Matkailu Saksassa Saksa

Leverkusenin japanilainen puutarha kevätloistossaan

31.3.2017

magnolia_japanilaisessa_puutarhassa valkoinen_magnolia

Kevätsää on hemmotellut meitä lämmöllä ja auringonpaisteella ja olemme halunneet viettää vapaa-aikaa mahdollisimman paljon ulkoilmasta nauttien. Ja kukkaloistosta. Juuri nyt on paras aika ihailla kirsikkapuita ja magnoliatkin ovat juuri aloittaneet kukinnan. Lisäksi kameliat ja jasmiini ovat täydessä kukassa ja tietysti vielä narsissit ja muut kevätkukat kukkivat.

kamelia_kukkii_puutarhassa

Sunnuntaina päädyimme ajamaan meille entuudestaan tuttuun japanilaiseen puutarhaan Leverkuseniin. Minulla ei ole mitään käsitystä, löytyykö Leverkusenista mitään muuta kaunista, mutta puutarhaan kannattaa kyllä tutustua. Japanilainen puutarha on pieni keidas todella suuren teollisuusalueen keskellä.

japanilainen_puutarha_leverkusen_saksa kirsikankukkajuhla

Olen haaveillut jo pitkään Japanin matkasta. En tiedä milloin haaveeni toteutuu, mutta onneksi Japanikuumetta voi käydä helpottamassa japanilaisissa puutarhoissa. Viime lokakuussa vierailimme Adelaiden japanilaisessa puutarhassa. Silloinkin kukkivat kirsikat.

leverkusen_japanilainen_puutarha

Aurinkoinen sunnuntai ei ehkä kuitenkaan ollut paras mahdollinen päivä puutarhassa vierailuun. Tai, jos muilta kysytään, niin sitähän se juuri oli. Puisto oli täynnä ihmisiä. Mutta mahtui sinne sekaan siitä huolimatta, mutta valokuvaaminen ilman ihmismassaa oli haasteellista. Ja kapeilla poluilla joutui paikoin jonottamaan.

puutarha_saksa_maaliskuu valokuvaus_japanilainen_puutarha

Puutarha oli myös hääparien suosiossa. Siellä oli kaksikin seuruetta ottamassa hääkuvia. On siinä kyllä kuvaajilla haastetta kerrakseen, jotta hääparin lisäksi kuviin ei tallennut satunnaisia kulkijoita. Mutta epäilemättä satumaisia hääkuvia tuolta saa otettua.

kirsikankukkia_saksa

Facebooktwitter

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Janni / Lentopelko 31.3.2017 at 19:49

    Onpas upeen näkönen paikka! Varmasti kyllä kummasti piristää teollisuusaluetta. 😀 Ja voin vaan kuvitella miten upeita hääkuvia tuolla sais!

    • Reply Jonna 2.4.2017 at 16:47

      Kiitos kommentista 🙂 Tämä on kyllä upea puutarha! Seuraavaksi haluaisin mennä Dusseldorfin japanilaiseen puutarhaan. Voisin kuvitella sen olevan vielä upeampi, koska Dusseldorfissa asuu paljon japanilaisia.

    Leave a Reply