Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Prätkäleidin pakkauslista viikon prätkäreissulle

Monessa eri kanavassa vastaani on tullut kysymys: mitä ja miten pakata esimerkiksi viikon prätkäreissulle mukaan? Ajattelin kertoa omia kokemuksiani viikon mittaisen Minskin reissun pohjalta sekä lyhyempiä matkojani muistellen. Postaus on kirjotettu naisen näkökulmasta, joka haluaa pukeutua joka päivä puhtaisiin vaatteisiin ja näyttää suht koht ihmiseltä kestokypäräkampauksesta huolimatta.

Harjottelin pakkausta Tässä Minsk 2/11 postauksessa, voi kuinka väärässä olinkaan. 😂 Kantapääopiston kautta siis viisastuneena. Kun alat pakkaamaan viikon prätkäreissulle, aloita kysymällä itseltäsi seuraavat kysymykset:

1. Mihin pakkaat?

Onko käytössäsi vain pyörän boksi(t) vai kenties putkikassi (siis Duffel bag) joka kiinnitetään hihnoilla pyörään?

Jos käytössäsi on putkikassi, voit ottaa koko vaatekaappisi syleilyyn ja laskea kasan putkikassiin. Duffelbag on vedenkestävä myös vetoketjun kohdalta ja sen voi kiinnittää pyörään hihnoilla ja kantaa selässä reppuna. Oma keltainen duffelbagini on myös hyvä huomionherättäjä niin pyörän perässä kuin lentokentän matkatavarahihnallakin.

(Huom Münchenin pyörävuokraamon henkilökunnan hihnakiinnitykset, ei näin vaan noista hihnoille tarkotetuista rei’istä läpi!)

 

Jos käytössäsi on vain sivulaukut, joudut hieman miettimään pakkaustasi. Sivu- ja takalaukkuja on monenkokoisia, päältä ja sivusta aukeavia. Minskin matkalle ajattelin ensin ottavani putkikassin, mutta totesin tavaroiden olevan paremmassa tallessa lukittujen taka- ja sivulaukkujen suojissa. Joten pakkasin tavarani kahteen reppuun, jotka oli myös helppo ottaa bokseista mukaan hotelliin.

Toinen reppu kulki takalaukussani ja toinen ennakkoon sovitusti matkanjohtajan isossa sivulaukussa. Magneeteilla ”kiinnitettävässä” tankkilaukussani oli pieni käsilaukku, tarvittavat dokumentit muovitaskussa, vesipullo, vaihtohanskat, pitkähihainen paita yms kesken päivää mahdollisesti tarvittavaa tavaraa. Myös lenkkarit kulkivat tankkilaukussa, mutta kertaakaan en kesken päivää niitä jalkaani vaihtanut.

2. Lähdetkö matkaan ajovaatteet (kypärä, coretex/nahka-asu, ajosaappaat) päällä vai lennätkö kohteeseen josta hyppäät pyörän päälle?

Kohtaan 1 viitaten, jos menet lentäen, taitaa putkikassi olla ainut vaihtoehto. Pelkästään takki, housut ja saappaat vievät niin paljon tilaa, että niitä on mahdoton ahdata reppuihin/muihin pienempiin kasseihin. Kypärä kulkee aina ja ehdottomasti käsimatkatavarana ja sen saa ottaa cabiiniin muiden käsimatkatavaroiden lisäksi. Itselläni on ollut kypärä pussissaan sekä normaalikokoinen reppu, eikä koskaan ole tullut mitään sanomista.

3. Kauanko olet reissussa?

Kolmen päivän matkaan tarvitset käytännössä saman verran tavaraa kuin viikon reissuun.

4. Miten majoitut?

Jos majoitut hotellissa ja syöt ravintoloissa, voit suosiolla jättää suihkusaippuat ja kattilat kotiin. Mutta jos majoitut leirintäalueilla, saatat tarvita makuupussin ja teltan lisäksi mitä ihmeellisempiä vimpaimia ja niistä tai niiden pakkaamisesta mä en osaa kertoa sen enempää.

5. Mikä on päiväohjelmasi?

Aiotko matkapäivän jälkeen vetää ykköset ylle ja tukan kiharalle kaupungin ykkösravintolaan iltapuvussa vai voitko kulkea koko viikon samoilla shortseilla ja farkuilla ja tennareilla? Itse valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon, kuten prätkäreissuilla yleensäkin.

Hyväksi havaittu pakkausmuistio 1 viikon matkalle:

Ajovaatteet

– 3 teknistä t-paitaa. Yksi päällä, yksi pesussa/kuivumassa, yksi puhtaana seuraavaa päivää varten. Jos haluat hifistellä, voit kantaa omat omot mukanasi (huomio mahdolliset rajatarkastukset ja treenaa selitykset paikallisella murteella) tai sitten voit pestä paidat lavuaarissa käsisaippualla. Itse luotin käsisaippuaan ja lopputulos oli ihan OK.

-2 housut ajohousujen alle. Jotkut eivät kuulemma laita mitään välihousuja ajohousujen alle, mutta itse olen havainnut hyväksi jumppatrikoot sekä pyöräilyshortsit. Mukavat ihoa vasten sekä luistava pinta ajohousuja vasten, toimii. Oikein kuumana päivänä välihousut voi myös pestä lavuaarissa ja ne kuivuvat seuraavaksi aamuksi, viimeistään sitä seuraavaksi. Siksi kahdet.

-3 ajosukat eli lentosukat. Näille naureskeltiin muutamaan otteeseen ennen matkaa, mutta kyllä vaan monen hymy hyytyi kuin muiden jalat turposivat 9-12h ajopäivän aikana 30 asteen helteessä. Puuvillaiset lentosukat olivat toki lämpöiset, mutta en tiedä tuntuiko ne enää corehousujen ja ajosaappaiden lisäksi yhtään kuumemmilta. Ajon jälkeen kun sukat otti pois ja huuhteli jalat viileällä vedellä, olo oli kuin uudesti syntyneellä ja askel kulki kevyesti illalla. Nilkkani turvoavat ”tavallisellakin” etelän matkalla tosi helposti ja käytän aina lennoilla lentosukkia ja siitä huolimatta nilkkani ovat usein karmean näköset. Tämä vinkki on saatu lääkäriltä, joten tuskin ihan huuhaata.

-1 kengät. Valitse tarkasti yhdet siistit esim kaupunkilenkkarit, joilla on hyvä kävellä ja miellään siistit kaupunkiin sopivat. Myös Converset todettu oikein toimiviksi.

-Kosmetiikka. Shampoo, hoitoaine, naamarasva, silmätipat, huulirasva. Mahdollisesti kortisoni, hyttysmyrkky ja aurinkovoide. Särkylääkkeet ja allergiatabletit + henkilökohtaiset lääkkeet. Tästä listasta käytössä oli kaikki, minulla tai muilla matkalaisilla. Venäjällä oli pirun kiukkusia hyttysiä ja kortisoni ja allergiatabletit olivat kuumaa kamaa pistokohtien kohotessa kolikon kokoisiksi. Kaikki muu on turhaa. Kypärän alle on ihan turhaa laittaa mitään meikkiä hautumaan tai leviämään tuulessa päiväksi. Mäkin niiin ajattelin laittavani illalla syömään ja Minskin vapaapäivinä pikkusen meikkiä. Jep jep. En avannut meikkipussia kertaakaan. Kävin ripsihuollossa ja kulmien värjäyksessä ennen lomaa jotta näyttäisin pikkusen ihmiseltä ja se toimi. Mä yleensä laitan aina meikkiä ja tukkani, mutta prätkäreissussa se on täysin turhaa etkä todennäköisesti edes jaksaisi meikata pitkän ajopäivän jälkeen sitä 1,5h ravintolaruokailua varten.

-Iltavaatteet. Itse tein sen perjaatepäätöksen, etten ala kantamaan mitään mekkoja mukanani. Yhdet farkut ja yhdet shortsit. Yksi musta villatakki, joka käy kaikkien paitojen kanssa. Otin väljiä toppeja ja t-paitoja mukaani, jotka ovat sellaista kangasta etteivät rypisty. Kaksi iltaa menee hyvin samalla paidalla ja tarvittaessa paitoja voi myös pestä ajopaitojen ohessa.

Tässä ilmatiiviillä pusseilla pakattu kaikki tavarani. Ei kannata ottaa yhtä isoa meikkipussia (josta tosiaan 80% oli täysin turhaa tavaraa) vaan pakata esim litran minigrip-pusseihin jotka saa tungettua johonkin väliin sopivasti.

Edellisessä pakkauspostauksessa nähdyssä kuvassa ylimääräistä oli 1 tekninen paita, 4 iltapaitaa sekä kypärämyssyt ja buffyt. Ajoin koko reissun samalla silkkisellä (alemmassa kuvassa) kypärämyssyllä sekä kahdella buffyllä. Pesin kaikki Minskin vapaapäivänä muun pyykin ohessa. Jotkut eivät käytä kypärämyssyä/ buffyä päässä ollenkaan, itse en voisi olla käyttämättä. Kypärä pysyy puhtaampana eikä pehmusteita tarvitse pestä. Ihosta ja hiuksista kuitenkin irtoaa kaikenlaista schaissea. Itsellekin on kiva vetää puhdas kypärämyssy päähän eikä pelkälteen moneen kertaan hionneeseen kypärään. Pelkkä ajatuskin on yök.

Kaunis kokonaisuus sadevaatteiden ja kypärämyssyn kera. Kuvassa näkyy myös Shoein Raid 2- kypäräni, joka on tähän mennessä toinen kypäräni. Ensimmäinenkin oli Shoei Raid 2 ja se palveli tarkoituksensa mukaisesti jäädessäni mopolla auton alle 15-vuotiaana. Shoeille iso peukku, kypräni on kokoa L ja sisään mahtuu 63cm kukkakaali  aurinkolaseineen.

 

Kypärä, pinlock ja pari kärpästä. Pinlock on ihan ehdoton, suosittelen kaikille.

 

 

Ei mikään kedon kaunein kukka, mutta jokainen joka on joskus asfalttia niistänyt, tietää ettei siinä lajissa saa mitään lisäpisteitä nättinä olemisesta. 😊 (Nyt on varmaan hyvä hetki avautua niistä kesällä t-paitasilteen ja shortseilla ajavista motoristeista, jotka tuntuvat pääsääntöisesti olevan miehiä. Never ever. Jos on liian kuuma pukeakseen pitkät housut ja ajotakin, on liian kuuma keli moottoripyöräilyyn ja silloin kannattaa mennä vaikka rannalle tai terassille.)

 

Mitkä ovat sinun ehdottomat must-jutut pakkauslistalle prätkäreissulle? Unohdinko jotain oleellista? Vinkkejä ja kommentteja otetaan miellään vastaan! 😊

-Laura-

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply