Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Eräs tiistai Lontoossa – South Bank

Menneenä tiistaina vietin aikaa ystäväni kanssa South Bankilla ihastellen kaunista Lontoota. Ystäväni oli matkalla Lontoon kautta Hong Kongiin viettämään kiinalaista uuttavuotta (pisteet stop-over mahdollisuudesta BA:lle) ja piipahdettiin tällä pikatapaamisellamme nopeasti South Bankilla, mikä on jokaisen Lontoon kävijän must-kohde. Ainakin sellaisen kävijän jolle Lontoo ei ole vielä kovin tuttu sillä monet Lontoon nähtävyydet sijaitsevat South Bankilla tai sen välittömässä läheisyydessä. London Eye, London Dungeon sekä Sea Life sijaitsevat Thamesin eteläpuolella, kun taas Parlamenttitalo sekä Westminster Abbey sijaitsevat joen toisella puolen.

IMG_5709
IMG_5710
IMG_5717
IMG_5718IMG_5711IMG_5713IMG_5714IMG_5716Totta on se, että South Bank on paikka jossa jokainen Lontoon kävijä lienee joskus käynyt. Tai on käynyt ainakin siinä lähistöllä. Se on nopeasti kuitenkin koluttu, ainakin jos aikomuksena ei ole jonottaa ylös London Eyeen tai piipahtaa syömässä lukuisissa ravintoloissa sillä valokuvat on yleensä otettu muutamassa minuutissa. Me tosin jäimme hetkeksi ihastelemaan paikallisten rullalautailijoiden taitoja, sillä South Bankillä sijaitsee yleinen skeittiparkki jossa halukkaat voivat käydä verestämässä taitojaan. Näin vanhoina lajin harrastajina (kyllä, olimme joskus teini-iässä hyvin innokkaita rullalautailijoita) viivyimme hetken ”mestoilla” ihastelemassa nuorempien lajin harrastajien taitoja. Joten mikäli rullalautailu tai London Eye tms. nähtävyydet kiinnostavat, on South Bankille syytä varata aikaa.

Olen kuitenkin sitä mieltä että mikäli suunnitelmissa on nähdä enemmän persoonallisempaa Lontoota, kannattaa South Bankia varten varata suhteellisen vähän aikaa niin aikaa jää muuhunkin. Meillä oli ystäväni kanssa aivan mahtava iltapäivä ja suunnistimme Parlamenttitalon vieressä sijaitsevaan pubiin perinteiselle pubilounaalle South Bankilla tehdyn kävelyn jälkeen. Pubilounas tuli erittäin tarpeeseen sillä ulkona oli kylmä ja tuuli melkoisen rapsakasti – osaa se Englannissakin olla kylmä vaikkei pakkasta olisikaan. South Bankilta jäi meille muistoksi monta mukavaa (tosin ei julkaisukelpoista) valokuvaa ja hauskoja hetkiä. Ja pubissa koettiin sitä oikeaa englantilaista pubitunnelmaa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Heidi maanantai, helmikuu 3, 2014 at 06:24

  On tuo lontoo aivan ihana paikka! Viime keväänä olin siellä 4 päivää ja siitä lähtien on ollut ikävä takaisin. Nämä kuvat tuo muistoja mieleen, sillä itselleni Big Benin näkeminen oli se isoin must see-juttu 😀

  • Reply lena maanantai, helmikuu 3, 2014 at 09:23

   Lontoo on kyllä aivan huippu 🙂 Keväinen Lontoon on todella kaunis, hyvän ajankohdan valitsit… tosin ei valittamista ole muinakaan vuodenaikoina! Ja tietysti Big Ben tulee Lontoon reissuilla nähdä 😉

 • Reply Jenni sunnuntai, helmikuu 2, 2014 at 23:28

  Tuo BA:n stop-over-mahdollisuus on kyllä ihan helmi. Miehellä on työmatka Intiaan kuukauden päästä, joten sovittiin viikonlopputreffit Lontooseen, kiitos BA:n. 😉

  • Reply lena maanantai, helmikuu 3, 2014 at 09:21

   Tervetuloa Lontooseen! 😉 Tosiaan pisteet BA:lle tuosta mahdollisuudesta – moni varmasti haluaa nähdä Lontoon matkallaan jonnekin mikäli mahdollista. Onneksi monet lentoyhtiöt tuota harrastavatkin, tosin Finnairilla ei ole ikinä tullut mahdollisuutta kun olisin halunnut pysähtyä Helsingissä esimerkiksi päivän ajaksi.

 • Reply Teea sunnuntai, helmikuu 2, 2014 at 22:27

  Kivan kuuloinen tiistai :). Hienoja kuvia myös, minulle tuli Lontoo-ikävä jo otsikosta, vaikka tuo alue ei Lontoon suosikkeihini kuulukaan. Mutta ehdottomasti kiva käydä ja varmasti moni matkailija käykin 🙂

  • Reply lena maanantai, helmikuu 3, 2014 at 09:19

   Tiistai oli kyllä oikein mukava vaikka kylmä olikin! Alue ei ole suosikkini itsellenikään, mutta nähtävyyksiä siellä ainakin riittää jos niitä kaipaa. 🙂 Harvoin tulee South Bankilla käytyä, pääasiassa silloin kun on vieraita kylässä.

  Leave a Reply