Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Nyt ökyillään. Ponantin luksusristeily jahdilla varattu!

Huhheijaa, viimeksi kuulumisiani kertoessa valittelin sitä, että muutama reissu meni sivu suun ja ulkomaanmatka vaihtui lyhyempään joululomaan ja töihin menoon. Pikkuisen aikaa se söi meikäläisen mieltä (no joo, melkoisen paljonkin), mutta nyt kuulkaas pamahti tulla varaten semmonen reissu, että oksat pois. Ökyilyä tai ei, mutta pakkohan risteily oli pistää varaukseen, kun törmättiin muutamia päiviä sitten hyvään diiliin.

Hieman yli puolentoista vuoden päästä suuntaamme Norjan Ålesundiin ja astumme aivan uudelle alukselle, joka valmistuu vuoden 2020 puolella. Kyseessä on jonkin verran yli 200 matkustajaa ottava luksuluokan jahti, jossa on on hyttejä ainoastaan 92 kappaletta ja jokaisessa niissä on parveke. Reittikin on minulle harvinaisempi, sillä jahti lähtee neitsytristeilylleen Ålesundista, seilaa lähtöpäivän jälkeen merellä kolme päivää ja saapuu viidentenä päivänä Tukholmaan. Voitte uskoa, että olen melkoisen täpinöissäni tuosta reissusta, sillä en ole aikaisemmin ollut tuon tasoisella aluksella ja jos ollaan rehellisiä, diilin myötä myös kuulin ensimmäisen kerran Ponant-nimisestä varustamosta.

Anyway, Ponant on ranskalainen luksustason varustamo ja ranskalaisuus näkyy niin hienovaraisessa, viiden tähden palvelussa kuin myös ruuassa ja viineissä. Takuuvarmaa nautintoa juustojen, hyvän ruuan ja samppanjan/viinin ääressä siis tiedossa 1,5 vuoden päästä ja onhan se nyt melkoisen mahtavaa päästä nauttimaan jahdilla risteilemisestä. Oma jahtimme on vasta rakennusvaiheessa (?), joten ohessa tunnelmointia toiselta Ponantin alukselta, joka vaikuttaa olevan samanmoinen kuin tuleva jahtimme.

Huikea kokemus varmasti tiedossa, sanon minä. Mitäs tykkäätte?

Psst, alkoiko astetta tasokkaampi risteily kiinnostamaan tai haluatko tutustua paremmin varustamoon? Ponantin sivuille pääset suoraan tästä.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mikaela sunnuntai, joulukuu 23, 2018 at 15:27

  Hienolle kuulostaa! Me ei itse ehkä ihan noin intiimissä aluksessa ainakaan tän hetken mieltymyksillä lähdettäisi, mutta on varmasti erityinen kokemus! Tosin olemme jutelleet esim. Amazonin jokiristeilyistä tai Kiinan jokiristeilyistäkin, joten en mahdottomana pidä. Just tänään itsekin risteilyltä palattiin (Norweigian Spirit) ja kylläkin tykätään tietyiltä osin ehdottomasti enemmän sen kokoluokasta ja hieman pienemmistä, kuin niistä ihan suurimmista tän hetken aluksista.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, joulukuu 23, 2018 at 18:16

   Ymmärrän tuon katsantokantanne Norwegian Spritin kokoluokasta, sillä itsellämme on kokemusta Norwegian Jewelistä ja Gemistä. Niissä oli sellaista laivan tuntua eivätkä tuntuneet kaupungeilta tai isoilta kauppakeskuksilta, mutta olivat sen verran isoja, että siellä sai olla rauhassa alituiseen vilahtavilta samoilta naamoilta. Tuolla Ponantin reissulla siltä ei voi välttyä, joten hieman mietteliäänä minä sinne itsekin olen lähdössä. Se, mitä mieltä tuon kokoisista aluksista olen selviää tosin vasta 2020.

   Nuo mainitsemasi jokiristeilyt vaikuttavat todella mielenkiintoisilta. Itse olen tässä vaiheessa kyllä katsellut vain Euroopan jokiristeilyjä.

   P.S.: Teillä kävi tuuri tuon teidän ”hyttihuutokaupan” kanssa, ihastellen katselin hyttiänne Instastoriesissa!

 • Reply Piyya lauantai, joulukuu 22, 2018 at 12:10

  No NYT on rouva Risteilijä vauhdissa 👍
  Niin iloinen kun löysit teille jotain uutta ja luksusta.
  Karibia olisi kohteena kiinnostanut itseä ja risteily olisi ollut osuva keino nähdä paljon yhdellä matkalla. Muuten risteilyt ei ole erityisesti se minun juttuni.
  Mutta minusta on todella ihanaa lukea sun hehkutuksia ja juttuja risteilystä.

  • Reply Kthetraveller lauantai, joulukuu 22, 2018 at 12:25

   Kiitos! Tuo risteilyvaraus oli vähän semmonen ex-tempore tosiaan, paljoo ei mietitty sitä kun napattiin kiinni. Pieni alus ja vähän hyttejä, joten oli toimittava melko nopeasti jo sen takia, että haluttiin varata kaksi vierekkäistä hyttiä. Tuo tuleva risteily on enemmänkin sellainen gourmet risteily ja lilluva hotelli luksuspalvelulla. Lähdetään lataamaan akkuja ja ottamaan ilo irti palvelusta, ruuasta ja no, samppanja kuuluu matkan hintaan. Mikäs sen parempi tälle samppanjatytölle 😉

  Leave a Reply