Kotimaanmatkailu Suomi

Hatlamminsuo pitkospuita pitkin

3.6.2019

Hatlamminsuon luontopolku Riihimäellä on lyhyehkö, mutta monipuolista suoluontoa tarjoava pitkospuureitti. Reitin varrelle osuu runsaasti erilaista suokasvillisuutta. Hatlamminsuon luontopolku on ihan Riihimäen kaupungin reunamilla, joten sinne on helppo piipahtaa nauttimaan luonnon rauhasta tai hyödyntämään luonnon antimia marjastuksen merkeissä.

Luontopolku alkaa Hiihtomajantien päässä sijaitsevan Kiskon majan pihapiiristä. Reitti on pituudeltaan noin kilometrin. Polku kulkee pääosin pitkospuita pitkin, jotta herkkä suoluonto säilyisi rikkoutumattomana ja toisekseen maasto on paikoin hyvinkin kosteaa ja vaarallisen upottavaa. Luontopolun varrella on opastauluja, joissa kerrotaan erilaisista suotyypeistä, kasvillisuudesta ja linnustosta, joita voi suolla nähdä.

Hatlamminsuo on Riihimäen arvokkain yksittäinen luontokohde. Luonnonsuojelullisesti Hatlamminsuon arvo perustuu kymmeniin erilaisiin suokasvillisuustyyppeihin, joita siellä esiintyy. Näin kesäkuun ensimmäisenä päivänä suolla kukki kauniisti suopursu, suokukka ja suomuurain. Lisäksi siellä täällä heikossa tuulessa heilui hoikkavillan töyhtöjä. Opastaulujen mukaan alueella kasvaisi myös pitkälehtikihokkia, mutta omiin silmiin sitä ei osunut. Olisi kyllä mahtavaa nähdä lihansyöjäkasveja elävänä luonnossa!

Suopursu

Suomuuraimen eli hillan eli lakan kukka

Suokukka oli itselleni uusi tuttavuus. Jokaisella luontopolkuvierailulla olen oppinut jonkun uuden kasvin!

Koska Hatlamminsuon luontopolku on lyhyt, ehtii samana päivänä muutakin. Me kävimme samalla reissulla vinguttamassa museokortteja Suomen lasimuseossa, joka sijaitsee myös Riihimäellä. Riihimäellä on myös muita luontopolkuja, jos haluaa tutustua luontokohteisiin. Näistä löytyy lisätietoja kaupungin sivuilta.

Facebooktwitter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply