Baltian eteläisin maa on kiinnostava matkakohde, sillä maahan on erinomaiset suorat lentoyhteydet Suomesta. Lue viisi kiinnostavaa faktaa, jotka kannattaa tietää ennen matkaa Liettuaan.2019-01-07T08:22:41+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Liettua

Viisi erikoista faktaa Liettuasta – lue nämä ennen matkaa

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Baltian eteläisin maa on kiinnostava matkakohde, sillä maahan on erinomaiset suorat lentoyhteydet Suomesta. Lue viisi kiinnostavaa faktaa, jotka kannattaa tietää ennen matkaa Liettuaan.

1. Erikoiset käytössäännöt kannattaa tietää

Baltiaan lukeutuva Liettua oli Euroopan viimeinen kristinuskoon kääntynyt valtio, ja sitä ennen maassa elettiin pääasiassa ilman uskontoa. Noilta ajoilta liettualaisiin tapoihin on jäänyt useita kansanuskomuksia, jotka edelleen näkyvät paikallisessa kulttuurissa, ja jotka matkailijan on hyvä tietää.

Liettuassa ei kannata esimerkiksi viheltää sisällä, sillä sen uskotaan houkuttelevan esiin pikkupaholaisia. Tumman leivän päälle ripoteltu suola tuo onnea, ja suuria rikkauksia taas on odotettavissa silloin, jos lintu sattuu kakkaamaan päällesi. Savuketta ei saisi koskaan sytyttää kynttilästä, sillä samalla hetkellä merimies kuolee jossain päin maailmaa.

2. Tumma leipä on liettualaisten suosikki

Liettuan-matkalla ei tarvitse ikävöidä ainakaan tummaa leipää, sillä se on maan rakastettu herkku. Paikalliset ovat intohimoisia leipureita ja jokainen liettualainen syökin tummaa leipää keskimäärin noin 110 kiloa vuodessa.

Perinteisessä liettualaisessa ruisleivässä makua tuovat muun muassa kuminan siemenet ja kalmojuuri. Leipä on palkittu muun muassa Lontoossa arvostetussa London’s Great Tastes -palkintogaalassa.

3. Liettuan kiinnostavimpiin nähtävyyksiin lukeutuu vanha tammi

Luontokohteet kiinnostavat matkailijoita jatkuvasti enemmän, ja Liettuan kohteista kiinnostavin on maaseudulla, entisessä Stelmužė Manor -puistossa kasvava tammi. Sitä pidetään Euroopan iäkkäimpiin kuuluvana puuna, jonka uskotaan olevan 1 500–2 000 vuotta vanha.

4. Liettualaiset rakastavat koripalloa

Koripallo on Liettuan kansallislaji, ja maa on pienestä asukasluvustaan huolimatta arvoturnausmenestyksessä mitattuna koripallon suurvalta. Liettualla on monta kertaa enemmän NBA-pelaajia kuin esimerkiksi Suomella, vaikka maan väkiluku on puolet pienempi.
Liettuan koripallolegendoja ovat muiden muassa Darius Songaila, Arvydas Sabonis, Domantas Sabonis, Zydrunas Ilgauskas, Jonas Valančiūnas, Linas Kleiza ja Domantas Sabonis.

5. Maalla on oma tuoksunsa

Liettuan valtiolla on oma parfyymi, ja se on tiettävästi ainoa maa, jolle on määritelty oma kansallistuoksu. Liettuan tuoksu on lanseerattu vuonna 2010, ja siinä yhdistyvät raikkaat luonnonkukat, inkivääri, vadelma ja myski.

>> Lue lisää vinkkejä Liettuaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde: Liettuan matkailu
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 7.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia