Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Emirates Air Line – Greenwich, Lontoo

Minusta on alkanut viime aikoina tuntua että olen hieman kaavoihin kangistunut mitä Lontooseen tulee. Palaan vanhoihin suosikkipaikkoihini aina yhä uudelleen mikä tarkoittaa sitä että uusia kohteita ei tule käytyä katsastamassa kovin usein – varsin hölmöä, onhan kyseessä kuitenkin Lontoo. Eilen tilanteeseen tuli kuitenkin muutos ja vietimme Matteon kanssa päivää teemalla ”kokeillaan jotain uutta”. Käytännössä tämä tarkoitti piipahtamista paikoissa joissa kumpikaan meistä ei ole ennen käynyt. Päädyimme lyhyen mietinnän jälkeen Greenwichiin testaamaan Emirates Air Linea sekä Emirates Aviation Experienceä, ilmailuaiheista (Emirates) ilmailunäyttelyä. Emirates Air Line on köysirata josta on upeat näköalat O2 Arenan yli Canary Wharfia kohti sekä jopa Cityyn asti. Toisella puolella komeilee Lontoon Cityn lentokenttä joten ilmailuintoilijoille paikka on myös omiaan.

IMG_5820
IMG_5823
IMG_5817IMG_5836IMG_5837IMG_5840IMG_5844Emirates Air Line on kohde, joka jokaisen Lontoon-kävijän kannattaa laittaa korvan taakse. Meillä oli erittäin hauska parituntinen Greenwichissä ja onhan tuollainen köysiradalla ajelu aina hieman vaihtelua normaaliin. Siellä ei tosin saa koko päivää kulumaan, eikä se ole tarkoituskaan – olen sitä mieltä että muutaman tunnin visiitti riittää hyvin sekä köysiradan että ilmailunäyttelyn kokemiseen. Kannattaa kuitenkin miettiä kahdesti Air Linella matkustamista mikäli ilma sattuu olemaan keskivertoa tuulisempi. Eilen tuuli nimittäin erittäin kovaa ja tietysti jokainen cabin on tuulelle altis – olin jossain vaiheessa varsin kauhuissani yläilmoissa tuulenpuuskan osuessa kohdalle. Matteo tiedemiehenä sai selittää tälle panikoivalle neidille muutamaan otteeseen että köysirata on varmasti hyvin turvallinen ja että pieni heittely nyt vaan kuuluu asiaan. Näinhän se on, vaikken sitä silloin halunnutkaan uskoa. Ensi kerralla lisää Emirates Aviation Experiencestä.

Emirates Air Linen lähin tube-asema on North Greenwich Jubilee Linella. Hintaa yhdistelmälipulle tuli 10£ / hlö (Oyster- sekä travelcardilla saa alennusta joten hinnaksi jäi 7,80£). 

Onko joku muukin testannut Emirates Air Linea? Mitä piditte?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply satuvw lauantai, maaliskuu 1, 2014 at 19:23

  Täällä ilmoittautuu yksi Emirates fani, palvelu oli sen verran upeaa meidän lennoilla Uuteen-Seelantiin (ja vielä on paluumatka edessä). Tuolla tekisi siis kyllä mieli käydä!!

  • Reply lena sunnuntai, maaliskuu 2, 2014 at 14:43

   Munkin pitää myöntää olevani jonkinasteinen Emirates-fani, sen verran hyvä maku jäi suuhun kyseisestä firmasta. Tämä kannattaa ehdottomasti laittaa korvan taakse Lontoo-reissuja suunnitellessa, mulla on yksi postaus vielä julkaisematta aiheesta 🙂

 • Reply Maarit Johanna torstai, helmikuu 27, 2014 at 11:05

  Vissiin muutkin miettineet samaa kuin minä että lentokenttäkö tuolla on 😀 Ihan hyvä vastine varmaankin London Eyelle jos tulee käyntiä! Meillä haluttaisi tehdä parin päivän retki Lontooseen ihan Greenwichiin ja luonnontieteelliseen museoon 🙂

  • Reply lena torstai, helmikuu 27, 2014 at 11:45

   Tämä on ehdottomasti hyvä vastine London Eyelle, tosin siellä on eri maisemat. Mutta molemmat maisemat ovat erittäin hyviä 😉 Tule ehdottomasti Lontooseen, Greenwich on todellakin käymisen arvoinen paikka kuten myös luonnontieteellinen museo. Siellä meidän pitikin piipahtaa sunnuntaina, mutta suunnitelmat eivät menneet ihan niin kuitenkaan. Ensi kerralla 🙂

 • Reply Satu tiistai, helmikuu 25, 2014 at 13:44

  Kiva lukea sinun juttuja ja tämä oli erityisen inspiroiva. Sitä kun on käynyt yli 20 kertaa Lontoossa, alkaa tosiaan olla kaavoihinsa (=lempipaikkoihinsa) kangistunut. Tämän laitan ehdottomasti mieleen seuraavaa kertaa varten 🙂

  • Reply lena keskiviikko, helmikuu 26, 2014 at 19:14

   Kiitos kommentista Satu! Ymmärrän niin hyvin tuon lempipaikkoihin kangistumisen, niihin lempipaikkoihin on vaan niin helppo mennä. Mutta voihan ne vaikka yhdistää, piipahtaa ensin paikoissa joissa ei ole käynyt ja sitten siihen lempiravintolaan illalliselle. Toimii 😉

   Suosittelen kyllä ehdottomasti tätä kohdetta, siinä lähellä on esimerkiksi Canary Wharf joka on oikein mukava paikka myös käydä piipahtamassa!

 • Reply Jenni tiistai, helmikuu 25, 2014 at 08:41

  No nyt selvisi, mikä tuo on. Viimeksi Lontoossa Greenwichissä oli metrossa kylttejä, että ”tästä Emirates Airlinesille”, ja mietin, että onko niillä joku yksityislentokenttä täällä päin vai mitä ihmettä…

  Näyttää siltä, että pitää käydä ensi viikonloppuna testaamassa, kun treffataan Iiron kanssa Lontoossa. Tosin en tiedä, kiinnostaako häntä enää, kun viime viikonloppuna Yhdysvalloista Intiaan matkatessa Emiratesin toiminta Dubaissa oli ollut lievästi sanottuna ala-arvoista, mm. joutunut jonottamaan kolme tuntia keskellä yötä lentokentällä, kun oli myöhästynyt jatko-yhteydeltä, kukaan ei tuntunut tekevän mitään, parille sadalle jonottajalle tuotiin jossain vaiheessa yhteensä 48 kokistölkkiä ”janoa helpottamaan”, ja lopputulos oli että 12h myöhässä perillä matkalla, joka jo ilmankin myöhästymistä olisi kestänyt 30h…

  • Reply lena keskiviikko, helmikuu 26, 2014 at 19:12

   Mäkin olen Lontoon reissuilla aiemmin ihmetellyt juurikin samaa juttua eli mikä tuo Emirates Air Line onkaan… jossain vaiheessa selvisi ja sitten olikin pakko kokeilla 🙂 Suosittelen kyllä teidän Lontoon reissulle ehdottomasti!

   Harmi homma tuo Emiratesin touhu, itsellä on vain hyviä kokemuksia ko. firmasta. Mutta kai se niin on että joskus niitä ongelmia on itse kullakin ja niistä selviydytään sitten tavalla tai toisella, joskus sillä erittäin huonolla 🙁 Ei kyllä 30h matkalle enää kaipaisi 12h myöhästymistä, muutenkin hajottaa istuminen koneessa pitkää matkaa.

  Leave a Reply