Tasokkaampi viikonloppu: Nautinto-/perheloma Dubaissa

Kyllähän minä hieman ihmettelin, kun miehen työläppärille alkoi muutama kuukausi sitten ilmestymään Dubain hotellimainoksia. En reagoinut asiaan sen enempää, sillä omassa Facebookissa olevassa mainosvirrassani vilisti laihdutus- ja kauneusklinikkamainokset, vaikken ollut moisia asioita mielestäni hakenutkaan. Eräänä iltana mieheni kuitenkin paljasti alustavat suunnitelmansa, ja minä olin tietty heti innosta piukeana mukana.

Meidän loppuvuotemme oli mitä oli. Kaiken taistelun ja asioiden järjestelyjen takia olimme molemmat todella poikki niin henkisesti kuin fyysisestikin, ja näin vanhempina koimme huonoa omaatuntoa siitä, että lapsemme olivat joutuneet kärsimään henkisestä väsymyksestämme. Lomaa ei ollut käytettävissä kuin yksi päivä, lämpimään piti päästä ja majoituksen piti olla sellainen, että me kaikki nauttisimme siitä täysin siemauksin. Mies oli päätynyt jo mielessään Dubaihin, joten aloitimme kuumeisen hotellien etsinnän. Hiltonin kanta-asiakkaina tutkimme kyseisen ketjun hotelleita ja varasimmekin sitten Conrad Dubain, joka vaikutti niin arvosteluiltaan, uima-altaaltaan kuin sijainniltaankin sopivalle vaihtoehdolle perheellemme. Tietysti yhtenä suurena valintaan vaikuttavana seikkana oli myös mahdollisuus varata Executive tason huone Executive Loungen käyttöoikeudella, sillä me halusimme helpon ja nautinnollisen loman.

Valitettavasti huonevalikoima kaventui hieman, koska olimme myöhään liikkeellä ja matkassa oli kaksi lasta. Meille jäi vaihtoehdoksi oikeastaan vain tämä 2 Double Beds Executive-huone taikka hulppea sviitti ilman Loungen käyttöoikeutta, joten valinta oli selvä. Loungettomuudesta johtuen hylkäsimme sviittivaihtoehdon kokonaan, vaikka tilaa sviitissä olisi ollut tuplasti enemmän.

Ah tätä lepoa ja nautintoa. Lapsiperheenä liikuttaessa meille on tärkeää, ettei huoneessa kaadu seinät päälle, sillä me haluamme nauttia matkoillamme mahdollisimman paljon hotellista itsestään. Esittelen hotellin ja huoneemme myöhemmin erillisessä postauksessa, joten kannattaa seurailla tulevia postauksia jos tasokkaampi majoitustapa Dubaissa kiinnostaa.

Jos huone miellytti meitä, niin mites se Executive Lounge, josta olimme valmiit maksamaan huonehinnassa?

Oma rauhallinen aamupala, iltapäivän kahvi-/teehetki ja illan coctail-hetki, jolloin tarjolla oli suolaisen ja makean evään lisäksi alkoholittomia ja alkoholillisia juomia. Loungesta löytyi päivän lehdet, ilmainen WiFi, conciergen palvelut ja oma check in/out-tiski, joten meidän ei tarvinnut päätyä alakerran aulaan ollenkaan. Kaksi sanaa: Me nautimme.

Hotellin uima-allasalue sai kiitosta niin meiltä aikuisilta kuin lapsiltammekin, mutta palailen siihenkin tulevassa esittelyssä/arvioinnissa.

Altaalla me vietimmekin mukavasti aikaa yhtenä päivänä, mutta toisena päivänä oli niin huono keli, että hotellin asiakkailta evättiin kokonaan pääsy kuudennessa kerroksessa sijaitsevalle allasalueelle. Käytimme sadepäivän hyväksemme käymällä Dubai Mallissa ja huhhuh, sanon minä. Lapsiperheille kauppakeskuksesta olisi löytynyt mukavasti tekemistä, mutta me keskityimme metsästämään lapsille heidän haluamiaan tuotteita.

Yksi ainoa kuva iloksenne Dubaista, arvon lukijat. Dubai Mall ja sen monikerroksinen suihkulähde.

Keskityimme viikonloppuna lataamaan akkujamme ja perheen yhdessäoloon, eikä siihen kuulunut todellakaan nähtävyyksissä juokseminen. Heräsimme liian myöhään Burj Khalifaan menoonkin, joten se jäi kokematta. Hyvä syy siis palata Dubaihin paremmalla ajalla uudestaan, sillä minä koin paikan sellaisena, ettei sitä kannattanut pelätä vaatetuksen tai muunkaan suhteen. Pusut oli pannassa, enkä erehtynyt hiplaamaan miestäni kuin kerran Executive Loungen aulassa. Naisille ja lapsille tarkoitetussa metrovaunussa miehet ja naiset seisoivat keskenään, halailipa yksi länsimainen pariskuntakin toisiaan koko ajan. Dubain kauppakeskuksessa huomasin yhden poliisin huomauttavan jotain turistia tämän ottaessa kuvaa ihmisistä, muttei siitäkään tilanteesta puuttunut poliisilta hymyä. Pelättyä rennompi paikka siis ja sehän sopii tälle ennakkoluuloiselle pelkurille oikein hyvin.

Niin juu, ja minä en vain voi olla kirjoittamatta eräästä lentomatkustamiseen liittyvästä asiasta. Teri Niitti on jo käsitelty moneen otteeseen somessa, joten minun ei tarvinne omaa lusikkaani soppaan laitella. Pakko kuitenkin ihmetellä ihmisiä, jotka menevät sukkasiltaan/paljain jaloin vessaan. Ihan oikeasti? Se tahmainen aine siellä lattialla ei ole limua/mehua, ei missään matkustusluokassa.

Hyvää alkanutta uutta vuotta. Meillä vuodenvaihde ei näkynyt/kuulunut mitenkään yläilmoissa. Ei mitenkään. Oiva jatke viime vuoden uuden vuoden juhlinnalle Itämerellä.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply F. maanantai, tammikuu 11, 2016 at 12:59

  Kiitos kivasta blogista! Matkatottumuksemme menevät pitkälti yhteen : risteilyjä koettu kymmenkunta, hyvät hotellit miellyttää jne. Toissavuonna olimme mm. juuri tuolla Dubain Conradissa – kuvissasi paikat näyttää tutuilta ja odotan kovasti ”virallista” hotelliarvosteluasi. Risteilykertomuksesi olen lukenut sanasta sanaan ja itse asiassa kun löysin jokin aika sitten tämän blogisi, kahlasin sen parin illan aikana alusta loppuun. Oikein hyvää alkanutta matkailuvuotta sinulle ja perheellesi!

  • Reply Kthetraveller maanantai, tammikuu 11, 2016 at 15:06

   Oi kiitos! Dubain Conradin arvostelu on työn alla, mutta jösses kun siinä onkin kerrottavaa 🙂 Se on kiva, jos matkailutottumuksemme menevät pitkälti yhteen, sillä risteilyjä on tulossa piakkoin ja uutta tasokasta hotelliakin katsellaan sillä silmällä Euroopasta. Oikein hyvää alkanutta matkailuvuotta sinullekin, olkoon se ihania, muistojen täyteisiä matkailukokemuksia täynnä!

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, tammikuu 6, 2016 at 11:38

  Kauhian mukavalta ja rennolta näyttää teiän loma! Meillä oli myös Lontoossa aivan uusi Hilton hotelli neljäksi yöksi ja välillä oli hauskempaa jäädä sinne löhöilemään, kun lähteä kaupunkia valloittamaan. Jos on ihana huone, niin miksipä sieltä liikahtaa jos on lomalla ^^

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, tammikuu 6, 2016 at 14:57

   Niinpä! Hyvä huone, lötköpötkö bloggaaja ;). Olen ollut tosi kiireinen, enkä ole päässyt lukemaan teidän muiden postauksia. Täytyypi käydä kurkkaamassa jos olet jo kirjoittanut hotellista 🙂

 • Reply Meri keskiviikko, tammikuu 6, 2016 at 10:34

  Ihanaa että olette nauttineet. Tulevia postauksia odotellen. 🙂

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, tammikuu 6, 2016 at 14:58

   Thanks, nautittiin juu, postausta pukkaa kunhan kerkiän 🙂

 • Reply Inka keskiviikko, tammikuu 6, 2016 at 08:00

  Ihanaa, että reissu oli rentouttava! Ainakin teillä oli puitteet kunnossa. 🙂 Ja Dubai Mall on kyllä niin överi, en ihmettele että päätitte suosiolla keskittyä toteuttamaan lasten toiveet.

  Ja avojaloin lentokoneen vessaan, yök, ei ikinä!

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, tammikuu 6, 2016 at 15:03

   Minä ihan kauhistuin siitä kauppakeskuksesta, kun se oli niin överi. Olisihan se ollut kiva pistää lapset sinne ”ammattikaupunkiin” taikka huvipuistoon, mutta tiesimme, että päivästä tulisi hyvin pitkä kun piti löytää lasten haluamat tavaratkin. No, ensi kerralla sitten muutakin kuin Dubai Mall 😉

 • Reply miraorvokki tiistai, tammikuu 5, 2016 at 23:44

  Onpa kaunis huone – ja wau maisemaa! 🙂 Dubai ei ole koskaan houkutellut minua, mutta tuntuu että nyt niin moni on siellä ollut ja postaillut että pitäiskö itsekin lähteä testaamaan! – ja suunnitella matka hyvin etukäteen että pääsee esim tuon Burj Khalifan kokemaan 🙂

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, tammikuu 6, 2016 at 15:05

   Juu, kannattaa pistää Dubai mietintämyssyyn ja suunnitella visiittikohteet ennakkoon. Meidän vika, kun ei ehditty/jaksettu tutkia mitään ennakkoon, mutta me lähdimmekin Dubaihin hotelliloman takia, emme Dubain.

  Leave a Reply