Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Esittelyssä m/s Mariellan A2L Seaside Family Large

Siinä se nyt on. Pienoinen lapsiperheen ja tilaa rakastavan matkustajan helmi Mariellalla, mikäli on valmis luopumaan esteettömästä merinäköalasta.

Risteilimme Viking Linen m/s Mariellalla viime viikonloppuna ja valitsimme varauksen yhteydessä 18 m2:n A2L Seaside Family Large -hytin ihan vain sen isomman koon takia, sillä ajatus ahtautumisesta 9 m2:n kokoiseen A4 Seaside Standard -hyttiin ei oikein innostanut meitä vanhempia ollenkaan. Olimme tietoisia rajoitetusta näkyvyydestä mutta pidimme sitä pienenä haittana sillä talvisaikaan näkyvyys merelle on loppujen lopuksi hyvin pientä pimeiden iltojen takia.

Merinäköalalliseen hyttiin verrattuna A2L hytti oli kahdesta ikkunastaan huolimatta hieman pimeämpi, sillä hytin yläpuolella oli varjostava lippa. Suurin haitta näkyvyyteen tuli Tukholman päässä päivällä kun autokannen visiiri oli auki.

Keulakansi oli aivan rauhallinen, sillä matkustajilla ei ollut sinne mitään asiaa eikä henkilökuntakaan liikkunut kannella matkamme aikana. Suurimmaksi hytin haitaksi pimeyden lisäksi nostan keulasta kuuluvan metelin, kun satamaan kiinnittymiseen tarkoitettuja köysiä jouduttiin käyttämään. Ääniyliherkille en tätä hyttiä suosittele, sillä muitakin pienoisia ääniä hyttiin kuului kuten autokannen piippaukset (auton varashälytin tai jokin muu varoitin) sekä jäät (?) jotka kolisivat hyvin pienoisesti jossain vaiheessa aluksen keulaan. En suosittele keulahyttiä myöskään merenkäynnistä herkille ihmisille sillä keulassa liikkeet tuntuivat paremmin kuin keskiosassa laivaa.

Meidän hyttimme oli 5127, sopivasti reunalla ja vain yhdellä hyttinaapurilla. Näkyvyyttä oli ihan hyvin, mutta kuten kuvasta huomaa en suosittele kenellekään hyttiä 5130. Piipahdin kurkistamassa satamaan tullessa ovelta hytin 5130 näkyvyysestettä ja se on huomattava tuon pelastusasemapömpelin takia. (Ko. pelastusasemapömpeli E näkyy yhtä ylemmässä kuvassa vasemmalla).

Jos näkyvyyseste, keulasijainti taikka ajoittainen meteli eivät haittaa, on A2L erinomainen vaihtoehto samanhintaiselle esteettömän merinäköalan omaavalle LXB Seaside Premium Promenade -hytille joka on 12 m2 suuruinen.

Kuva: www.vikingline.fi. Pikku kritiikkiä haluan kyllä Viking Linelle antaa hytin LXB Seaside Premium Promenade -nimestä, sillä Promenaden kanssa tällä hytillä ei kyllä ole mitään tekemistä.

Me matkustimme perheenä, joten Mariellan LXB oli poissuljettu vaihtoehto kokonaan. Parisängyllisiä hyttejä vuodesohvalla kun sattuu olemaan ainoastaan A2L -hytit ja sviitit. Vuodesohviakin on näköjään eri kokoisia, sillä meidän hytin vuodesohva oli ilmiselvästi tarkoitettu pienemmille lapsille. Viking Line ilmoittaa sivuillaan että A2L -hyteissä on 138 cm x 200 cm kokoisia vuodesohvia, mutta sellaista meidän hytin sohvasta ei saanut tekemälläkään.

Hytin muuhun varustukseen kuului hyvin vajaan sisällön omaava ilmainen minibaari, mutta jääkaapin kylmyydelle täytyy antaa kehuja.

Jääkaapin lisäksi hytistä löytyi televisio, kunnon meikkauspöytä sekä kokovartalopeili. Kylpyhuoneessa ei ollut eroja Standard-luokan hytteihin, minkä takia en ruvennut ottamaan kuvia kyseisestä mukavuuslaitoksesta.

Pehmoisasta parisängystä löytyi neljä tyynyä, kahta eri vahvuutta. Jokainen tyynyistä oli mielestäni muhkeampi kuin Standard-luokan hyteissä, mutta edellisestä kerrasta Mariellalla on sen verran pitkä aika etten tiedä vuodevaatteiden yleisestä tasosta mitään.

Positiivisena huomiona vielä se, että Mariellan hyvin rajallinen julkisiin tiloihin asennettu ilmainen WiFi toimi hytissämme lähes moitteettomasti.

Mites sitten se hintapolitiikka, mihin väliin tämä näkyvyysesteellinen hytti sijoittuu? (Alennuksettomat hinnat tarkistettu 17.2.2015)

Perjantailähtö 22.5. Viking Linen m/s Mariellan A2L Seaside Family Large (18 m2) hytissä ilman aamupaloja 360 euroa, sama lähtöpäivä Silja Symphonyllä DeLuxe-luokan (14 m2) hytissä erikoisaamupaloin 600 euroa. Huomautuksena vielä erikseen, ettei nelihenkinen perhe matkusta DeLuxe-hytissä ollenkaan, sillä siihen pystyy majoittumaan korkeintaan yksi lapsi. Nelihenkisen perheen majoittuminen isommissa hyteissä onkin pienoinen ongelma Siljalla, sillä perhehytit eivät ole ”vain” nelihenkiselle perheelle. Siksi ainoa vaihtoehto on ottaa Commodore-luokan hytti jonka hinta onkin jo jotain ihan muuta.

Perjantailähdöt ovat aina kalliita, joten arkiesimerkkinä hinnat tiistailta 26.5. ovat 190 euroa (A2L) ja 407 euroa (DeLuxe). Hinnoissa ei ole huomioitu kanta-asiakashintoja eikä muitakaan tarjouksia, joiden avulla voi saada edellä mainitut hytit hyvin edulliseen hintaan taikka Siljalla jopa ilmaiseksi Siljan Club One -pisteillä.

EDIT: Tiedustelin Siljalta nelihenkisen perheen mahdollisuutta majoittua Deluxe-hyttiin ja he ilmoittivat että Serenaden ja Symphonyn merenpuoleisessa Deluxe-hytissä voi majoittua kahden aikuisen lisäksi yksi lapsi (max. 17-v.) lisävuoteessa ja yksi lapsi (max 11-v.) ilman omaa vuodepaikkaa. Promenaden puoleisessa Deluxe-hytissä voi majoittua kahden aikuisen lisäksi vain yksi alle 12-vuotias lapsi ilman omaa vuodepaikkaa.

Baltic Queen, Silja Galaxy ja Baltic Princess -laivoilla Deluxe-luokan hyteissä voi majoittua kahden aikuisen lisäksi myös vain yksi alle 12-vuotias lapsi ilman omaa vuodepaikkaa.

Itse en ainakaan voisi kuvitella majoittuvani hytissä jossa joutuisin jakamaan parivuoteen mönkivän lapsen kanssa, vaikka suloinen onkin.

Kiinnostuneille muuten tiedoksi, että m/s Mariellaa tuunataan uuteen uskoon telakalla huhtikuussa 2015 ja se palaa liikenteeseen mm. uuden Comfort-hyttiluokan kanssa. Tämän lisäksi kaikki laivan sviitit ja luksushytit, myös A2L, uusitaan telakoinnin aikana joten tämän naisen mielenkiinto heräsi. On hienoa että hyttien vanhahtava sisustus päivitetään vihdoin ja toivottavasti kokonaiset päiväpeitot vaihdetaan tuossa samassa puolipäiväpeittoihin. Ai miksikö?

Tuo tuossa on päiväpeitto. Ennen kuin kerkesin sanoa mitään mieheni oli käärinyt sen siististi rullalle sisäpuoli ylöspäin ja läppässyt lattialle. Noin suurelle rullalle oli hyvin hankala löytää paikkaa joten siihen se jäi sillä vahinko oli jo tapahtunut. Me emme tallustelleet peiton päällä mutta takuuvarmasti kyseinen päiväpeitto on elämänsä aikana nähnyt ja kokenut yhtä sun toista. Tuo sama päiväpeitto laitetaan aina kauniisti uusien petivaatteiden ja tyynyjen päälle ja ainakin itse olen sitä mieltä että painaisin mielelläni pääni mieluummin puhtaaseen tyynyyn, joka ei ole ollut kosketuksissa tallotun ja lattialla pyörineen päiväpeiton kanssa.

Kiinnostuitko? Viking Linen sivustolle pääset suoraan tästä ja jos Silja puolestaan kiinnostaa, ko. varustamon sivuille pääset suoraan tästä.

Siitä vaan suunnittelemaan omaa risteilyäsi!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply lena tiistai, helmikuu 17, 2015 at 10:39

  Näitä postauksia lukiessa tulee fiilis, että Mariellalla parasta on juuri tuo hieman ”vanhentunut” tunnelma. Aikamatka konsanaan, hieman erilaista kuin uusituilla laivoilla. Sellaista oikean, vanhan kunnon risteilyn tuntua? 🙂

  • Reply Kthetraveller tiistai, helmikuu 17, 2015 at 10:55

   Juu, jotain sellaista Lena, vanhoja, hyviä aikoja jolloin hyttibileitä ja örinöitä ei ollut samaan malliin kuin nykyään. 80-luvussa vain oli sitä jotain 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, helmikuu 17, 2015 at 10:35

  Hyvä ja kattava postaus :)! Mutta täytyy myöntää, ettei ole tullut vieläkään mitään hinkua näille lähiristeilyille, kun laivat ja hytit eivät vaikuta ihan sellaisilta ”wau-elämyksiä” aiheuttavilta. Hieno juttu kuitenkin, jos sviitit uusitaan :)!

  • Reply Kthetraveller tiistai, helmikuu 17, 2015 at 10:54

   Ymmärrän sinua täysin Jerry, kyllä ”kaukoristeilyt” on sinulle sopivampia. Ja hyvä tosiaan että nuo sviitit uusitaan, olen kiertänyt ne kaukaa sillä hinta ja laatu eivät ole oikein olleet kohdillaan. Ei se meidän Karibian risteilijän sviitti todellakaan auta asiaa tuossa 😉

  Leave a Reply