Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

I left my heart in Taiwan // Instagram Travel Thursday

Viikon mittainen blogitauko päättyköön Instagram Travel Thursdayn merkeissä. Olen ilolla seurannut tämän projektin mukana tulleita matkailu-aiheisia postauksia, mutta en ole vielä ottanut osaa ennen tätä päivää. Nyt tilanteeseen tulee kuitenkin muutos, sillä gradu joka minut on pitänyt kiireisenä on palautettu ja lähden innolla mukaan tähän mahtavaan projektiin.

Instagram Travel Thursday – tempauksen on Suomeen tuonut inspiroivat bloggaajat blogien Kaukokaipuu, Destination Unknown ja Running with Wild Horses takana. Ideana on koota yhteen Instagramiin liittyviä matkailu-aiheisia postauksia, ja päätin kantaa tänä torstaina korteni kekoon postaamalla Instagram-otoksiani taannoiselta Taiwanin reissulta.

Taiwan (Taipei erityisesti) vei sydämeni tänä keväänä, ja toivon palaavani sinne pian. Taipei on kaupunki, joka on sekoitus uutta ja vanhaa. Se on myös ruoka-matkailijan paratiisi jonka katukeittiöt ja street marketit tarjoavat jokaiselle jotakin – mereneläviä, lihatuotteita, hedelmiä, bubble teas, you name it. Siellä on hyvä tehdä ostoksia ja vain kuljeskella ympäriinsä ihmetellen tutustuen historiaan ja museoihin – ja tietysti pysähtyä taas välillä syömään street marketille, niitä kun Taipeissa on enemmän kuin tarpeeksi. Taiwanilaiset ovat erittäin ystävällistä väkeä, ja ovat erittäin innokkaita opastamaan ja neuvomaan turisteille mitä kannattaa tehdä ja missä kannattaa vierailla. Alla muutama otos Instagramista (minut löytää sieltä nimellä lenal17):

Longshan Temple:

photo-119

Maokong: Paratiisi erityisesti teen ystäville. Paikka sijaitsee mäen päällä hieman Taipein kaupungin ulkopuolella. Matka taitetaan gondolilla ja mäen päältä aukeaa näkymä yli kaupungin (kuva ei valitettavasti tee oikeutta maisemalle). Siellä voi nauttia hyvästä ruoasta ja mikä parasta, teestä. Tee-museo löytyy myös: siellä oli vapaaehtoisena eräs paikallinen eläkeläinen joka oli mitä parhain esimerkki Taiwanilaisesta ystävällisyydestä. Hänen tyttärensä asui Lontoossa ja tyttären mies oli töissä suomalaisessa yrityksessä – juttua siis riitti puolin ja toisin. Taidettiin viipyä museossa hyvä puolitoistatuntinen hänen kanssaan tarinoiden ja teetä juoden. Taiwanilaiset puhuvat kohtuullisen hyvää englantia (tapauskohtaista toki, mutta ainakin jos Kiinaan haluaa verrata), joten heidän kanssaan kommunikointi yleensä onnistuu.

photo-120

Chiang Kai-Sek Memorial Hall: Hyvä kattaus Taiwanin historiasta.

photo-121

photo-122

Keelung: Kaupunki Taiwanin pohjois-rannikolla, noin 45minuutin matkan päässä Taipeista. Sieltä löytyy esimerkiksi luonnonpuisto ja hyviä ravintoloita jotka ovat erikoistuneet mereneläviin, rannikolla kun sijaitsee.

photo-125

Taipei 101 Näkötorni josta huikeat näköalat varsinkin pilvettömällä säällä.

photo-126

TAIPEI2

Taipei Botanical Garden

photo-127

Taipei Art Museum

TAIPEI

Allaolevaa kuvaa ei liene tarpeen perustella näin ilmailunörtille. Taiwanilaiset rakastavat Hello Kittyä ja Eva Air onkin maalannut ainakin yhden koneensa Hello Kitty teemaa noudattaen. Harmi vain kyseinen kone oli muilla mailla kun Taipeista lähdin, olisi ollut kiva bongata se livenä.

photo-124

Kuten mainitsin, toivon että voisin palata Taiwaniin pian. Joko ihan vain reissaamaan, mutta mielummin hieman pidemmäksi aikaa joko työn tai kiinan kielen opiskelun muodossa. Tällä reissulla täytyisi sitten lähteä kauemmaksi Taipeista – vaikka pyöräillen. Taiwan on kuuluisa pyöräilyreiteistään etenkin itä-rannikolla ja siellä olisi mukava pyöräillä reppu selässä maisemista nauttien.

Happy Travel Thursday everyone!

(jos joku huomaa että en osannut linkittää oikein tms IG Travel Thursday ohjeiden mukaan niin ilmoittakaa ihmeessä tälle vasta-alkajalle. 😉 ).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Lähes vuosi Instagram Travel Thursdayta - london and beyond torstai, kesäkuu 26, 2014 at 20:31

  […] postukseni aihe oli rakkauteni Taiwaniin, jonka julkaisin juuri graduni palauttamisen jälkeen. Minun oli tarkoitus ottaa osaa kampanjaan jo […]

 • Reply Veera Bianca lauantai, syyskuu 7, 2013 at 11:32

  Ihana Taiwan, itsekin rakastuin samaan maahan tänä keväänä! En ole päässyt vielä käymään muuta kuin tuolla Taipeissa kun oli sellainen pidennetty viikonloppu vain aikaa. Maokong on ihan mahtava paikka -etenkin mulle joka rakastaa ja palvoo teetä ! 😀

  • Reply lena sunnuntai, syyskuu 8, 2013 at 19:49

   Mäkin olin Taiwanissa vain vajaan viikon mutta siinä ehti nähdä kaikenlaista …. Vaikkei kaikkea, riittää nähtävää seuraaville reissuillekin 😉

   Rakastan teetä joten eipä parempaan paikkaa olisi voinut eksyä… Tietänet mitä tarkoitan 😀

 • Reply Lotta Watia torstai, syyskuu 5, 2013 at 18:44

  Taiwan on ihana! Se oli semmonen extempore-kohde muutama vuosi sitten, mutta rakastuin siihen ihan kybällä. Täytyy päästä toistekin!

  • Reply lena torstai, syyskuu 5, 2013 at 20:38

   Taiwan on kyllä niin huippu. Tämäkin reissu oli melko extempore, mutta eikös se niin mene että extempore-reissut ovat joskus niitä ikimuistoisempia!

 • Reply maisasofia torstai, syyskuu 5, 2013 at 17:34

  Ooi teehuone ihana 🙂 Mahtavia maisemia ja oli kiva lueskella Taiwanista, joka on minulle vielä melko tuntematon käsite.

  • Reply lena torstai, syyskuu 5, 2013 at 20:37

   Taiwan oli minullekin melko tuntematon vielä noin vuosi sitten, kunnes tapasin Lontoossa monia Taiwanilaisia ja siitä se innostus sitten lähti! Ja se tee on hyvää 🙂

 • Reply kaukokaipuu torstai, syyskuu 5, 2013 at 14:55

  Ihanaa, että osallistuit! Sun kuvat kun ovat niin kivoja, että kattelisin niitä mieluusti täällä blogin puolellakin. 🙂

  Ja hei, ihan loistava postaus. En ole vielä koskaan päässyt käymään mestoilla, mutta toivottavasti – tottakai – sekin päivä vielä tulee. Etenkin tuo safkapuoli kiinnostaa, kuten arvata saattaa.. Kiitos siis mainiosta nojatuolimatkasta!

  • Reply lena torstai, syyskuu 5, 2013 at 20:36

   Kiitos kommentista 🙂 suosittelen Taiwania kyllä ehdottomasti – juuri niiden ruokapaikkojenkin takia. Joku jopa joskus sanoi että Taipein on kulinaristin uusi Singapore, eikä se ole yhtään huonosti sanottu!

 • Reply Heidi torstai, syyskuu 5, 2013 at 11:57

  Oooh, Taiwan! Olen reissannut viime vuosina vain lännessä päin (tai no myös Dubaissa, mutta se ei ole vielä tarpeeksi itää että olisi kunnolla Aasiaa!), joten kaipuu itään alkaa olla suuri. Taiwan olisi ehdottomasti mielenkiintoinen kohde!

  • Reply lena torstai, syyskuu 5, 2013 at 13:10

   Aasia ehdottmasti listalle, ja Taiwan ehdottomasti. 😉 Mun pitäisi aloittaa myös reissut länteen, aina tulee matkattua itään kerta toisensa jälkeen..

   Sun blogissa on kyllä kivoja Kalifornia-postauksia jotka ei ainakaan matkakuumetta helpota!

 • Reply satuvw torstai, syyskuu 5, 2013 at 11:20

  Mahtavaa että lähdit nyt mukaan, ja onnea gradun valmistumisesta! Ihastelinkin näitä kuvia jo Instagramin puolella, Taiwan on meidän ”ehkä” listalle ensi vuoden alkupuolen reissuille, siksi näitä reissukuvia on varsin ajankohtaista ja mielenkiintoista seurata. Saa nähdä mihin päädymme loppujen lopuksi, listalla on muitakin vaihtoehtoja 🙂 Ja linkitykset sun muut meni juuri niin kuin piti!

  • Reply lena torstai, syyskuu 5, 2013 at 13:03

   Kiitos onnitteluista! Suosittelen Taiwania kohteeksi ehdottomasti, kuten yllä kirjoitin on se erittäin ystävällinen kohde eikä siellä ole vielä liikaa turisteja. 🙂

  Leave a Reply