Vuoden suuri seikkailu Minskiin ja takaisin 1/11, fiilistelyä

Nyt olisi aika suunnata katse kohti tulevia matkoja!

Kesän ensimmäisenä matkana on tiedossa tähän astisen elämäni suurin ja jännittävin seikkailu (ellei 2vk matkaa Thaimaassa kaverin kanssa 21-vuotiaina lasketa. Siinä reissussa jännitysmomentit tulivat ihan muista tekijöistä…)

Alle kahden viikon päästä starttaan koneen ja lähden kohti Asikkalaa, josta jatkamme matkaa Venäjän, Valko-Venäjän, Latvian ja Viron kautta takaisin. Matka kestää 8 päivää, kilometrejä tulee noin 2000.

Lähden siis suomalaisen matkanjärjestäjän PeterPanBiken matkalle kohti Minskiä. Mukana on 7 pyörää ja 8 reissaajaa, joista 1 on matkanjohtaja ja minun lisäksi on 2 naista. Tunnen ennestään vain matkanjohtajan. Olimme vajaa 2vk sitten Vantaalla PeterPanBiken toimistossa matkainfossa tulevasta reissusta. Matkainfossa tutustuttiin uusiin matkakavereihin, juteltiin mitä kaikkea pitää ottaa mukaan, minkälaiset maahantulokortit ja lottokupongit tulee täyttää, pyörien paperit, matkavakuutustodistukset yms. Lisäksi puhuimme perus ryhmässäajosäännöistä. Venäjän viisumit kaikilla oli jo hankittuna, ja hyvä niin. Enää puuttuu Valko-Venäjän ryhmäviisumi ja siihen tarvittavat paperit.

Tässä tarkempi päiväkohtainen ohjelma.

En ole koskaan käynyt Venäjällä enkä Valko-Venäjällä ja päätin sitten kerrasta lähteä matkaan motskarilla. Joku on kehunut hulluksi, ehkä puolet on totta. Anoin ja sain kerralla vuoden viisumin Venäjälle, joten ajatuksena on käydä seuraavan vuoden aikana useamman kerran Venäjällä. Junailumatka Pietariin ja tarkempi tutustuminen sen nähtävyyksiin kiinnostaisi ja nyt puoli asiaa on hoidossa kun viisumi on kunnossa. Enää ei sitten puutu kuin matkaseura ja sen viisumit. 😄

PeterPanBike on siis suomalainen matkatoimisto, joka järjestää mitä erilaisempi motskarimatkoja maapallon ympäri. Kokeneet ja kielitaitoiset suomalaiset matkanjohtajat opastavat 20 vuoden kokemuksella alle 10 pyörän matkaryhmiä niin Euroopassa, Venäjällä, Aasiassa, Amerikassa, Uudessa-Seelannissa kuin Lähi-Idässäkin. Mukaan voi lähteä ns. valmismatkalle tai koota oma porukka ja lähteä oppaan johdatuksella mihin päin maailmaa tahansa.

Ensimmäinen oma PeterPanBike matkani oli viime vuoden maaliskuussa, kun lähdin minulle täysin tuntemattoman 8 hengen naisporukan kanssa kohti Espanjan Andaluciaa. Yövyimme koko reissun yhdessä hotellissa Fuengirolassa ja vuokrasimme pyörät paikan päältä. Ikähaarukka oli 26-65v, ammatteja bussikuskista geologiin ja olimme heti yhtä porukkaa. Näistä upeista leideistä tulikin tosi läheisiä ja pidämme edelleen yhteyttä toisiimme.

Toisen matkani tein heti syksyllä, kun matkasimme ns. sekamatkalla 7 pyörän ja 8 hengen ennestään tuntemattomalla porukalla Saksan Münchenistä vuokrapyörillä Pohjois-Italian Dolomiiteille. Tällä matkalla ajoimme tavarat tarakalla. Kerron näistä reissuista omissa postauksissaan.

Nyt hankintalistalla ensi viikolle on

-Käteistä, niin molempia ruplia kuin eurojakin. Matkoilla en käytä korttia automaatissa kuin viimeisessä hädässä ja kaupoissakin vain ostoskeskuksissa ja kunnon ravintoloissa. Toki korttitiedot voidaan kopioida missä vain, mutta tämä käytäntö on ollut hyvä tapa ehkäistä skimmaukset. Väitän kovasti tietäväni aiheesta enemmän kuin keskiverto turisti. 🙂

-Uusi puhelimenlaturi. Sekä kotilaturini piuha, että käsilaukussa kulkenut matkatalurini ovat alkaneet irtisanomaan sopimuksiaan, joten ainakin yksi uusi laturi on käytävä ostamassa. Venäjällä eikä Valko-Venäjällä ei tarvita adapteria, joten sitä puolta ei tarvitse miettiä.

-Merinovillainen alusasu. Konkarit ovat kehuneet, että merinovillainen alusasu toimii ajoasun alla niin kuumassa kuin kylmässäkin. Mikäs minä olen siihen vastaan väittämään. Kelit pitäisi olla jo melko lämpöiset matkan startatessa ja varsinkin etelään päin ajaessa. En ole onneksi herkkä palelemaan, mutta jos vettä tulee kuin Esterin …. niin onhan se kiva jos on lämmin eikä ytimiä myöten jäässä. Pikaisen googlailun jälkeen tähän lystiin saa halutessaan uppoamaan paljonkin rahaa, mutta yritän saada kerraston hankittua mahdollisimman pienellä budjetilla.

-Tukisukat. Viimeksi lähtiessäni Dolomiittien reissulle jouduin matkustamaan ja ajamaan koko reissun puuvillaiset tukisukat jalassa veritulppariskin vuoksi nilkassani olleen tulehduksen takia. Kuullostaa vakavalta, mutta kyseessä on niin hauskan nolo juttu etten sitä kehtaa edes jakaa. Toisin kun luulisi, tukisukat olivat erittäin hyvät ja mukavat, pitkänkään ajopäivän jälkeen jalat eivät olleet yhtään turvoksissa. Tulevan matkan 7 ajopäivää en taida ihan kaksilla sukilla pärjätä, jos en aio olla pyykkäämässä joka ilta.

-Tyhjiöpakkauspusseja. Kerran kokeilin pakata ilmatiiviisti minigripeillä. Hyvin meni kunnes matkalaukkuni oli täynnä ilmaa 10 minuutin kuluttua. Clas Ohlsonilla myydään kuulemma tyhjiöpakkauspusseja, joilla pystyy oikeasti pakkaamaan ilmatiiviisti. Se tulee tarpeeseen, sillä matkalaukkuna on pyörän päällä kulkeva vesitiivis kassi:

Seuraavassa postauksessa käyn tarkemmin läpi mitä kaikkea viikon prätkämatkalle pitää ottaa mukaan ja mitä kaikkea ylimääräistä kuitenkin pakkaan kannettavakseni. Olen meinaan juuri niitä tyyppejä, jotka ”ei voi tietää mitä haluaa huomenna laittaa päällensä”.

-Laura-

Ainiin, tämä ei ollut maksettu mainos, vaan tyytyväisen asiakkaan puskaradio muille ulkomailla motskarilla matkustamisesta kiinnostuneille. 😊🏍

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Reissu-Jani 03/06/2019 at 20:01

  Tulee varmaankin mahtava matka. Suosittelen että Minskistä ajaisitte vapaapäivänä Mirin ja Nesvizhin linnoihin, jotka ovat noin 100km päässä Minskistä lounaaseen.

  https://reissujani.blogspot.com/2015/04/nesvizhin-ja-mirin-linnat.html

  • Reply Lauran tarakalla 16/06/2019 at 14:01

   Moikka Jani! Kiitos vinkeistä! Reissulta on nyt kotiuduttu, valitettavasti Minskissä oli niin tuhottoman kuuma, että vapaapäivä oli pakko viettää ilmastointilaitteiden välittömässä läheisyydessä. 🙂 Pysy linjalla, alan kohta purkamaan matkaa tänne blogiin. 🙂

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas 04/06/2019 at 22:07

  Aikamoinen reissu näyttää olevan tulossa! Minskissä en ole käynyt mutta varmaan on mielenkiintoinen tuttavuus.

  • Reply Lauran tarakalla 16/06/2019 at 14:00

   Moikka Sari! Reissulta on nyt kotiuduttu ja matka oli todella ikimuistoinen! Pysy linjalla, alan kohta purkamaan matkaa tänne blogiin. 🙂

  Leave a Reply