Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Eilen lausuin kirosanan: Pakettimatka!

Huoh. Minä olen poikki. Minä olen niin poikki tähän ihanaan Suomen keliin ja siihen, että lomaa ei ole kuin kämäset neljä päivää ja miehen työkuviot pitää meidät koto-Suomessa maaliskuun loppupuolelle saakka. Minä sanoin jo viime lokakuussa, että haluan jonnekin lämpimään talvikuukausina ja mitkäs kuukaudet ne nyt onkaan meneillään?

Kthetraveller
Mazatlán, Meksiko, helmikuu 2016.

Esikoisen lomakysely herätti meidät katsomaan kalenteria tarkemmin, nyt kun koulu- ja työkuviot ovat tarkentuneet, joten avasimme koneet ja rupesimme katsomaan sopivia lentoja tiettyihin kohteisiin. Kuis kävi?

Magens Bay Beach 2

Magens Bay, St. Thomas, lokakuu 2016.

Minulla oli haaveena Bangkok ihan siitä syystä, että siinä kaupungissa yhdistyisi minun toivomani asiat. Isot, kahden makuuhuoneen sviitit 5 tähden hotelleissa kohtuuhintaan, suorat lennot ja lämpö. Olin käyttänyt jo ennen matkapäiväpäätöstä The hotellin valitsemiseen ison ajan ja kaiken piti olla niin kuin varausta vaille valmis, mutta mites kävi? Valitsemaamme ajankohtaan ei onnistu kuin menolento suorana ja paluuta tarjoutuu vain mutkan kautta. Siinä vaiheessa kun lomaa ei ole käytettävissä paljoakaan, tuntuu kerrassaan hölmöltä kuluttaa lomapäiviä matkustamiseen.

54

Bangkok, Thaimaa, heinäkuu 2011.

Siinä se mies sitten rupesi myös laskeskelemaan, että sillä rahalla, joka menisi muutaman päivän visiittiin Bangkokissa, voisi tehdä vaikka risteilyn jossain vaiheessa ja meikäläinen veti otsan kurttuun sen siliän tien. Sitä samaa. Taas. On totta, että risteily on kaikkinensa nappeli tapa lomailla, mutta meikäläiselle Karibian risteilytkin alkaa olla peruskauraa. Vaellellaan päivät ruokaravintoloiden, uima-altaan ja hytin väliä, katsastellaan illalla aluksen ohjelmistoa ja ei kun hytin parvekkeelle meri-ilmaa nuuskuttelemaan ja nukkumaan, kun laiva kyntää merta. Been there, done that yhdeksän kertaa eri kokoisilla laivoilla ja nyt on vain sellainen tunne, että maissakin olisi kiva lomailla välillä.

Cabo San Lucas Lovers Beach

Cabo San Lucas, Meksiko, helmikuu 2016.

No, Bangkok oli siis poissa kuvioista, mutta niin tuntui olevan näköjään Dubaikin suorien lentojen (ei ole) ja hotellien hintojen takia, kun huoneen piti olla iso tai sviitti. Kanariansaaret sun muut oli haussa nou nou, joten Malagaa katsoimme helpon matkan takia. Maaliskuussa emme saisi kuitenkaan hakemiamme asioita kuten lämpöä (lue: kuumuutta) ja uima-altaita, joten mies sitten meni ehdottamaan jotain sellaista, että meikäläiseltä paloi käämit. ”Mitäs, jos siirrettäisiin lomaa huhtikuulle?”

Miraflores Beach & Country Club

Mijas, Espanja, heinäkuu 2016.

Whattaah! Mikä talvikuukausi huhtikuu on? Eikös idea ollut nimenomaan lähteä tätä kylmää ilmaa ja lunta/loskaa pakoon? Meikäläinen yritti ottaa hernettä ulos nenästä, mutta se tuntui kaivautuvan isommin nenään ja sitten minä pamautin sellaiset sanat, että mieheltä meni vichy melkein väärään kurkkuun ja silmät levähti isosti auki.

Tulipa esikoinenkin kauhuissaan yläkerrasta alas ja katsoi meitä epäuskoisena.

”Se on saakeli semmoinen juttu nyt, että jos tää tämmöiseksi säätämiseksi menee aina, niin ensi vuonna varaamme sitten pakettimatkan! Loppuu tää touhu.”

Tiesin itsekin, ettei perheemme kykene, eikä pysty sitten millään taipumaan pakettimatkaan, joten tuo lausahdus oli pahinta ever, mitä pystyin heittämään suutuspäissäni ilmoille.

Miehen oli ihan pakko tarkistaa, olinko tosissani ja tilanne rauhoittui, kun vakuuttelin, ettei perheemme päätyisi pakettimatkalle. Koskaan.

Finnair Airbus A321

Joku kone, jossain ja joskus.

Tässä sitä sitten ollaan. Saas nähdä, päädymmekö minnekään lämpimään tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Pahalle näyttää. Voi pieni ihminen kuulkaas olla voipunut, sillä lomien metsästäminen on rankkaa.

On se vaan niin väärin, että työt ja koulu määrittelevät, milloin voi matkustaa. Taidan pistää muutaman lottorivin vetämään.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, helmikuu 3, 2017 at 14:14

  Älähän nyt rupee uhkailemaan millään pakettimatkoilla ;). Toivottavasti löydätte jonkin teille sopivan kohteen vielä tähän hätään, ettei tarvitse liian kauan kärvistellä. Kyllähän sitä lämpöä ja varsinkin aurinkoa alkaa jo kaipaamaan tässä vaiheessa x).

  • Reply Kthetraveller perjantai, helmikuu 3, 2017 at 14:28

   Hahhah, sun olis pitänyt olla kärpäsenä katossa. Meni kyllä plasmat sekasin niin pahasti miehellä ja esikoinenkin oli ihan järkyttynyt. Kuopus olis liittynyt varmasti kauhistelijoiden joukkoon, ellei sillä olis ollut musiikkikuulokkeet korvilla 😉 Toivotaan tosiaan, että päästäs jonnekin lämpimään, mutta nyt on kyllä usko siihen tasan nollassa…

   • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, helmikuu 3, 2017 at 23:56

    Onneks en ollu, koska oisin lievästi yllättyny :P. Kyllä ne asiat järjestyy silleen kuten haluatte :).

    • Reply Kthetraveller lauantai, helmikuu 4, 2017 at 11:04

     Kiitti tsemppaavasta asenteesta. Josko se tosiaan tästä…

  Leave a Reply