Välimeren risteily The Haven -sviittiluokassa varattu!

Huhhuh, jo oli kuulkaattes vääntöä ja isosti, mutta saanen kertoa koko tarinan siitä, kuinka paljon yksi loma sai tämän naisen arjen sekaisin. Niin sekaisin, että blogi-flow oli totaalisen poissa ja illat meni taas lomavaihtoehtoja plaratessa. Jo voi ihminen tehdä elämästään vaikeaa.

Norwegian Epic Mediterrannean cruise

Ainakin täällä pääkaupunkiseudulla kouluissa on sääntö poissaolojen suhteen. Tietyn tuntimäärän jälkeen asiaa ruvetaan katselemaan hiukkasen tarkemmin, ja valitettavasti esikoisellamme tuli tietyt tunnit täyteen ihan luonnollisesta ja asiallisesta syystä. Muutama sairaspäivä syksyllä, koulun myöntämä loma sekä lähes kahden viikon sairauspoissaolo pahan A-viruksen takia aiheutti sen, että koululta tuli hälytys poissaolotunneista. Kyllähän opettaja sanoi, ettei huolta ollut koska poissaoloille oli hyväksyttävä syy, mutta tuollainen säikäytti meidän lomasuunnitelmia hieman. Keskustelimme miehen kanssa ahkerasti vähän aikaa sitten ja pohdimme sitä, uskaltaisimmeko sittenkin pyytää koulusta muutaman lomapäivän tähän keväälle, mutta kuinkas kävikään?

Mikä on todennäköisyys sille, että esikoinen sairastuu juuri ennen viestin lähettämistä kouluun? Se on kuulkaattes meidän perheessä tasan 100 %. Siinä me toljotimme eräänä sunnuntaiaamuna miehen kanssa epäuskoisina toisiamme, kun lapsen kuumemittari näytti 39 astetta ja yskäkin ilmestyi kuvioihin. Kuume laski pikaisen aamukuumepiikin jälkeen ja jäljelle jäi vain yskä, joten päätimme katsella tilannetta maanantaiaamuna. Ei kuumetta, ei muuta kuin yskä, joten pistimme liikaa poissaolleen tenavan kouluun vain ja ainoastaan saadaksemme koululta puhelun muutaman tunnin päästä. Että nuin. Yskän takia maanantai ja tiistai poissa koulusta ja taas napsahti poissaolotuntilaskuriin uudet lukemat. Hyi minua, kun muutama harmistunut ajatus päässäni tuolla hetkellä oli. Että bye bye vaan kaikki kevään lomasuunnitelmat. Ja ei, hiihtolomaviikolla emme pysty lomailemaan tänä vuonna miehen töiden takia.

Syysloma, mikä ihana keksintö.

Ei muuta kuin katselemaan matkaa sitten ensi syyslomalle. Ehkä kenties vihdoin Bangkok ja sen ihanat viiden tähden hotellit kivoilla sviiteillä. Uima-altaalla loikoilua ja huippupalvelua, kenties lounge-oikeudellinenkin sviitti? Lennot koko perheelle siihen päälle ja mahdolliset ruokailut, jotain viihdettäkin pitäisi lomaan liittyä sadepäivien varalle. Viikkohinta x euroa? Entäs muu alue Aasiasta, liikkumiset sun muut? Onko se sittenkään enää helppo loma? Mites sittenkin se meille tyypillinen Karibian risteily, mutta toisella varustamolla tällä kertaa? Siitä se ajatus sitten lähti.

Allure of the Seas Kuva: Wikimedia Commons, author elisfkc

Päädyin katselemaan tarjontaa Risteilykeskuksen sivuilta ihan siitä syystä, että kyseisen varaussivuston kautta löytyi kaikki perheellemme sopivat ehdokasvarustamot samalla kertaa. Ei muuta kuin syöttämään hakukriteerit koneelle ja plaraamaan vaihtoehtoja, joista löytyikin yksi meille sopiva ehdokas, Royal Caribbeanin Allure of the Seas. Menin katsomaan samaa matkaa ja hyttiluokkaa Royal Caribbeanin omille sivulle huomatakseni useamman sadan euron hintaeron Risteilykeskuksen hyväksi, joten pakkohan Risteilykeskukselle oli laittaa viestiä asiasta ja kysellä, pitikö heidän hintansa paikkaansa. Hah, sitä laivatytön onnea, kun myöntävä vastaus tulla tupsahti ja hyttisuosituksia tuli pyydettäessä kiitettävästi. Siitä se sitten alkoi, uuden meriloman suunnittelu, mutta mutta.

Maailman suurin risteilyalus, Royal Caribbeanin Harmony of the Seas. Mitäs jos sittenkin se, kun kerran sinne suunnalle mennään? Melkein sama hinta parvekehytille, mutta reitti suorastaan surkea. Laivahan se pääasiallinen kohde on, joten mitäpä yhdestä vaivaisesta reitistä? Siinä sitä sitten pohdittiin tovi jos toinenkin. Jättimäinen Allure of the Seas ja sen miellyttävä reitti vai uudehko, Allureakin suurempi Harmony of the Seas surkealla reitillä? Wihii, Karibian ihana lämpö, iso laiva ja muutama päivä Fort Lauderdalessa, Yhdysvalloissa.

Hetkonen. Mehän unohdettiin kokonaan se oranssi ja arvaamaton mies Yhdysvaltojen puikoissa! Mitäs jos se mies ehtii saada koko maansa sekaisin taikka suurimman osan maailmasta vihaiseksi lokakuuhun mennessä? Kenties keksii, että me kiltit suomalaisetkin tarvitsemme jos jonkinmoista maksullista maahantulolupaa, tai mikä hienompaa, emme pääse koko maahan jonkun yöllä keksityn päähänpiston myötä. Lennot x euroa ja hytti x euroa, mahdolliset lisäkulut tai matkan peruuntuminen? Auts. Ei Jenkkilää siis tässä vaiheessa, vaikka ko. Royal Caribbeanin laivat kiinnostivatkin valtavasti.

Sittenkin Välimeren risteily?

Been there, done that, mutta ei muuta kuin Risteilykeskuksen sivuja plaraamaan taasen ja katsomaan, mitä laivoja löytyy enää seilaamasta Välimerellä lokakuun tietyllä viikolla. Royal Caribbean huusi melkoista hintaa, Azamarat ja Silverseat ei nyt ihan vaikuttaneet lapsiperheen laivoilta ja jäljelle jäi vain MSC ja Norwegian Cruise Line. Taas. MSC:lle ei löytynyt Yacht Club-sviittiä haluamallemme viikolle, joten jo aiemmin testaamamme Norwegian Epic jäi jäljelle. Huoh. Lapsille oli oltava kunnon vesiliukumäet ja kaiken sortin tekemistä, sillä suurin osa satamista ei oikein innostanut isojen välimatkojen takia. Civitavecchiasta Roomaan 80 km suuntaansa tai Livornosta Firenzeen 90 km suuntaansa, 8 -10 tunnin retkiä bussissa istumisen kera? Ei kiitos. Kaiken kukkuraksi reitti olisi muutoin sama kuin vuonna 2013 sillä muutoksella, että Marseille oli vaihdettu Cannesiin.

Laivalla tulisi siis oleiltua isojakin aikoja, joten hytillä oli iso merkitys. Sen vaan sanon, ettei Norwegian Epicin parvekehytti ja minisviitti saaneet mieheltä tai minulta pisteitä, joten katsoimme nurkkasilmällä The Haven sviittiluokkaa. Vertasimme hintaa NCL:n sivuilla, palasimme Risteilykeskuksen omille sivuille ja taas totesimme, että aivan sama risteily ja sama hytti oli edullisempi Risteilykeskuksen puolella. Siinä se sitten oli. Iskimme kiinni kahden makuuhuoneen sviittiin ja saimme Risteilykeskuksen kautta kaikkinensa melkoiset huippuedut, joita Norwegian Cruise Linella on tarjota. 

Norwegian EpicNorwegian Epic Plunge

Vieläkin on hölmistynyt olo. Juuri äskenhän minä olin valittanut siitä, ettei risteilyt kiinnosta minua, ”kun ne on aina sitä samaa”. Samat laivat, sama varustamo ja vaihtelua tarttis. Nyt me menemme toistamiseen laivalle, joka on perheenä testattu ja hyväksi havaittu. Hyttiäkään ei tarvitse nyt inhota, koska tila-ongelma on hoidettu toisenlaisella hytillä.

Norwegian Getaway The Haven Platinum cardNorwegigian Getaway The Haven Courtyard

Lapset saavat vesipetolomansa ja tötteröittäin pehmistä. Syödä juuri silloin, kuin huvittaa ja ohjelmaakin löytyy laivayhtiön puolesta. Me aikuiset taas voimme nauttia ultimaattisesta rauhasta ja kaivatusta viiden tähden yksilöllisestä palvelusta, paeta ihmismassoja ja olla vain. Musiikkia ja viihdettä juuri sopivasti, erilaisia ruokailumahdollisuuksia taikka kolmen ruokalajin illallisia oman hytin rauhassa butlerin palvellessa. Norwegian Epicissä ja The Haven -sviittiluokassa yhdistyy juuri ne kaksi asiaa, joita me haluamme risteilyltämme. Pienen laivan henkilökohtainen palvelu ja rauha, sekä ison laivan ohjelmatarjonta ja aktiviteetit koko perheelle. Oheisessa 1,5 minuuttia kestävässä Youtube-videossa Norwegian Epicin The Havenista lisää, ja vilahtaapa hyttimmekin pikaisesti fiilistä täynnä olevassa videossa.

Eiköhän me hyvä loma saada aikaiseksi. Kaikki laivayhtiön kaupanpäälliset edut, edulliset Euroopan lennot  ja lyhyempi hotelliyöpymisjakso siihen päälle. Sen vaan sanon, että parvekehytti toisella puolella maailmaa lentoinensa ja 2-3 hotelliyön kera olisi tullut hinnassa samoihin kuin The Haven -sviitti Välimerellä. Minähän olen aina toitottanut sitä, että matkabudjeteissa kannattaa laskea kaikki menot ja säästöt sekä kaupanpäälliset yhteen ja verrata hintoja useilta sivuilta. Kannattaa.

Taas siis mennään, lokakuussa. Varausmaksu on lyöty kiinni, joten enempää en uskalla tässä vaiheessa reissusta hehkuttaa. Sitä kun ei koskaan tiedä, mitä elämässä tapahtuu ja missä kunnossa läheiset ovat lokakuussa. Kokemuksia Risteilykeskuksen palvelusta ja varaamisprosessista kerron lähempänä matkaa, sillä kyseessä on kuitenkin minulle uusi tapa varata risteilyjä. Onkin tärkeää katsoa koko varaamisprosessi ja matka loppuun saakka, jotta voin kertoa, kuinka kaikki sujui. Meille on ollut suuri kynnys ottaa välikäsi varausprosessiin mukaan, mutta tässä vaiheessa olen ollut tyytyväinen saatuun palveluun. Tästä on hyvä jatkaa.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply G lauantai, elokuu 4, 2018 at 12:47

  ”Ehkä kenties vihdoin Bangkok ja sen ihanat viiden tähden hotellit kivoilla sviiteillä. ”

  Ja Qatar Airways. Tarjoovat 4*-5* hotellin, kun otat stop over Doha.

  • Reply Kthetraveller lauantai, elokuu 4, 2018 at 12:57

   Kenties. Qatar Airwaysia en olekaan testannut ja tietty Doha kuuluu siihen samaan sarjaan. Se vaan kuitenkin vielä huomautuksena, että ihmiset on erilaisia ja hyvä niin. Matkailijoita löytyy melkein maailman jokaiseen kolkkaan 🙂

  Leave a Reply