Kukkaloistoa Luganon Parco Civicossa

Sveitsin Luganon suurin puisto, 63 000 neliömetrin suuruinen Parco Civico häikäisee kukkaloistollaan. Kaunis puisto jakautuu kahteen osaan josta ensimmäisessä, rantabulevardin päästä alkavassa osassa sijaitsee myös Villa Cianin museo. Kyseisen museon lähettyvillä oleva kauniiden ja värikkäiden kukkien täyttämä alue on saanut vaikutteita niin englannista kuin Italiasta.

Villa Ciani.

Puiston toinen osa koostuu huomattavasti yksinkertaisemmasta, joskin rauhallisemmasta maisemasta.

Valitettavasti sade sotki meidän vaeltelumme puistossa, ja olisikin ollut mielenkiintoistä äitinä käydä tutkimassa puistossa sijaitsevaa leikkipaikkaa. Lyhyenlännäksi jäänyt tutustuminen puistoon aiheutti sen, ettei minulla ole antaa tarkempaa tietoa leikkipaikasta näin aikuisen silmin. Alueelta löytyy myös mm. kirjasto ja luonnontieteen museo, joten aikaa puistossa saa varmasti kulumaan enemmältikin jos haluaa. Kannattaa piipahtaa Parco Civicossa jos sattuu liikuskelemaan Luganossa.

Mitäs mieltä olitte. Oliko kaunista ja jos oli, niin kummasta pidit enemmän: kukkien täyttämästä vai pelkistetymmästä puolesta? Itse nautin kukkaloistosta, mutta jotenkin suurin mielenrauha tuli noilla laiturin näköisillä laudoilla kävellessä. Olisin mielelläni istunut pidempään maisemia ihaillen mutta vesisade tosiaan sotki suunnitelmat. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply