Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Emirates Aviation Experience

Tämän postauksen oli tarkoitus ilmestyä jo aikaisemmin mutta jostain syystä se on jäänyt puolivalmiina kummittelemaan luonnosten kätköihin. Olimme muutama kuukausi sitten Matteon kanssa tutustumassa Emirates Air Lineen Lontoon Greenwichissä ja samaan reissuun yhdistimme lyhyen visiitin Emirates Airline Experienceen. Emirates Airline Experiencessä on mahdollisuus tutustua lentoyhtiön toimintaan ja ilmailualaan yleensä: sieltä löytyy lentosimulaattori (maksaa toki erikseen pääsymaksun lisäksi ja varaus pitää olla), kopio A380-koneen ohjaamosta sekä erilaisia lyhytfilmejä, esittelyitä ja pelejä.

Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

Kuten joku tarkkasilmäinen instagramissani huomasikin, en (valitettavasti) päässyt tutustumaan oikean A380-koneen ohjaamoon vaan kyseessä on kopio ohjaamosta. Voi kunpa joku kaunis päivä pääsisin tutustumaan kyseisen koneen ohjaamoon ihan oikeasti.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Emirates Airline Experience tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen asioihin, joita tavallinen matkustaja ei tule usein ajatelleeksi tai kokeneeksi. Videolla voi katsoa miten normaalin matkustajan laukku löytää tiensä lähtöselvitys-tilanteesta Dubain lentokentällä ensin koneeseen ja mitä sille tapahtuu perillä kohteessa ennenkuin matkustaja saa laukkunsa matkatavarahihnalta. Laukku kulkee reitin Dubai- Lontoo Heathrow – oli mielenkiintoista tutustua asiaan hieman ”pintaa syvemmältä”.

Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

Pieni kopio matkustamosta löytyy myös ja koneen viihdejärjestelmää jäljittelevästä systeemista pystyy katsomaan erilaisia esittelypätkiä Emiratesin työntekijöistä ja heidän toimenkuvastaan. Myös erilaisia ilmasto-pätkiä oli tarjolla muutama kuukausi takaperin, en tiedä vaihtuvatko nämä videot sitten tietyin väliajoin vai pysyvätkö samana.

Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 preset

Erilaisia pelejä ja lentämisen pääperiaatteita käsitteleviä pisteitä oli tarjolla jonkin verran ja etenkin lapset näyttivät olevan peleistä kiinnostuneita. En itse juurikaan näistä peleistä innostunut, tuohon lentämis-juttuun tuli kuitenkin tutustuttua hieman tarkemmin.

Viivyimme kohteessa kokonaisuudessaan noin 45 minuuttia. Olen erittäin kiinnostunut ilmailusta ja odotukseni olivat melko korkealla – täytyy myöntää että olin hieman pettynyt paikan tarjontaan. Olen ollut erittäin tyytyväinen Emiratesiin lentoyhtiönä ja olisi ollut mukava  tutustua tarkemmin esimerkiksi lentoyhtiön historiaan, reitteihin ja Dubain lentokenttään kansainvälisen lentoliikenteen risteysasemana. Nämä ja monta muuta asiaa puuttuivat kuitenkin täysin ja pääpaino oli enemmänkin lennon tapahtumissa – mitään vikaahan tässä ei tietenkään ole, kunhan vain pohdin mikä olisi mahdollisesti itseäni kiinnostanut vielä enemmän. Kuitenkin olin tyytyväinen että tuolla piipahdimme, hinta oli erittäin kohtuullinen (alle 10£) ja ainahan ilmailu-aiheiset näyttelyt ja tapahtumat kiinnostavat.

Onko joku muu piipahtanut tuolla?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Laura maanantai, huhtikuu 21, 2014 at 09:58

  Kiitti hirveästi vinkistä! Näin ilmailusta ja matkailusta kiinnostuneena tää kuulostaa aivan huikean mielenkiintoiselta paikalta ja täällä täytyy ehdottomasti päästä käymään 🙂

  • Reply lena maanantai, huhtikuu 21, 2014 at 10:04

   Huippua huomata että muutkin ovat kiinnostuneita tästä! 🙂 Kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa tuo, siinä yhdistyy hyvin matkailu ja ilmailu ja onpahan siellä pieni kahvila ja krääsäkauppakin 😉

 • Reply Maarit Johanna maanantai, huhtikuu 21, 2014 at 09:53

  Wow! haluan ehdottomasti käydä tuolla! Suunnitellaan muutaman yön visiittiä Lontooseen ”tässä joskus” ja kaikkien luonnontieteen museoiden vastapainoksi tuo olisi täydellistä. Vaikka lentämistä pelkäänkin, ilmailu on kiinnostavaa ja aikaisemman Air Line-postauksen perusteella päätin jo että sitäkin täytyy kokeilla 🙂

  • Reply lena maanantai, huhtikuu 21, 2014 at 10:03

   Jee hyvä että a) oot tulossa Lontooseen b) oot päättäynyt piipahtaa tuolla! Tuolla kannattaa ehdottomasti käydä, tosi hyvä vastapaino niille ”perinteisimmille” museoille ja mielenkiintoinenhan se on joka tapauksessa! Ja tuo ohjaamokuva on must – juttu 😀

  Leave a Reply