Kotorinlahden rannalla sijaitseva hurmaava Perast sopii päiväretkelle tai pidemmällekin lomalle.2018-04-23T09:30:56+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Tee retki Montenegron Kotorista Perastiin

Älä unohda tätä Montenegron hiljaista helmeä – postikorteista tuttu Perast on helppo retki suosituista lomakohteista

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Kotorinlahden rannalla sijaitseva hurmaava Perast sopii päiväretkelle tai pidemmällekin lomalle.

Kotorista Perastiin – pakko nähdä Montenegrossa

Balkanin hittikohde Kroatian lisäksi myös naapurimaa Montenegro on noussut kesälomailijoiden suosioon. Edullinen hintataso ja lumoavat maisemat ovat pitäneet huolta siitä, että Montenegroon ihastuu lähes jokainen vierailija.

Suomesta tehdään pakettimatkoja rantakohde Budvaan, kun taas omatoimimatkailijoiden ykköskohde on Kotorin historiallinen kaupunki. Samalla lomalla on helppo kokea molemmat kaupungit, sillä välimatkaa on vain reilut 20 kilometriä.

Kotorissa vieraillessa ei kannata jättää väliin noin kymmenen kilometrin päässä Kotorinlahden rannalla sijaitsevaa Perastia. Kylässä on samaa charmia kuin Kotorissakin, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Sama pätee myös matkailijamääriin.

Lukuisista kirkoistaan, kellotornistaan ja muista näyttävistä rakennuksistaan tunnettu Perast on mainio vaihtoehto majoitukselle, jos haussa on Kotoria rauhallisempi paikka. Kylässä on hotelleja ja loma-asuntoja.

Perast on ehdoton pysähdyspaikka Kotorinlahden automatkalla, mutta sinne on myös helppo tehdä päiväretki sekä Kotorista että Budvasta. Kotorista matka taittuu kätevästi bussilla tai taksilla, eikä hinta verota lompakkoa liikaa.

Kotorista tehdään myös venematkoja Perastiin. Vene onkin ehdottomasti hauskin tapa vierailla kylässä ja sen edustalla sijaitsevilla saarilla, mutta miinuspuolena saatat olla sidottu nopeatempoisiin aikatauluihin.

Kahden saaren Perast

Varsinaisia nähtävyyksiä Perastissa on vain vähän. Kylään saavutaan ihailemaan sieviä rakennuksia ja pikkukujia sekä vaikka syömään lounasta tai illallista rantakadulle.

Yleisimmin Perastissa vieraillaan sen edustalla sijaitsevien saarten takia, jotka muodostavat tyypillisen Kotorinlahden postikorttimaiseman.

Kuva: IstockphotoPerastin saaret Kotorinlahdella
Perastin minisaaret ovat upea näky Kotorinlahdella.

Gospa od Škrpjela, josta käytetään englanninkielistä nimeä Our Lady of the Rocks, on keinotekoinen saari, jolle on rakennettu kirkko ja museo. Kirkkoon pääsee ilmaiseksi, mutta museoon veloitetaan nimellinen pääsymaksu. Pikkuruinen saari ei ole juuri sillä seisovia rakennuksia suurempi.

Saaren historia ulottuu vuoteen 1452, jolloin kaksi merimiestä palasi vaikean purjehduksen jälkeen Perastiin. Miehet huomasivat matalassa kohdassa kiven, jonka päällä lepäsi ikoni. Tapaus tuntui ihmeeltä, joten miehet lupasivat rakennuttaa samaan paikkaan kirkon.

Jos lomailet Montenegrossa heinäkuussa, älä jätä väliin Fašinada-nimistä purjehdustapahtumaa. Vuosittain heinäkuun 22. päivänä veneet koristellaan ja ohjataan saaren kupeeseen. Vanhan perinteen mukaan veneistä pudotetaan kiviä kirkkoa ympäröiviin vesiin turvallisten venematkojen toivossa.

Useimmat matkailijat suuntaavat saarelle enemmänkin näköalojen kuin uskonnollisten syiden takia. Kannattaa kuitenkin muistaa kunnioittava pukeutuminen. Kirkkosaarelle ei ole soveliasta rantautua bikineissä.

Toinen Perastin saarista on nimeltään Sveti Đorđe, mutta saatat kuulla myös englanninkielisen nimen St. George. Saari on suljettu matkailijoilta. Luostarisaarelle pääsevät vain munkit, mutta veneestä tai Gospa od Škrpjelan saarelta käsin pääset näkemään tämän klassisen maiseman.

Saarille tehdään Kotorista veneretkiä, joihin sisältyy myös pysähdys Perastissa. Vaihtoehtoisesti venelipun voi ostaa Perastin satamasta.

Katso alta lisää kuvia Perastista!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Tunnetko jo Kroatian naapurin? 5 syytä matkustaa Montenegroon

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Istockphoto, Getty Images

Päivitetty: 23.4.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia