Esittelyssä Royal Caribbeanin Serenade of the Seas

Täytyy myöntää että Serenade of the Seas on se Karibian-risteilijä joka vei tämän laivatytön sydämen. Enhän minä ole kovin monella suurella aluksella vielä matkannut (Navigator of the Seas, Norwegian Gem, Norwegian Jewel, Norwegian Breakaway, Norwegian Epic ja Norwegian Getaway), mutta jotenkin aluksen kompakti koko, yleisten tilojen asettelu ja mahtavat isot ikkunat saivat minut valitsemaan tämän laivan suosikikseni.

Roayl Caribbean on tuonut markkinoille hyvin suuren kokoluokan aluksia, mukaan lukien myös maailman suurimmat risteilyalukset Oasis of the Seas ja Allure of the Seas. Tuollaiset risteilylaivat ovat jo lomailukohteita itsessään, eikä sillä satamalla jonne laiva seilaa ole niin väliä. Olen ehkä väärä ihminen sanomaan, mutta esim. 4.100 matkustajan aluksella (Norwegian Epic) yhteys mereen katosi jotenkin. Siinä tuli vaelleltua ympäri laivaa muistamatta välillä olevansa laivalla ollenkaan. Toisin oli Serenade of the Seas aluksella, jonka suurien ikkunoiden ääreltä löysin itseni ihailemassa merta useaan otteeseen.

293-metrinen, Saksassa vuonna 2003 rakennettu Serenade of the Seas on alus, jossa on vanhan ajan risteilytunnelmaa. Poissa ovat Royal Caribbeanin uusimpien ja suurimpien laivojen aktiviteetit ja viimeisimmät hömpötykset. Robottibaareja ja surffisimulaattoreita onkin aivan turha hakea, mutta mm. kiipeilyseinä, koripallokenttä ja minigolf-rata tältä laivalta kuitenkin löytyy.

Haetko rauhallista paikkaa, johon lapsilla ei ole asiaa? Solarium on vastaus siihen. Katettu uima-allasalue Span yhteydessä toimii yömyöhäsellä myös paikkana, josta saa maksutonta yöruokaa. Me huomasimme miehen kanssa vaeltelevan sinne joka yö vaikkei meillä oikeastaan ollut edes nälkä. Parasta yöruoassa oli se, että epäterveellisten vaihtoehtojen ohessa tarjolla oli ihan salaattiakin.

Solarium.

Radiance-luokkaan kuuluva Serenade of the Seas on niitä Roayl Caribbeanin aluksia, jossa ei ole isommille laivoille tuttua Royal Promenadea. Itse pidin Serenade of the Seasin kannelta 4 kannelle 12 ulottuvasta Centrumista, joka mahdollistaa mahtavat esitykset ja antaa laivalle suuruuden tuntua. Jokaiselle kannella Centrumin äärellä on istuinryhmiä, joissa pystyy istumaan ja nauttimaan Centrumin tunnelmasta.

Ravintoloita Serenade of the Seasilla on useita. Pääruokaravintolassa on mahdollisuus nauttia ateriansa ennalta määrätyssä pöydässä samaan aikaan jokainen ilta, taikka sitten vapaammin My Time Dining-tyyliin. Tämän lisäksi Windjammer Café (buffet), Seaview Café, Pizzeria ja huonepalvelu kuuluu risteilyn hintaan sillä huomautuksella, että aamuyön tunteina huonepalveluun lisätään pienoinen lisämaksu. Maksullisia ravintoloita ovat italialainen Portofino, pihviravintola Chops Grille, Chef’s Table (Fine Dining), italialainen Giovanni’s Table ja aasialainen fuusiravintola Izumi. Maksullisia kahveja saa puolestaan Café Latte-tudes -kahvilasta, joten eiköhän jokaiselle löydy sopiva paikka laivalta.

Maksuton pääruokaravintola.

Maksullinen Chops Grille.

Maksullinen Giovanni’s Table.

Hyttejä laivalta löytyy 20 erilaista, aina sisähyteistä yli 100 neliön Royal Suiteen porealtaalla. Me matkustimme mieheni kanssa Superior-luokan parvekehytissä, josta kiinnostuneille tarkempi esittely täällä.

Aluksen parhaat näköalapaikat on ehdottomasti Vortex Night Clubissa. Päiväsaikaan rauhaisa näköalabaari savupiipun juuressa muuttuu illalla diskoksi, jossa tanssitaan pikkutunneille saakka. Aluksen perässä sijaitsevasta Safari Clubista voi puolestaan ihailla aluksen peräaaltoja suurten ikkunoiden äärellä, pelata vaikka shakkia tai tammea ja nauttia drinkkiä leppoisassa tilassa.

Vortex Night Club.

Safari Club.

Royal Caribbean alusten klassikko, Schooner Bar tarjoaa suloisia pianosointuja leppoisalla tunnelmalla, suuret ikkunat ja kiva yksityiskohta, suuri ja mahdoton (?) palapeli pitää huolen siitä ettei aika käy tylsäksi.

Schooner Bar.

Edellä mainittujen paikkojen lisäksi oluita voi nautiskella aluksen Pubissa taikka siemailla komeita drinkkejä uudessa R Bar -baarissa, jossa huokuu 1960-luvun tunnelma. Viinin ystäville on tarjolla Vintages -viinibaari, joskaan viinimenu ei ole kovin laaja. Me pidimme kuitenkin kyseisestä Centrumin äärellä sijaitsevasta baarista, jossa oli miellyttäviä istuinryhmiä sekä isot ikkunat merelle.

Meidän risteilyllämme aluksen reitin takia matkustajien keski-ikä oli melko korkea ja ohjelmistokin ehkä sen mukainen. Löysimme silti jokaiselle illalle tekemistä ihan mukavasti. Ja pienen pieni huomautus tähän perään kokemuksen syvällä rinta-äänellä. Vaikka pidinkin laivasta kovasti, en lähtisi lapsiperheellä ylittämään sillä Atlanttia. Viikko meren keskellä ilman suurempia keila-, kiipeily-, luistinratoja sun muita aktiviteetteja saattaisi tehdä tiukkaa.

Laivafaneja hemmottelen useammilla Serenade of the Seas -kuvilla muutaman päivän sisällä. Lataan albumillisen kuvia (myös ennennäkemättömiä) Facebookin puolelle kunhan kerkeän, joten kannattaa pistää seuraten jos kiinnostaa.

No, mites on? Onko kokemuksia risteilijöistä, onko iso vai pieni risteilijä parempi? Promenadella vai ilman?

P.S: Tiesitkö muuten että Royal Caribbeanilla on erikoiskoulutettua väkeä palvelemaan matkustajia, joilla on erikoistarpeita? Esimerkiksi autististen lasten perheetkin voivat osallistua huoletta risteilylle, sillä henkilökunta pitää huolen siitä, että pelastusharjoitukset, laivalle tulo, lähtö retkille ja moni muu tapahtuma hoidetaan mahdollisimman rauhallisesti. Kerrassaan hienoa, eikö vain?

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista sunnuntai, heinäkuu 19, 2015 at 21:36

  Millainen hintataso laivalla oli? Olen kuullut, että monet varustamot tarjoavat kohtuuhintaisia risteilypaketteja, mutta laivalla kaikki maksaakin sitten mansikoita.

  • Reply Kthetraveller maanantai, heinäkuu 20, 2015 at 00:14

   Heips Annemaria, riippuu siitä mistä roikkuu 😉 alkoholilliset juomat oli kohtuutasoa mielestäni, oluet n. 6 taalaa, viinipullot 33 taalasta ylöspäin jne. Maksullisissa ravintoloissa oli monessa ns. Cover Charge, tiettyyn könttähintaan syöt miten paljon huvittaa. Retket on ylihintasia, pohdi tarkkaan minkä voit tehdä itse mutta olet sitten omillasi ja ongelmissa jos myöhästyt. Juomapaketit voi olla ylihintavia, eli sinun täytyisi monella firmalla olla suurkuluttaja jotta pääsisit voiton puolelle juomisen suhteen. Mieti siis tarkkaan kannattaako drinkkipakettia ottaa. Ilmaisruoallakin pärjäät varmasti laivoilla, joten se on sinusta kiinni kuinka paljon muuhun tuhlaat 🙂 Kiitti viestistäsi Annemaria!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, heinäkuu 19, 2015 at 14:56

  Onkohan tämä nyt ihan tyhmä kysymys, mutta keinuttaako noilla isoilla aluksilla pahasti jos merenkäynti on kovaa? Vai ovatko ne niin isoja, että meno pysyy tasaisena olosuhteista riippumatta?

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, heinäkuu 19, 2015 at 15:38

   Kyllä se riippuu merenkäynnistä. Takuuvarmasti isokin laiva keinuu jos on hirveä myräkkä, mutta yleisesti ottaen meno on tasaisempaa isommilla laivoilla mielestäni.

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, heinäkuu 19, 2015 at 14:52

  Kivan näköinen laiva. Tosin saan näppylöitä tuosta jenkkityylisestä överistä sisustuksesta 😀 Sen vuoksi ihastuin Royal Caribbeanin uusimpaan laivaan, Anthemiin, kun sen sisustus oli viimeisen päälle tyylikästä ja miellytti omaa silmää todella paljon.

  Tuo kommenttisi, että suurella laivalla yhteys mereen jotenkin katkeaa, sai minut mietteliääksi. Niinhän siinä vähän taitaa käydä. Allurella ei tuntunut kyllä yhtään, että olisi ollut laivalla. Se on kaupunki. Pienemmät risteilijät on sitten enemmän niitä laivoja. 😀

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, heinäkuu 19, 2015 at 15:34

   Kyllähän se tosiaan oli välillä melko överiä se sisustus ja sellaista vanhahtavaa. Atrium oli päivällä melkoisen ”pliisu” mutta illalla sitten räväytettiin kunnon valoshow tarpeen tullen. Olen nähnyt Anthemista kuvia, blogistasikin ja täytyy myöntää että sen sisustus miellyttää todella paljon. Veilä on meikäläisellä pohdinnassa uskaltaisiko testata Allurea tai muita Royal Caribbeanin isoimpia laivoja, sillä olen ehkä enemmän näitä laivoista tykkääviä.

  Leave a Reply