Venetsian kuuluisaan nähtävyyteen liittyy synkkä tarina.2019-01-21T09:37:04+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Venetsia, Italia

Joko tiesit, miten Huokausten silta sai nimensä? Venetsian suositun nähtävyyden pimeä puoli

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Venetsian kuuluisaan nähtävyyteen liittyy synkkä tarina.

Huokausten silta oli reitti vankilaan

Rialton silta on ehkä Venetsian tunnetuin, mutta romanttisimman sillan titteli kuuluu Huokausten sillalle. Oletko ikinä miettinut, miten yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä on saanut erikoisen nimensä?

Huokausten silta on osa Dogen palatsia, joka oli ennen paitsi Venetsian dogen virka-asunto, myös kaupungin tuomioistuin ja raatihuone. Italiaksi rakennuksen nimi on Palazzo Ducale.

Vuonna 1614 rakennettu Huokausten silta eli Ponte dei sospiri suunniteltiin yhdistämään Dogen palatsi uudempaan vankilarakennukseen. Näin tuomionsa saaneet vangit voitiin passittaa suoraan selliin suorittamaan rangaistustaan.

Sillan kerrotaan saaneen nimensä Lordi Byronin runosta, jossa tämä kertoo seisovansa Huokausten sillalla toisessa kädessään palatsi ja toisessa vankila. Nimi kuvastaa vankien huokausta heidän nähdessään viimeisen vilauksen vapaudesta ja kauniista Venetsiasta.

Koristeellinen silta on katettu, ja sitä reunustavat seinät molemmin puolin. Ulkopuolelta ei siis ole mahdollista nähdä sisälle siltaa pitkin kulkeville käytäville.

Dogen palatsissa vierailevat matkailijat voivat tänä päivänä ylittää Huokausten sillan – aivan kuten epäonniset vangit aikoinaan. Monille silta on koko palatsin mielenkiintoisin osa.

Paras näköala Huokausten sillalle avautuu joko Ponte della Paglian tai Ponte della Canonican silloilta, joille turistit kerääntyvät valokuvaamaan kuuluisaa maamerkkiä.

Gondoliajelujen reitit kulkevat usein Huokausten sillan alta, ja siihen on toinenkin syy nähtävyyden ihailemisen lisäksi. Paikallisen legendan mukaan Huokausten sillan alla auringonlaskun aikaan suutelevat pariskunnat pysyvät ikuisesti yhdessä.

Lue myös: Tiesitkö tämän Venetsiasta? 10 hauskaa faktaa

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 21.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia