Keski-ikäistyvän kotirouvan, viiden lapsen äidin, ajatuksia elämästä Etelä-Saksassa sekä arkisista asioista ja elämän kohokohdista.

Finn for Life

Ulkosuomalainen blogi. Äiti, vaimo Etelä-Saksassa pohtimassa, mihinkäs se oma elämä jäi…

Finnin auf Tour

Ikuisesti 20v ja risat puheviestijä, joka lähti Saksaan syömään omenastruudeleita.

Jenni Ukkonen

Lontoosta Müncheniin muuttanut muodin ammattilainen Jenni bloggaa pääasiassa muodista Anna.fi-sivustolla, mutta mukaan mahtuu myös ulkosuomalaisuuteen liittyviä juttuja ja arkisia kuulumisia.

Jomon Jorinoita

Bloggaajan sanoin: ”Täällä yksi Saksan-suomalainen, joka bloggailee epäsäännöllisen säännöllisesti kaikesta mahdollisesta aina unieni kuvauksista kannanottoihin

Kaunis Kameleontti

Berliiniä, vaateleikkejä, pimauttelua, kaikkea pientä ja somaa, suurta ja outoa – kivaa ja hassua, hymyjä ja värejä!

Koti Saksassa, sydän Suomessa

Bloggaajalta: ”Meidän 4-henkisen perheen elämää Saksassa. Tervetuloa kurkistamaan höpinöitäni lapsiperheen arjesta!”

Lempipaikkojani

Blogi lapsiperhearjesta Saksassa. Väläyksiä ja ajatuksia kirjoittajan elämästä ja lempipaikoista.

Life in STR

Blogissa esiintyy henkilö, joka harrastaa Saksassa asumista. Tekstien kautta voit seurata vaiheitani kaikkialla muualla paitsi Suomessa. 2015: määräaikainen muutto Stuttgartiin työtehtävien perässä 2013: eksentrinen graduntekijä luovii läpi Etelä-Saksan

Puolivälissä

Blogista poimittua: ”Ulkosuomalaisen elämää Saksassa vuodesta 2012. Kirjoitan arkisista asioista muualta tulleen, monikielisen perheen ja työssäkäyvän äidin näkökulmasta.”

Samalla pallolla – Timmy Trümpler

Timmy Trümpler vietti lapsuutensa Saksassa, nuoruutensa Isossakyrössä ja muutti vuonna 2009 takaisin Saksaan. Vuoden 2012 Timmy vietti suurimmaksi osaksi Nepalissa töissä. Nyt hän on palannut takaisin Saksaan.

Siirtolaisrouvana Baijerissa

Arkea, elämää ja ruokavinkkejä Saksan Baijerissa.

Tripsteri – Berliini-bloi

Opas Berliiniin. Matkavinkkejä, ilmiöitä, tarinoita Saksan pääkaupungista.

Veera aus Finnland

21 vuotias Müncheniin ihastunut opiskelija. Tällä kertaa asustelen Münchenissä työharjoittelun merkeissä. Yleistä löpinää harkasta ja elämän nauttimisesta.

Viherjuuria

Olipa kerran opettaja ja sitten se muutti Saksaan. Kirjoituksia kulttuurista, kirjallisuudesta ja elämästä.

Vintagella

Blogi sisältää reilun 3-kymppisen Hampurissa asuvan naisen huomioita niin töissä, vapaalla kuin sosiaalisessa mediassakin. Toivottavasti viihdyt!

Urban Daydreaming by Sofia

Blogista poimittua: ”A 24- year old Finnish business graduate sharing her story of making a dramatic life change by leaving everything behind and heading to Berlin in early 2016 in pursuit of new challenges and experiences in her personal and professional life. ”

Saudi-Arabia

Aidan takana

Sairaanhoitaja ja maailmanmatkaaja, joka monesta yrityksestä huolimatta, ei pysty asettumaan aloilleen. Nyt kolmatta kertaa Saudi-Arabiassa. Takana myös muutama vuosi Englannissa ja samanverran Ruotsissa, sekä pari vähän lyhyempää ulkomaan työkeikkaa.

Blue Abaya

The Blue Abaya website was founded by a Finnish nurse back in 2010. Blue Abaya started as a personal blog about her journey to and adventures in the ‘Magic Kingdom’ of Saudi Arabia, as a way to showcase the true beauty of the country as well as encourage others to get out and explore their surroundings without fear.

Hiekka ja Ruis

Blogi kertoo suomalaisen perheenäidin näkökulmasta elämästä ja arjesta Saudi-Arabian Dammamissa. Perheeseen kuuluvat äidin lisäksi 4- ja 6-vuotiaat tytöt, sekä isä, jonka kolmen vuoden työkomennuksen vuoksi perhe on Saudi-Arabiassa.

Sveitsi

Ei kai taas

Monikulttuurinen diplomaattipariskunta muuttti lapsineen Sveitsin Geneveen ja aloitti alusta. Taas kerran.

Martan Matkassa

Bloggaajan sanoin: ”Kirjoitan omaksi iloksi ja postaukseni liittyvät arkisiin asioihin, matkailuun, nähtävyyksiin, sisustamiseen, ruoanlaittoon, elämäämme Sveitsissä tai aiheista jotka mietittyttävät ja innostavat minua, unohtamatta lapsuuden intohimoani hevosia ja ratsastusta. Tällä hetkellä asumme Sveitsissä ja perheeseeni kuuluu kaksi teiniä -97 ja -98 syntyneet tytär ja poika, rakas aviomieheni Papi sekä tietenkin Macho-kissa. Kirjoittelen silloin kun on fiilistä ja saatan päivittää aikaisemmin tapahtuneita asioita, jotka ovat jääneet elävästi mieleeni!”

Martinas resor

Ulkosuomalaisen elämää Sveitsissä. Blogissa myös matkajuttuja.

Pala suklaata

Sveitsistä, muttei suoranaisesti mikään Sveitsi-blogi. En silti sorsi kulttuurisia aspekteja ja mukana myös korkeakulttuuria, keveöllä otteella. Hiukkasen liikuntaa, matkailua ja muita elämää maustavia juttuja, kohdalle osuvia hetkiä. 16 vuotta Sveitsissä, perhe suomalais-costaricalainen.

Sudan

Edustusrouvan päiväkirja

Miehen työn mukana maailmalla, tällä hetkellä Sudanissa, kolmen lapsen ja kolmen koiran kera.

Tansania

Matkalla perille

Kirjoituksia reissaavan amerikkalais-suomalaisen perheen elämästä ja arjesta – kotimaana tällä hetkellä Tansania. Mukana myös yhteiskunnallisia kannanottoja liittyen erityisesti sukupuolten väliseen tasa-arvoon, feminismiin ja äitiyteen.

Tanska

Laura’s Itinerary

Kohta 30-vuotias maailmanmatkaaja muutti Kööpenhaminaan töiden vuoksi ja haluaa jakaa kokemuksiaan sekä Tanskasta että muista kohteista. Suurena intohimona hyvä ruoka ja unelmana shamppanjareissu Ranskaan ja kulinaristireissu Japaniin. Tervetuloa seuraamaan!

Muru Mou

Muru Mou on ulkosuomalaisen blogi Tanskan Kööpenhaminasta, jonne kirjoittaja on asettunut ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen paikallisen poikaystävänsä kanssa. Blogissa matkustetaan maailmalla ja kirjoitetaan elämästä Kööpenhaminassa.

Thaimaa

Sarikoo.fi

Sarikoo.fi päivittyy Thaimaan Chiang Maista, jossa kirjoittaja on viettämässä talvea diginomadina miehensä kanssa. Myöhäisen kolmenkympin kriisin selättämistä, matkoja, hyvinvointia ja ajatuksia sosiaalisesta mediasta.

Thaimaanrannanmaalarit

Juttuja unelmien jahtaamisesta kirjoittelee perheensä kanssa Thaimaahan sielunsa perään muuttanut reilu 40-kymppinen taivaanrannan maalari. Välillä kaikki on selvää pässinlihaa, välillä punaisesta langasta ei ole tietoakaan.

Turkki

Demirean

Valokuvaukseen hurahtaneen parikymppisen elämää Egeanmeren rannalla Turkissa.

Kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

Blogista poimittua: ”MatkaMartta on Istanbulissa asuva ulkosuomalaiseksikin määrittyvä nainen, jokaihastelee tämän kotikaupunkinsa historiallisia nähtävyyksiä & ihmettelee kulttuurin kummallisuuksia ja helmiä, tykkää hitaasti etenevistä mummoista & auringonlaskusta Bosborilla,katujen ja kujien kuljeskelusta & ystävien tapaamisesta.”

Ulkosuomalaisen äidin merkintöjä

Ulkosuomalaisen äidin merkintöjä päivittyy Turkin Izmiristä. Blogissa juttua monikulttuurisen (Suomi & Turkki) perheen arjesta, suomalaisena olosta Turkissa sekä arkisista turkkilaisista asioista. Pääosassa perhe.

Uganda

Minunkin Afrikkani II

Suomalaista arkea ja tarinaa Ugandasta.

Wonderworld

Blogista poimittua: ”Kolmeakymppiä lähestyvä espoolainen nuorehko nainen, joka unelmoi asuvansa ulkomailla ja tapaavansa elämänsä prinssin. Unelmat kävivät toteen ja nyt matkustan ympäri maailmaa diplomaatin puolisona. Tällä hetkellä kotimme on Ugandassa, Itä-Afrikassa. Perheeseen kuuluvat meidän kahden lisäksi Leevi 0v. ja parhaat ystävykset Kuba ja Socke. Kirjoittelen yleensä vähemmän syvällisiä juttuja arjesta, joka täällä pallon toisella puolella on yllättävän samanlaista kuin koti-Pohjolassa.”

USA

Amerikantäti

Ulkosuomalaista eloa Amerikassa.

Blue & White, meet Stars & Stripes

Suomalainen Houstonissa – Finn in Houston. Sharing the experiences, funnies and also peculiarities from my perspective while settling into the life in Texas.

Chicagon lääkäri

Suomalainen lääkäri aloittaa uraansa Amerikassa erikoistumalla yleislääketieteeseen Chicagossa ja kertoo siitä kotiin päin jos ehtii.

Elämää ja Amerikkaa

Umpisuomalaisen perheen elämää Ameriikan ihmemaassa, koillisessa Vermontin osavaltiossa. Paljon arkea ja elämän ilmiöiden ihmettelyä, lisukkeena runoja pöytälaatikon uumenista.

Globe Called Home

Globe Called Home-blogissa ulkosuomalaisen kuulumisia Coloradosta, jonne kirjoittaja on päätynyt Luxemburgin vuosien jälkeen. Globe Called Home on myös matkablogi, josta löytyy tietoa kattavasti muun muuassa USA:n kansallispuistoista.

Hetkiä Houstonissa ja muilla mailla

Kuulumisia ja kokemuksia elosta ulkomailla.

Kaapelikukkulan kuulumisia

Arkipäivän kuvausta Pohjois-Karoliinasta ja vähän muualtakin. Nimestä huolimatta enemmän arkea kuin matkailua.

Kaukana Kotona

Suomalaisen preschool -opettajan ja amerikkalaisen sukellusvenemiehen elämää maailmalla – tällä hetkellä San Diegossa.

Kotirouvailua ja kulttuurishokkeja

Alle 30-vuotias yhteiskuntatieteilijä muutti miehensä ja viiden matkalaukun kanssa Kaliforniaan Piilaaksoon. Kirjoitan kokemuksistani, ihmetyksen aiheistani ja koti-ikävästäni.

Kylmästä lämpimään

Näkökulmasta riippuen  joko suomenamerikkalainen  tai amerikansuomalainen mies,
suomalainen vaimo,  kolme tytärtä,  kalifornialainen löytökoira ja vasta alkaneita seikkailuja  Yhdysvaltojen länsirannikolla

Lentoaskeleita

Viisi vuotta sitten aloittelin opintojani yliopistolla. Opiskelijabileet vaihtuivat kuitenkin häihin ja matkaan tuli kaksi ihanaa ”äitiysloma” -nimistä mutkaa. Blogia kirjoitan siis minä, Elina, 26-vuotta: humanisti, feministi, cappuccinoholisti ja koiraihminen, joka kammoaa akryylia, rakastaa hyviä aamiaisia ja tällä hetkellä kotirouvailee Etelä-Carolinassa.

Livet & LA

Blogi ruotsiksi LA:sta. Blogista poimittua: ”Jag heter Jeanette Öhman, men när jag var tre döpte jag  om mig själv efter en apa och kallas Peppe sedan dess. Jag är journalist, författare, föreläsare, mediakonsult och har en magisterexamen i statsvetenskap från Helsingfors universitet och en Master of Arts från University of Southern California. För tillfället bor jag i Los Angeles och jobbar som stringer för nyhetstidningen Hufvudstadsbladet. Jag skriver också frilansreportage, krönikor och böcker.”

Mamuna maailmalla

Maahanmuuttajan arkea, remonttia ja perhe-eloa New Hampshiresta.

Matkalla jonnekin

Blogi päivittyy Yhdysvaltojen Teksasista, ja koostuu pääasiassa matkailu- ja ulkosuomalaisjutuista. Arkisia juttuja Yhdysvalloista, kulttuurieroja sekä vinkkejä USA:n reissaajille.

LA Madde

LA Madde on blogi suomalaisen lentoemännän ja bloggaaja/valokuvaajan arjesta aurinkoisessa Kaliforniassa.

Nin-A-merica

USA-Suomi naisparin ja lapinkoiran elämää Los Angelesissa. Blogi alkaa viisumiprosessin ollessa käynnissä ja jatkuu nyt arjen ihmettelynä vieraassa maassa. Blogi on aika alkutaipalellaan vielä.

Oli ennen onnianni

Savolaisen kotiäidin blogi Kansasista. Blogissa seikkailevat myös paikallinen mies sekä kaksi lasta – blogi on katsaus yhdysvaltalaiseen arkeen sekä aikaan, kun bloggaaja oli vasta tutustumassa mieheensä vaihtovuotensa aikana.

Onnenpäivä

Ulkosuomalaisen muistiinpanoja elämänkoulusta. Palstalla nautitaan elämästä estoitta, käännetään vastoinkäymiset voitoksi, liikutaan ja syödään hyvin, pohditaan ihmissuhteita, ihmetellään kulttuurieroja, laitetaan iloiset asiat kiertoon ja annetaan huutia ympärillämme velloville negatiivisuuden pimeille voimille. Toisinaan on kuitenkin pakko avautua ennen kuin päivä muuttuu hyväksi.

Oonamaria Vlog

Olemme amerikan- Suomalais- Trinidadian perhe ja elamme elamaa positiivisuuden kautta kun valittaakkaan en osaa.  Teemme muistoja ja jaamme niita meidan koti kaupungista New Yorkista

Tea and tots

Suomalainen maailmalla. Kahden tyton aiti kotosalla. Rakastan teeta, kasitoita, valokuvausta, luontoa, kirjoja, digiscrappaysta, musiikkia…..jne.

The Sugar antelope

Satunnaisia ajatuksia ja paljon kuvia Yhdysvalloista, erityisesti siita osavaltiosta, missa milloinkin asutaan. Talla hetkella asuinpaikkana Maryland.

Uusi-Seelanti

Kaan/histeluja

Savolaisperhe Uudessa Seelannissa. Elamasta englanninkielisen maailman Savossa.

Valko-Venäjä

Avaruusponi

Yksi tämän listauksen harvinaisimmista bloggaajan asuinpaikoista lienee Valko-Venäjän Gomel. Blogissa Valko-Venäjällä eloa projektina muutto Australiaan.

Ja tähän loppuun listaan useista eri paikoista päivittyviä blogeja, joille ei selkeää maa-kategoriaa löytynyt.

Lottie’s Life

Itse olen lähes aina ollut ulkosuomalainen, mutta tällä hetkellä olen vaihtelun vuoksi Suomessa. Kerron silti myös elämästä ulkosuomalaisena.

Million Miles Away

We are three girls from Finland, born in 1997 and 1995. Jasmin and Jemina are sisters, and Maria is their cousin. But practically we are like three sisters, as you might notice from the texts below. We tried to make our ’hobbies’ sections unique, but failed to do so. Our interests seem to be very similar, and so are we. That’s probably the reason why we enjoy spending time with each other so much. Jasmin and Jemina write their posts in English and Finnish, and Maria writes only in English.

Nordicstylebeauty.com

Muoti- ja meikkitrendejä maailmalta, 16 kaupungista käsin. Lisäksi kokemuksia ulkosuomalaisuudesta sekä ulkomailla asumisesta.

Salia Mariama

Suomalais-ranskalainen bloggaaja, joka kirjoittaa sieltä missä milloinkin on. Tällä hetkellä Suomen Lapista, joten ei niin ulkosuomalainen.

Writer on the move

Blogi päivittyy tällä hetkellä Karibialta. Blogista napattua: ”The tales of a travel writer from 60+ countries. I’m a New Yorker from Finland, in search of adventures from near and (especially) far.”

Eipä tässä voi muuta todeta kuin että voi juku, miten paljon meitä ulkosuomalaisia bloggaajia on maailmalla. Ja mitä eksoottisimmissa kohteissa! Pidetään hyvä meininki yllä.

Muistutus vielä tähän loppuun: Mikäli uteliaisuutesi heräsi, Ulkosuomalaisten blogit-ryhmä löytyy täältä. Ryhmään tulee laittaa liittymiskutsu, mutta me adminit hyväksymme niitä sitä mukaa kun niitä tulee. Niin bloggaajat kuin blogien lukijatkin ovat erittäin tervetulleita. Lukemisen iloa! Ps. Ja blogeista saa tosiaan vinkata, lisäilen listaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

95 Comments

 • Reply Niko tiistai, joulukuu 26, 2017 at 18:27

  Uutta listalle! https://wpdev.rantapallo.fi/expat/uusi-vuosi-uusi-blogi/

 • Reply Eliane torstai, lokakuu 12, 2017 at 12:49

  Iso kiitos! Mahtava lista!!! Just aloitin oma blogini http://elianecolorsoflife.wordpress.com ja löysin ihania blogia seuraamaan.

 • Reply Laura / Kaiken maailman matkoja keskiviikko, elokuu 16, 2017 at 19:56

  Heippa! Meikän blogi on nykyään matka- ja retkiblogin lisäksi myös ulkosuomalaisuudesta kertova, kun muutin viikko sitten Norjan maalle, joten minutkin voinee lisäillä listalle, kunhan ehdit. Laitoinkin jo fb:ssa viestiä, jos pääsisin ulkosuomalaisten bloggaajien ryhmään myös! Kiitos 🙂

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, elokuu 20, 2017 at 12:51

   Laura, kiitos vinkkauksesta! Laitan listaan kun päivitän ensi kerralla 🙂

 • Reply Jari Hälvä maanantai, elokuu 14, 2017 at 19:24

  Oho! Tuli tuplana. Sorry.

 • Reply Jari Hälvä maanantai, elokuu 14, 2017 at 19:23

  Hieno lista! Mutta missä minun blogini? Hidasta elämää Kroatiassa. http://www.jarih.fi/424608173

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, elokuu 20, 2017 at 12:50

   Moikka Jari! Ja kiitos viestistä! 🙂 Lisäisen blogisi listalle kun seuraavan kerran päivitän. Oletko Facebookissa jo ulkosuomalaisten blogit -ryhmässä?

 • Reply Jari Hälvä maanantai, elokuu 14, 2017 at 19:21

  Lena, hieno listaus. Paitsi että minun blogini puuttuu. Maahanmuuttajan näkemyksiä Kroatiasta, pilke silmäkulmassa. http://www.jarih.fi/424608173

 • Reply Mama Barcelonassa perjantai, helmikuu 10, 2017 at 21:32

  Heippa!

  Ihana lista! Minä bloggaan osoitteessa https://familyabroad.wordpress.com
  Olemme muuttaneet vuoden alussa Barcelonaan. Elämästä, kulttuurista ja sen eroista kahden pienen lapsen vanhemmuudesta bloggaan. ?. Saa lukea ja jakaa!

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, elokuu 20, 2017 at 12:49

   Heippa, ja kiitos kun laitoit kommenttia! Multa on mennyt tämä ohi, lisäilen listalle kun päivitän:)

 • Reply mimzy tiistai, joulukuu 13, 2016 at 23:33

  Oi, ihanan kattava lista, pitää sukeltaa sekaan kunhan esseekiireiltä ehtii! Itse olen pikkuhiljaa alkanut kirjoitella blogia elosta ja opiskelusta Lontoossa näin vielä aika tuoreena ulkosuomalaisena. Seikkailuja ja kulttuuria tarkoituksena tulla myöhemmin vähän enemmän, kun alkaa oma arki vakiintumaan uudessa kotimaassa. http://detailsnodrama.blogspot.co.uk/

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, elokuu 20, 2017 at 12:49

   Hei Mimzy ja kiitos sinullekin! 🙂 Lisään kun päivitän listaa seuraavan kerran!

 • Reply Heidi/ Thaimaanrannan maalarit sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 13:19

  Ihan mielettömän upean duunin olet Lena! Kiitos tästä listasta, juuri etsin itselleni uusia seurattavia blogeja ja tässähän niitä onkin aikamoinen läjä 🙂

  • Reply Heidi/ Thaimaanrannan maalarit sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 13:21

   Ihan mielettömän duunin olet siis TEHNYT Lena :). Jäi tosta aiemmasta kommentistani sana pois. Kiitoksia!

   • Reply lena sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 14:57

    Hei ihan mahtavaa että tästä oli jeesiä – mä löysin tosi paljon lukemista tätä kautta itse kun puuhasin! 🙂 Terkut Thaimaahan!

 • Reply Mia perjantai, kesäkuu 3, 2016 at 16:49

  Täällä myöskin 23-vuotias suomityttö kirjoittelee arjestaan Lontoossa! (-:

  https://miakaroliina.blogspot.co.uk/

  • Reply lena perjantai, kesäkuu 3, 2016 at 17:48

   Kiitti Mia, lisään listaan piakkoin kun päivitän 🙂

 • Reply Katariina maanantai, toukokuu 30, 2016 at 23:45

  Tosi hyvä lista, tässä riittääkin lukemista loppuelämäksi! Tässä linkki vielä mun blogiin, jossa kerrotaan meidän perheen muutosta, tällä kertaa Kaliforniasta Roomaan http://www.riskinottajat.wordpress.com

  • Reply lena perjantai, kesäkuu 3, 2016 at 17:47

   Heippa Katariina! Kiitos linkistä, lisään ihan piakkoin listalle 🙂

 • Reply Vintagella keskiviikko, toukokuu 11, 2016 at 15:33

  Mahtava listaus, kiitos!! Ja tässä vielä yksi hampurilainen lisää: http://vintagella.fi

  • Reply lena keskiviikko, toukokuu 11, 2016 at 19:25

   Danke Schön Vintagella, lisään listaan kun päivittelen 🙂

 • Reply Roosa keskiviikko, huhtikuu 20, 2016 at 10:34

  Täällä ois Ruotsi!

  Muutin joulukuussa 2013 Ruotsin Göteborgiin rakkauden perässä ja otin mukaan myös kaksi pientä koiraani. Blogini kertoo arjestani Ruotsissa, muodista ja ruuasta!

  • Reply lena / london and beyond maanantai, huhtikuu 25, 2016 at 09:03

   Kiitos kommentista Roosa! Lisään blogisi listalle kunhan päivitän listan tässä lähipäivinä:) Ruotsi on aina mielenkiintoinen, pistän itsekin seurantaan!

 • Reply Kris & Tony perjantai, helmikuu 26, 2016 at 15:00

  Mieletön lista! Hyvää työtä! 🙂 Mahtavaa huomata kuinka elämä on oikeastaan aika samanlaista missä päin maailmaa tahansa.
  Täältä Amsterdamista huutelee ulkosuomalaisen vaimo, vaikka emme tosin kirjoittele varsinaisesti ulkomailla asumisesta vaan maailmalla matkustamisesta.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, huhtikuu 25, 2016 at 09:00

   Kiitos, ihana saada palautetta! Ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, valitettavasti huomasin kommentin vasta nyt. Lisään bloginne listaan kun päivitän. 🙂 Kiva löytää muidekin ulkosuomalaisten matkaajien blogeja, liittykäähän Ulkosuomalaisten blogit-faceryhmään jos ette jo ole!

 • Reply Nomadi maanantai, helmikuu 1, 2016 at 16:25

  Hmm, mielestani pyysin jo kommentissa sinua lisaamaan Maltan blogini listalle ja vastasitkin jo niin tekevasi, mutta nyt en loyda sita kommenttiani enka blogia listalta… olenkohan uneksinut koko jutun vai sekoitanko taman listan johonkin muuhun? 😀 Joka tapauksessa, voisitko lisata listalle http://www.sillavalinmaailmalla.blogspot.com-blogini, jossa ensin kerroin naisparin pitkasta haamatkasta ja sen jalkeen arkielamaa Maltalta, samoin kuin tarinoita reissuista sinne sun tanne?

  • Reply lena tiistai, helmikuu 2, 2016 at 09:21

   Moikka! Mä kävin lukemassa blogiasi ja lisäsinkin sen tuonne, nyt en ymmärrä mitä on tapahtunut! Lisään uudestaan heti, pitäisi olla sitten luettavissa! Pahoittelut, en tiedä mitä tuossa kävi kun muut lisäämäni näyttävät olevan listalla… 😮

   • Reply lena tiistai, helmikuu 2, 2016 at 09:23

    Noniin, nyt löytyy, varmistin 🙂

    • Reply Nomadi perjantai, helmikuu 5, 2016 at 12:00

     Kiitos kovasti, on tata kautta jo nakojaan pari lukijaa tullutkin 🙂

 • Reply Marimente maanantai, helmikuu 1, 2016 at 16:06

  Hei täällä vielä yksi myöhäisherännäinen, eli minun Marimente-blogin voi myös lisäillä tuohon listaan 🙂 Kuvauksena vaikka suoraan blogista: ”Venetsiaa asuinkaupunkinaan ihmettelevä, Lattarimaita palavasti rakastava, juuriltaan kainuulainen ja Helsingistä vauhtia hakenut matkailumarkkinoinnin sisällöntuottaja ja reissaaja suurella sydämellä.

  • Reply lena tiistai, helmikuu 2, 2016 at 09:24

   Mari, mä en tajua miten mä oon sun blogin jättänyt vahingossa myös pois. Lisään heti listaan :))

 • Reply Vivi Vinna Journal perjantai, tammikuu 29, 2016 at 19:03

  Hei! Taidanpa minäkin mattimyöhäinen innostua linkkaamaan blogini tähän, kun pääsääntöisesti ulkomailla ollaan. Bloggailen Espanjasta käsin. 🙂 Tervetuloa tutustumaan blogiini! 🙂

  • Reply lena / london and beyond lauantai, tammikuu 30, 2016 at 13:31

   Moikka ja kiitos linkkauksesta! 🙂 Mä lisäilen huomenna puuttuvat blogit listalle. Ihan huippua, että näitä blogeja on näin paljon, ja Espanja toki kiinnostaa!

 • Reply Nomadi maanantai, tammikuu 25, 2016 at 10:16

  Hei Lena,
  Kiitos kattavasta listasta – mukava loytaa paljon muitakin ulkosuomalaisten blogeja luettavaksi! Itse kirjoittelen blogia talla hetkella Maltalta, alun perin kyseessa oli matkablogi pitkasta haamatkastamme mutta nyt sielta loytyy juttuja Maltalla elosta seka reissuista, mita taalta teemme. Voisitko lisata listaan blogini (osoitteen naet kai nimeani klikkaamalla)? Kiitos jo etukateen!

  • Reply lena / london and beyond tiistai, tammikuu 26, 2016 at 07:48

   Moikka! Ehdottomasti lisään listaan, päivitän loppuviikosta listan 🙂 Mä tykkään Maltasta ihan kauheasti, kiva lukea kokemuksistasi sieltä. Olin siellä pari vuotta sitten viikon ja tykkäsin – Gozo oli ihan ja Valletta todella idyllinen pääkaupunki. Blogi löytyy klikkaamalla nimeäsi, lisään sen siitä!

 • Reply Heli torstai, tammikuu 7, 2016 at 14:28

  Portugalin blogeja on mun oman wpdev.rantapallo.fi/pimeaonni lisäksi myös http://secretshore.blogspot.pt/ 🙂

 • Reply Ani sunnuntai, joulukuu 27, 2015 at 07:10

  Tyttäreni bloggaa Micronesiasta. Ei taida kovin moni suomalainen ihan niin kaukana asuakaan! https://anninanarhi.wordpress.com/

  • Reply lena / london and beyond maanantai, joulukuu 28, 2015 at 11:08

   Ani, kiitos! Micronesia on kohde, joka kiinnostaa varmasti monia lukijoita ja tietysti itseäni. Lisään listaan lähipäivinä 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka lauantai, joulukuu 26, 2015 at 07:58

  Tässä vielä yksi Etelä-Koreasta: https://taallamuualla.wordpress.com/

  • Reply lena / london and beyond maanantai, joulukuu 28, 2015 at 10:58

   Kiitos Pirkko! Etelä-Korea uupuu vielä 🙂 Lisään ihan lähipäivinä!

 • Reply Anna perjantai, joulukuu 18, 2015 at 14:13

  Hei! Kiitos listauksesta. Olet nähnyt paljon vaivaa 🙂 Täytyy oikein ajan kanssa tutustua niihin!

  Terveisiä Torontosta – blogini http://elamatorontossa.blogspot.ca/ kertoo nimensä mukaisesti suomalaisperheen elämästä Torontossa.

  Perheemme muutti Torontoon kolme vuotta sitten mieheni työn vuoksi. Tyttäreni Emmi on 18-vuotias ja opiskelee 1. vuotta Ryersonin yliopistossa Torontossa. Poikani Niklas on 12-vuotias seiskaluokkalainen. Meillä on myös 1-vuotias havannankoira nimeltään Eddie. Muuton vuoksi jätin työni yritystapahtumatuottajana ja jäin kotiin. Urheilen paljon – olen juoksuryhmässä ja treenaamme puolimaratoneja varten. Käyn myös bootcampissa. Olemme aikaisemmin asuneet Suomen lisäksi Ruotsissa ja Hollannissa.

  Ehkä haluat lisätä tämänkin listallesi? Mukavaa joulun odotusta!

  • Reply lena lauantai, joulukuu 19, 2015 at 11:09

   Anna, ehdottomasti lisään blogin listallesi, kiitos!! 🙂 Jään itsekin seuraamaan, meillä saattaa olla yksi seuraavista potentiaalisista asuinkohteista Kanada (yksi suosikeistani), mukava lukea kokemuksianne! Päivitän listan viikonlopun aikana 🙂

 • Reply sim keskiviikko, joulukuu 16, 2015 at 11:36

  Mainostanpa Australia-kategoriaan vielä omaa blogiani – https://australiaan.wordpress.com/ – aihepiiri on nyt jo seitsemättä vuotta elämästä Melbournessa ja Australiasta yleisemminkin.

  • Reply lena keskiviikko, joulukuu 16, 2015 at 12:27

   Kiitos Sim! Lisään listaan 🙂

 • Reply Merja tiistai, joulukuu 15, 2015 at 18:42

  Kiitos Leena tästä listauksesta. Ison urakan olet tehnyt. Osa oli entuudestaan tuttuja mm. Kabul 1001, jossa on ihan mielettömiä tarinoita, mutta suurin osa uusia tuttavuuksia. Tässähän se joululoma menee mukavasti, kun näitä lueskelee. Dekkarin voi heittää nurkkaan 😉

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, joulukuu 16, 2015 at 10:39

   Mä tykkään Kabul 1001 – blogista tosi paljon, kertoo hyvin arjesta hieman haastavammassa maassa. Siitä arjesta, josta muuten on hankala saada tietoa. Täähän on parasta viihdettä joululomalle, kietoutuu vilttiin sohvannurkkaan padin ja glögilasin kanssa 😉 Mun piti julkaista tämä artikkeli jo paljon aiemmin, mutta projekti viivästyi kun löytyi niin paljon uusia blogeja, jäin lukemaan ja sitten löytyikin lisää. Alan juuri päivittämään listaa, lisää on tulossa!

 • Reply Veera tiistai, joulukuu 15, 2015 at 11:58

  Moi!
  Kiitos, että minuni blogi pääsi mukaan! Se on vaan tainut lipsahtaa väärään kategoriaan, saattaa johtua minun epäselvyydestä. Tosiaan Norjaan olen menossa, niin varmaan ennemmin Norja-otsikon alle kuin Saksaan. 🙂
  – Veera

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, joulukuu 16, 2015 at 10:33

   Moikka Veera, ja kiitos oikaisusta 🙂 Mä laitan blogisi sinne Norja-osioon, niin löytyy sitten Norja-juttuja etsiville!

 • Reply Anna tiistai, joulukuu 15, 2015 at 08:02

  Heippa Lena,
  Hyvä idea laittaa nämä kaikki samaan paikkaan!
  Miulla on ollut Australian blogi jo vuodesta 2009. Nykyään siellä on toki muitakin matkoja! http://www.muuttolintu.com
  – Anna

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, joulukuu 16, 2015 at 10:31

   Kiitos linkistä Anna! 🙂 Mä en tiennytkään että sulla on uusi blogi vaikka Instassa sua seuraankin, pistän ehdottomasti listaan. Rantsussa olin vakiolukija, kiva löytää blogisi nyt taas!

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia maanantai, joulukuu 14, 2015 at 22:24

  Olipa hienoa löytää puolivahingossa näin kattava lista! Napsahti välittömästi kirjanmerkkeihin 🙂

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, joulukuu 16, 2015 at 10:28

   Hei ihan huippua, jos tykkäsit Jane! 🙂 Lista pysyy täällä, joten tervetuloa lukemaan!

 • Reply Saana E sunnuntai, joulukuu 13, 2015 at 23:55

  Kiitos Leena! Oot tehnyt ihan mielettömän ison duunin tässä. Täältä löytyikin uusia blogeja lukulistalle. 🙂

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, joulukuu 16, 2015 at 10:28

   Mä oon tosi onnellinen siitä, miten hyvin tämä juttu on otettu vastaan 🙂 Mä löysin niin monta uutta blogia tän projektin kautta, että ei ainakaan tartte miettiä mihin vapaa-aikansa nykyään käyttää 😉

 • Reply Miffa sunnuntai, joulukuu 13, 2015 at 21:44

  Vautsi mikä listaus! Ihanaa, kun olet jaksanut tehdä tälläsen kokoelman. Liityinpä jo Facebook-ryhmäänkin, niin pysyy helposti ajantasalla erilaisista blogeista 🙂
  Itsekin olen parin viikon päästä muuttamassa Suomesta, ainakin seuraavat 5kk tulee menemään koulussa Jamaikalla ja sen jälkeinen aika onkin täysi mysteeri. Multakin löytyy blogi, joka tosin näki päivänvalonsa vasta eilen, http://www.miffas.com, mutta tosiaan sinne alan päivittämään tarinoita Jamaikalta 🙂

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, joulukuu 16, 2015 at 10:25

   Moikka Miffa, mä lisään ehdottomasti sut listaan! Jamaikaa ei listalla vielä olekaan 🙂 Tosi paljon tsemppiä Jamaikalle, jään innolla seuraamaan seikkailujasi – maa on minulle täysin tuntematon.

 • Reply Susanna / Life in London sunnuntai, joulukuu 13, 2015 at 18:02

  Oi miten mahtava lista, meitä suomalaisiahan on ihan joka puolella 🙂 Kiitos Lena tästä!

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, joulukuu 16, 2015 at 10:24

   Suomalaisia bloggaajia on levittäytynyt todella laajalle, ihan mahtava juttu!:) En olisi uskonut että näin monta blogi saan kasaan, ja lisää on tulossa kunhan ehdin päivittämään!

 • Reply Laura/My post-University life sunnuntai, joulukuu 13, 2015 at 12:32

  Wau mikä lista! Hirmuisen homman olet tehnyt, kiitos tästä! Listalta löytyy monia blogeja joita en ole koskaan löytänyt vaikka ulkosuomalaisten blogeja ahkerasti luenkin! Kiitos siis tästä listasta, todella hyödyllinen!

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, joulukuu 16, 2015 at 10:23

   Mä huomasin listaa tehdessäni, että mulla on jäänyt tosi moni blogi lukematta ja ennenkaikkea löytämättä. Vaikka fb-ryhmää aktiivisesti seuraankin, niin aina joku menee ohi ja jumii niihin tuttuihin 🙂 Tosi kiva kuulla, että lista kiinnostaa!

 • Reply Millamaija lauantai, joulukuu 12, 2015 at 21:04

  Hei mäkin linkkaan tän mun Facebook-sivuille 🙂 !

  • Reply lena sunnuntai, joulukuu 13, 2015 at 10:27

   Jee, kiitos Millamaija:)

 • Reply Martta / Martan Matkassa lauantai, joulukuu 12, 2015 at 11:48

  Leena, tämä oli aivan mahtava juttu! Kiitos siitä että pääsin mukaan blogini kanssa ja nyt sain paljon mukavaa joululukemista! Tervetuloa kaikki uudet lukijat! Tällä hetkellä blogissa pyörii tietenkin joulukalenteri, joka aiheena on joulunvietto eri maissa ja uskonnoissa! Tämän postauksen saa varmaan linkata Blogin Fb sivuilla?

  Mukavaa joulunodotusta kaikille!

  • Reply lena lauantai, joulukuu 12, 2015 at 12:24

   Vastailinkin tuossa alempana sinulle, kiitos jakamisesta:)

 • Reply Albinkarmann lauantai, joulukuu 12, 2015 at 11:46

  Suomalaispariskunnan matkailua ja asumista Ranskassa… Enimmäkseen nähtynä matkailuauto ratin takaa, mutta paljon muutakin ranskalaisen elämänmenon kuvausta.

  • Reply lena lauantai, joulukuu 12, 2015 at 12:23

   Kiitos linkkauksesta, lisään listalle:)

 • Reply Martta / Martan Matkassa lauantai, joulukuu 12, 2015 at 11:13

  Leena, tämä oli aivan mahtava juttu! Kiitos siitä että pääsin mukaan blogini kanssa ja nyt sain paljon mukavaa joululukemista! Tervetuloa kaikki uudet lukijat! Tällä hetkellä blogissa pyörii tietenkin joulukalenteri, joka aiheena on joulunvietto eri maissa ja uskonnoissa! Tämän postauksen saa varmaan linkata Blogin Fb sivuilla?

  Mukavaa joulunodotusta kaikille!

  • Reply lena lauantai, joulukuu 12, 2015 at 12:23

   Ihan mahtavan vastaanoton on tää juttu saanut, ihanaa! 🙂 Mä olen tässä pari päivää ollut ihan blogien pauloissa ja lueskellut uusia blogijuttuja innolla. Ja uups, pari vanhaa tuttavuuttakin on jäänyt listalta – korjaan sen hetimiten. 🙂 Iso kiitos linkkauksesta, tottakai saa jakaa. Kiva juttu vaan, mitä enempi tämän postauksen lukee ja saa lukemista 🙂 Kivaa joulunodotusta teille!

 • Reply Sofié lauantai, joulukuu 12, 2015 at 11:01

  Voi kiitos tästä listasta ja maininnasta <3

  Olipa kiva että kokosit nämä yhdeksi postauksesksi. On aina virkistävä lukea ulkosuomalaisten kokemuksista maailmalla 🙂

  • Reply lena lauantai, joulukuu 12, 2015 at 12:21

   Ihana kuulla, että listalle on kysyntää ja kiinnostust:) Helppo löytää ainakin. Itselle ulkosuomalaisten blogit ovat tosi tärkeitä vertaistuen vuoksi, mutta myös uteliaisuuden ja tiedonjanon takia. Näiden parissa hurahtaa helposti tunti jos toinenkin!

 • Reply -A- lauantai, joulukuu 12, 2015 at 08:32

  http://kotisaksassasydansuomessa.blogspot.de/

  Meidän 4-henkisen perheen elämää Saksassa 🙂 Tervetuloa kurkistamaan höpinöitäni lapsiperheen arjesta!

  • Reply lena lauantai, joulukuu 12, 2015 at 12:18

   Kiitos A linkistä. Saksajutut kiinnostavat luonnollisesti myös itseäkin, lisäilen listalle 🙂

 • Reply Merita Orrensuo lauantai, joulukuu 12, 2015 at 06:22

  Hei!
  Olen 35 vuotias nainen. Muutin mieheni kanssa kaksi viikkoa sitten Dubaihin, meillä ei ole lapsia. Aloin myös kirjoittaa blogia ja siellä on vasta 2 kirjoitusta, mutta lisää tulee kun täällä jokainen tapahtuma on vähän seikkailu itsessään 🙂
  http://www.luxuriousnewlife.blogspot.ae

  • Reply lena lauantai, joulukuu 12, 2015 at 12:16

   Moikka Merita! Blogisi kuulostaa todela kiinnostavalta, lisäilen listalle:) Dubaista riittää ihan varmasti kirjoitettavaa, ja jotenkin se erilainen elämätyyli siellä kiehtoo ainakin minua.

 • Reply SariKoo.fi lauantai, joulukuu 12, 2015 at 04:59

  Wau mikä listaus, kiitos maininnasta! Ei pitäisi haalia yhtään lisää luettavaa mutta ulkosuomalaisten jutut ovat kyllä aina kiinnostavia 🙂

  • Reply lena lauantai, joulukuu 12, 2015 at 12:15

   No sanopa älä muuta, näiden parissa vierähtää tunti jos toinenkin. Ja tosi helposti 🙂

 • Reply Jarkko Oja lauantai, joulukuu 12, 2015 at 02:01

  Jos ny sattuu ketää kiinnostaa…mun jutut fillaril ja ilma, Euroopas ja vähä muual…postauksii tulee harvakseltaa ku en viitti kirjottaa jos pyäräilen kauppaan ja sato tai paisto…vaa ku oon tosiaan reissus, mukan paljo kuvii ja vähä selityksii….
  yhdistettyn sellasii harvinaisuuksii ku miäs ja Itävalta…

  • Reply lena lauantai, joulukuu 12, 2015 at 12:13

   Itävallasta ei olekaan blogeja, lisäään ehdottomasti blogisi listalle 🙂

 • Reply Hanna perjantai, joulukuu 11, 2015 at 20:32

  Kiitos tästä kokoelmasta!

  • Reply lena lauantai, joulukuu 12, 2015 at 12:09

   Ole hyvä Hanna, toivottavasti löytyy paljon mieluista luettavaa 🙂

 • Reply Peppe perjantai, joulukuu 11, 2015 at 20:23

  Ja ruotsiksi Losista: Livet & LA
  Jenetteohman.com 🙂

  • Reply lena lauantai, joulukuu 12, 2015 at 12:07

   Kiitos, mä lisään listalle tämän ihan just nyt 🙂 Terkkuja LA:han!

 • Reply Héléna perjantai, joulukuu 11, 2015 at 19:26

  Vitsit tämä on niin mahtava juttu Lena! Suuri kiitos. Minä linkkasin postauksen Chez Hélénan Facebook-sivuille. Lähdenkin tästä nojatuolimatkalle.

  • Reply lena lauantai, joulukuu 12, 2015 at 12:06

   Kiitos linkkauksesta Helena 🙂 Mä oon ollut monta päivää nojatuolimatkalla näiden blogien kautta, ihan mahtavaa lukemista. Ja vertaistukea, sille on ollut viime aikoina käyttöä. 😉

 • Reply lotte perjantai, joulukuu 11, 2015 at 18:58

  Voi ei Lena.. millä ihmeen ajalla kaikkia tästä listasta löytyneitä mielenkiintoisia blogeja ehtii lukea? 🙂 Ihan mahtava listaus kyllä, ihanasti piristää suomeen jumiutuneen kotiäidin arkea! Kiitos, kiitos ja kiitos!

  • Reply lena lauantai, joulukuu 12, 2015 at 12:04

   Iso kiitos kommentista sinulle Lotte!! 🙂 Tosi kiva huomata, että listaukselle on kysyntää ja siitä pidetään. Mukavia lukuhetkiä sinne!

 • Reply Otto Lilja / OTTO Izakaya perjantai, joulukuu 11, 2015 at 18:40

  Mahtavaa duunia Lena! Kiitos, että jaksoit nähdä tän ison vaivan + kiitos myös maininnasta! Woop woop. 🙂

  • Reply lena lauantai, joulukuu 12, 2015 at 12:02

   Kiitos Otto!! 🙂 Mä löysin niin paljon uutta luettavaa ja huomasinpa samalla, että tosi moni on jäänyt listaamatta. Nyt niiden kimppuun 🙂

 • Reply miiademadrid perjantai, joulukuu 11, 2015 at 18:14

  Listoidea tämä! Itelleni löytyi monta uutta blogia luettavaksi 🙂 ite kirjottelen omista pilvilinnoistani ja yliopistoelämästä Madridista!

  • Reply lena perjantai, joulukuu 11, 2015 at 18:19

   Miia, sinunkin blogi on ollut lukulistallani! Lisään hetimiten. Oothan fb-ryhmässä jo?

 • Reply Veera A/Kaukana Kotona perjantai, joulukuu 11, 2015 at 18:08

  Kiitos kun jaksoit kyhätä tämän listan! Mieletöntä, että meitä on näin paljon ja olemme löytäneet toisemme. Yhteisöllisyys on bloggaamisen suola ja sokeri.

  • Reply lena perjantai, joulukuu 11, 2015 at 18:18

   Tämä oli tosi antoisa homma, tuli itsellekin monta uutta blogituttavuutta vastaan 🙂 Mun mielestä ulkosuomalaisilla on tosi hyvä meininki, mikä on ihan paras juttu tässä harrastuksessa!

 • Reply Miitu perjantai, joulukuu 11, 2015 at 17:57

  Noooh, kaipa sitä voisi itsestään huudella! Mä en ”tykkää” oikeastaan hirveästi mainostaa blogiani, sen takia en yleensä huutele missään ryhmissä ja välillä tuntuu hassulta näin kommentoidessakin linkata oma blogi tuohon kenttään. En kyllä tiedä miksi näin, mukavaahan se on jos joku blogiin eksyy ja tykästyy! 🙂 Mutta siis Turkista käsin kirjoitellaan omasta arjesta, blogi on aika kuvapainotteinen vaikka välillä juttuakin piisaa 🙂

  • Reply lena perjantai, joulukuu 11, 2015 at 18:17

   Miitu, mä olenkin sun blogia lukenut! Lisään listalle ehdottomasti! 🙂 Olethan jo fb-ryhmässä? 😉

  Leave a Reply