WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Dubrovnik, Kroatia

Kuka olisi arvannut, että Kroatiasta löytyy oma versio Kiinan muurista – pääset sinne helposti Dubrovnikista

Dubrovnikista on helppo tehdä päiväretki Kroatian pisimmälle muurille.

Euroopan toiseksi pisin muuri löytyy Kroatiasta

Oletko sinäkin kiertänyt Dubrovnikin vanhaakaupunkia ympäröivän muurin lomaillessasi Kroatiassa? Tähän huippusuosittuun nähtävyyteen ei voi olla törmäämättä, mutta harva on edes kuullut Stonista.

Samannimisen pikkukaupungin mukaan nimensä saanut Stonin muuri on Kroatian pisin, ja se on jopa saanut lempinimen ”Kroatian Kiinan muuri”. Jonkin verran yhdennäköisyyttä muureista kieltämättä löytyy, vaikka tuhansia kilometriä pitkä Kiinan muuri onkin rakennelmana omaa luokkaansa.

Pituutta Stonin muurilla on reilut viisi kilometriä, mikä tekee siitä Euroopan toiseksi pisimmän muurin Ison-Britannian Hadrianuksen muurin jälkeen. Vertailussa se häviää selkeästi yli 100-kilometriselle Hadrianukselle.

Yhtä kaikki muuri määrittää vahvasti vain parin tuhannen asukkaan Stonin maisemaa. Rinteitä pitkin ylös kipuavaa muuria ei voi olla huomaamatta, ja se on tietysti myös Stonin suosituin nähtävyys. Muuri on auki kävijöille ympäri vuoden. Lippu muurikävelylle maksaa noin 10 euroa.

Stonin muuri rakennettiin 1330-luvulla, kun Ston liitettiin osaksi Ragusan tasavaltaa. Muurin tarkoituksena oli suojella aluetta hyökkäyksiltä. Alkuperäinen muuri oli seitsemän kilometriä pitkä, mutta osa siitä on sortunut maanjäristyksissä.

Suojautuminen ulkopuolisilta uhkilta oli aikoinaan tarpeen esimerkiksi alueen luonnon suolavarojen takia. Suolaa käytettiin jopa kullan tapaan kaupanteon valuuttana.

Stoniin on helppo tehdä päiväretki Dubrovnikista, sillä kaupungit sijaitsevat vain noin tunnin ajomatkan päässä toisistaan. Makarskan Rivieralta matkaa kertyy noin pari tuntia.

Katso alta kuvia Stonista!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Suosituimmat kohteet

Aiheesta lisää blogeissa

Ikimuistoinen matkavuosi 2018

Pienessä Pulassa

10 reissukuvaa & tarinat niiden takaa - BLOGIHAASTE

Katso kaikki matkablogit