Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Tippukiviluola St. Beatus-Höhlen

45 kilometrin päässä Bernistä sijaitseva St. Beatuksen tippukiviluola on yksi suosituimmista nähtävyyksistä Thunersee-järven alueella.

Matka luolan suulle on jo täynnä kauniita näkymiä. Komea vesiputous, kauniit sillat ja näkymä ylhäältä järvelle päin on todella ihastuttava. Alueelta löytyy luolaston lisäksi mm. patikointireitti, ravintola, pienoinen lasten leikkipaikka sekä luolamuseo. Luolaan tehdään opastettuja turistikierroksia mm. englanniksi ja saksaksi puolen tunnin välein ja ainakin meillä opas puhui näitä molempia kieliä.

Luolan historia jäi minulle hieman epäselväksi, sillä keskityin melko paljon kuvaamiseen retkemme aikana. Yritin kaivella netistä informaatiota luolan historiasta, mutta lyhyesti tarinaan liittyy lähetyssaarnaaja St Beatus, joka taisteli löhikäärmeen kanssa luolassa ja ajoi tämän ulos. Luolan suulle St Beatus pisti pienoisen luostarin pystyyn josta tuli pyhiivaelluskohde.

Tänä päivänä luolastosta on tutkittu 14 kilometrin alue, josta yleisölle avoinna on kilometrin matka. Luola on valaistu ja siellä on melko helppo liikkua, mutten kuitenkaan suosittele luolastoa heikkokuntoisille. Korkeuseroa on 86 metriä ja matka sisältää niin mäkiä kuin rappusiakin. Lämpötila myös putoaa jopa +8 asteeseen joten kannattaa ottaa se huomioon vaatetuksessa.

Kuten kuvista näkee, luolastossa on jonkin verran kasvillisuutta, melko mukavasti vettä ja vesiputouksia. Kannattaa piipahtaa jos näillä suunnilla liikkuu.

St Beatus-Höhlen tippukiviluolaston omille sivuille pääset suoraan tästä.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Vau mikä reissukesä ja Youtube-kuulumisia! - Passionate Traveller torstai, toukokuu 26, 2016 at 13:21

  […] St Beatus Höhlen, Sveitsi. Omasta visiitistäni tuonne parisen vuotta sitten voit lukea täältä. […]

 • Reply Maarit Johanna lauantai, elokuu 9, 2014 at 20:34

  Oi tämä on nyt se Rivendell jonka bongasin sinun instagramista! Tarumaiset maisemat. Ihan käsittämättömän upeaa…

  • Reply Kthetraveller lauantai, elokuu 9, 2014 at 21:31

   Kyllä minä kuule huokaisin muutaman kerran. Oikeastaan harmittaa ettei meillä ollut enempää aikaa kietyää paikkoja, sillä luolan ulkopuolellakin olisi ollut varmasti paljon nähtävää ja tutkittavaa vehreässä maastossa.

  Leave a Reply