Historiallisia paikkoja rakastavat matkailijat hullaantuvat Materan kauneudesta.2019-05-27T08:34:23+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Matera, Italia

Vau! Et ikinä uskoisi, että tämä upea paikka oli ennen Italian häpeäpilkku – nyt on oikea hetki nähdä Matera

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Historiallisia paikkoja rakastavat matkailijat hullaantuvat Materan kauneudesta.

Matera on Euroopan kulttuuripääkaupunki 2019

Rakastatko Italiaa, mutta janoat paikkoja, joita et ole vielä nähnyt? Jos et ole vielä ehtinyt maan saappaankärkeen Apulian alueelle, harkitse matkustavasi Materaan.

On lähes käsittämätöntä, että Italiasta löytyy Materan kaltainen paikka, jota ei vielä tunneta kovin laajasti. Isoimmat turistimassat vyöryvät edelleen Roomaan, Venetsiaan ja Firenzeen. Automatkoja tehdään eniten Amalfin rannikolla, Cinque Terren alueella ja Toscanassa.

Mikään salaisuuskaan Matera ei kuitenkaan enää ole. Sinne kannattaa siis matkustaa juuri nyt.

Matera on reilun 60 000 asukkaan historiallinen kaupunki, joka tunnetaan parhaiten kallioseinämiin kaiverretuista luolista. Niihin tehtiin aikoinaan muun muassa asuntoja ja kirkkoja. Matera sijaitsee sisämaassa eteläisen Italian Apuliassa, jota kutsutaan italiaksi nimellä Puglia.

Merkkejä uuden hittikohteen syntymisestä on jo havaittavissa. Sienan yliopiston raportin mukaan jopa 25 prosenttia Materan asunnoista on vuokrattavissa Airbnb-palvelun kautta. Materan tunnettuutta tulee lisäämään myös se, että se on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2019.

Pohjaa Materan kiinnostavuudelle on luotu jo pitkään. Kaupunki lisättiin Unescon maailmanperintökohteiden listalle vuonna 1993, ja 2000-luvun alussa siellä kuvattiin Mel Gibsonin tähdittämää elokuvaa The Passion of the Christ. Matkailijat alkoivat kuitenkin todella löytää kaupungin vasta vuonna 2014.

Matera ei ole päässyt nykypisteeseen helpolla, sillä kaupungilla on karu historia. Vielä 70 vuotta sitten osa asukkaista eli luolissa ja lasten kuolleisuusaste oli korkea. Kaupunki oli äärimmäisen köyhä ja monet näkivät nälkää. ”Jumalakin pysyttelee poissa täältä”, sanottiin – niin kurjaa Materassa oli.

Nykyään Materan luoliin – joita kutsutaan nimellä sassi – on kunnostettu hotellihuoneita ja loma-asuntoja. Monet matkailijat pitävät kaupunkia yhtenä Italian ihanimmista yllätyksistä. On vaikea uskoa, että se oli maan häpeäpilkku aina 50-luvulle saakka.

Materassa on helpointa vierailla osana Italian auto- tai junamatkaa, sillä lähistöllä on paljon mielenkiintoisia kohteita. Samalla reissulla voi käydä esimerkiksi Alberobellossa, joka tunnetaan satumaisista trulli-taloista tai Ostunin valkoisessa kaupungissa.

Suomesta lähimmät suorat lennot liikennöivät Napoliin, josta on Materaan noin 250 kilometrin matka. Lähin lentokenttä löytyy Barin kaupungista noin 60 kilometrin päässä.

Katso alta kuvia Materasta!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Kun matkustat Italiaan, löydät kolme maata yhden sisältä – joko ehdit käydä kaikissa?

Lähde: The Guardian, Smithsonian.com
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Päivitetty: 27.5.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia