Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Extemporee rantaloma Rodoksella, 9 ja 3/4

Arvasin, että en voi sanoa etukäteen ”tässä postaussarjassa on kolme osaa” kun tiesin ettei se pidä kuitenkaan paikkaansa. Rodoksen ravintolat, kahvilat ja herttaiset kaupat ansaitsevat kuitenkin omat kuvansa ja kehunsa. Tiedossa siis sekalainen seurakunta naama-, ruoka- ja cappuccinokuvia! 😄

Gyrosit. Niitä syötiin paljon! Rodoksen paikallisherkku sisälsi pitaleivän sisään käärittynä joko kana- sika- tai nautakebabbia, ranskalaisia, tzatzikia, punasipulia ja tomaattia. Halvimmillaan pikaruoka maksoi 2e/annos take away-tötteröistä syötynä linja-autoaseman viereisessä kojussa, joka oli myös paikallisten suosima.

Historian havinaa hotelli Cactuksen edessä. Minulla on kuva vuodelta -98 täsmälleen samasta paikasta isoäitini kanssa. Hotelli Cactuskin oli päivittänyt habitustaan niiltä ajoilta.

Hmm, veikkaan kanagyrosia!

Tzatzikia, sitä meni paljon. Otimme joka ilta alkupalaksi ainakin tzatzikia ja pitaleipää, viikon kestävä valkosipulin käry oli siis taattu.

Oli pakko ottaa tästä mahtipontisesta rakennuksesta kuva, täältäkö kaikki sotku alkui…

Pikku Myy shoppailujen jälkeen hengähtämässä.

Ensimmäinen yritys Starbucksissa:

Toinen yritys:

Rodoshan on tunnettu toinen toistaan ihanemmista sateenvarjoista. Ostin äidille tuliaisiksi yhden pikkusontsan ja jäin harmittelemaan miksi ihmeessä en ostanut itselleni! Sateenvarjokauppoja oli siis yksi toisensa jälkeen ja tämä ihana ”sateenvarjokuja” löytyi vanhasta kaupungista.

Osuimme yhtenä iltana sattumalta Restaurant Agalmaan ja jälkikäteen totesimme sen olevan monessa oppaassa ja matkailusivustolla ravintosuositusten joukossa ja siellä sen pitäisimme jatkossakin. Ruoka oli ilmeisen hyvää, sillä se katosi ennen valokuvan ottamista. Ravintolan sisustuskin oli tuotu antiikin Kreikasta 2000-luvulle. Ei halvin ruokapaikka, muttei kalleinkaan!

Rodos oli täynnä ihania pikku putiikkeja, mutta varsinkin tämä hajuvesikauppa vei sydämeni!

Se joka sanoo, että asettelulla ei ole merkitystä…

Serkkuni piirrätytti itsestään karikatyyri-piirroksen. Yllättäen tämä ei ollut Rodoksen kaupungissa yhtä yrittäjää isompi bisnes, tai sitten muut taiteilijat olivat vielä talviunilla sesongin ollessa alkumetreillä. Piirros maksoi 20e ja siitä jää varmasti hauska muisto matkalta. 🙂

Jätin tällä kertaa piirroksen itsestäni väliin. Minulla on yksi itsestäni keväällä 2015 Prahassa tehty karikatyyri, ja ollakseni rehellinen, se on niin kohteliaasti tehty että en halunnut pahoittaa mieltäni uudella versiolla! 😄

Kaiken kaikkiaan Rodoksesta jäi tosi hyvä mieli ja se yllätti kokonaisuudessaan tosi positiivisesti. Lähdin matkaan ehkä hieman varautuneesti ajatuksella ”tää on rantaloma ja aivot voi ripustaa naulaan lentokentällä”, mutta Rodos yllättikin maisemien ja kulttuuritarjontansa puolesta positiivisesti. En vertaisi Berliiniin tai Roomaan, mutta Rodoksesta voi saada yllättävän paljon irti, varsinkin kun sattuu paikalle esimerkiksi juhlapyhiksi.

Esteettömyyden näkökulmasta Rodosta ei tarvitse sulkea pois pyörätuolin käyttäjältä, mutta helpompiakin kohteita varmasti on. Jokaisen kävelytien päässä oli ramppi, mutta siinä saattoi olla skootteri edessä parkissa. Rotvallit (kuten meillä Tampereella sanotaan, muille katukivetykset) olivat melko korkeita, mutta avustajan kanssa varmasti selviäisi hyvin. Kaupungin keskusta oli osittain kävelykatua ja ihan tasaista, mutta joihinkin liikkeisiin oli askelmat. Vanha kaupunki oli yllättävän OK suhteessa siihen kuinka epätasainen ja isoilla korkeuseroilla varustettu maasto olisi voinut olla. Invavessoja ei osunut silmiini lainkaan, niitä en kyllä huomannut erikseen tarkkailla tai kysyä. Kuten aiemmin kerroin, hotellimme oli yleisiltä tiloiltaan esteetön allasaluetta lukuun ottamatta.

Rodokselle palaan varmasti joskus, mutta maailmaa on niin paljon nähtävänä, että en ehkä vielä ensi kesänä!

-Laura-

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply