Paratiisirannoista ja palmujen koristamista postikorttimaisemista tunnettu Kap Verde sopii hyvin myös lapsiperheen lomakohteeksi. Lue vinkit perhelomaan ja lähde!2017-08-26T10:44:58+03:00
WPDEV!!
Kuva: Istockphoto
Kap Verde

Kap Verde lasten kanssa – näin vietät onnistuneen perheloman paratiisisaarilla

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Kap Verde on aurinkoinen kohde, joka sopii kaikille

Atlantin valtamerellä, noin 500 kilometrin päässä Länsi-Afrikan rannikosta sijaitseva Kap Verde on erinomainen rantalomakohde, sillä saariryhmä koostuu 13 saaresta, joissa on runsaasti näyttäviä paratiisirantoja.

Kap Verde sopii mainiosti lomakohteeksi myös pienten lasten kanssa matkustaessa, sillä paikallisten suhtautuminen lapsiin on erittäin suopeaa ja perheen pienimpien rakastamia rantoja löytyy saarilta loputtomiin.

Huomioi kohteiden palvelutarjonta

Lasten kanssa matkaillessa on tärkeää kiinnittää huomiota tarjolla oleviin palveluihin. Siitä syystä Kap Verden rauhallisimmat autiosaaret eivät välttämättä ole lapsiperheelle sopiva valinta, sillä palvelu- ja ruokatarjonta voi olla hyvin vaatimatonta ja yksipuolista. Oma suhtautuminen vaikuttaa kuitenkin merkittävästi loman onnistumiseen, sillä useimmille lapsille riittää yhdistelmä lämpöä, vettä ja ruokaa, mitä löytyy kaikilta Kap Verden saarilta.

Jos kuitenkin majoitut perheen kanssa kaikkein mieluiten lomakeskuksessa hyvien palvelujen äärellä, on tarjontaa Kap Verdellä runsain mitoin. Syöminen on lomakeskuksissa vaivatonta myös lasten kanssa, sillä hotellien omien ravintoloiden tarjonta maistuu usein myös perheen pienimmille.

Kuva: IstockphotoKap Verde
Kulkukoirat ovat tuttu näky Kap Verdellä, ja lasten kanssa onkin syytä jutella jo ennen matkaa siitä, kuinka toimia vapaina juoksentelevien koirien kanssa.

Kaikkein pienimpiä lapsia varten kannattaa kuitenkin pakata mukaan vauvanruokaa ja muita välttämättömyystarvikkeita jo kotimaassa, sillä Kap Verden ruokakauppatarjonta ei ole parhaasta päästä – varsinkaan, jos majoitut etäisessä lomakohteessa kaukana muista palveluista.

Nauti lämpimästä ilmastosta

Kap Verden lämmin ilmasto takaa, että lapset voivat ilakoida vedessä tuntitolkulla ilman pelkoa palelemisesta, mutta vastaavasti kuumana paahtava aurinko edellyttää todellista suojautumista: tälle matkalle tulee varautua aurinkovoiteella ja -laseilla sekä suojaavilla vaatteilla ja päähineillä. Lämpötila Kap Verdellä on vuoden ympäri 20–30 astetta.

Ilma viilentyy nopeasti auringonlaskun jälkeen, mistä syystä iltoja varten kannattaa muistaa pakata mukaan myös lämmintä vaatetta. Myös aamut saattavat olla viileitä.

Turvallisesti rannalla

Kap Verde on rantalomakohde, jonka pitkät hiekkarannat ovat useimpien lasten unelma. Rantavesi on hyvin matalaa, joten se on päällisin puolin erittäin turvallinen myös lapsille. Paikoitellen virtaukset ovat kuitenkin kovia ja aallot suuria, mistä syystä lapsia kannattaa pitää silmällä myös rantaleikkien ajan – erityisesti vesirajan tuntumassa.

Rantojen turvallisuus vaihtelee Kap Verdellä, ja lomakeskusten yhteydessä sijaitsevilla rannoilla on tavallisesti kaikkein turvallisimmat puitteet perheen pienimpien rantaleikkeihin. Lomakeskusten edustalle rakennetut aallonmurtajat pitävät rantavedet turvallisina.

>> Lue lisää vinkkejä Kap Verdelle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto

Päivitetty: 26.8.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia