Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Uudistunut (?) Silja Serenade

Perheemme testasi uudistuneen Silja Serenaden viikonloppuna ja laivasta löytyi sekä hyvää että huonoa. Totuushan on se että suurin osa (mukaanlukien pääosa hyteistä) on edelleen siinä kunnossa missä laiva lähti telakalle. Olisi luullut että paikkoja oltaisiin voitu edes pikkuisen korjailla siinä samassa mutta ei.

Aiemmin niin ahdas Tax Free Superstore oli tosiaan muuttunut edukseen ja siellä oli jopa miellyttävä tehdä ostoksia. Kaikki ostokset pystyi maksamaan myös liikkeen toisessa päässä parfymerian puolella, missä jonoista ei ollut tietoakaan.

Promenade oli saanut puoliksi uutta ilmettä uusien liikkeiden myötä ja muutos oli mielestäni niidenkin osalta onnistunut. Tuotteiden esillepanoon oli kiinnitetty huomiota ja erityisesti Luxury-liike saa minulta kiitosta.

Kuva: Silja Line Suomen Facebook-sivu

Miehelläni on ollut yleensä tapana käydä lasten kanssa Sunflower Oasiksessa pulikoimassa muttä tällä kertaa se jäi tekemättä. Hänelle nimittäin riitti pikku vilkaisu ikkunasta sisälle kun kävimme ulkokannella. Omanlaiset rauhalliset/piiloisat paikat olivat vaihtuneet avoimeen alueeseen, joka oli kaikelle kansalle näytettävissä. Kesällä kylpylän asiakkailla on mahdollisuus siirtyä ulkokannelle nauttimaan kelistä ja ulos rakennetun baaritiskin juomista, mutta ainakin tässä vaiheessa alue näytti vähemmän kutsuvalta. Takakannesta on erotettu pieni alue kylpylän asiakkaille todella tökerön metalliaidan myötä. Keskeneräistä työtähän ei saisi mennä arvostelemaan, mutta aika paljon joutuvat rakennusmiehet tekemään töitä mikäli kylpylän alueesta saadaan kaikin puolin kutsuva.

Kuva: Silja Line Suomen Facebook-sivu

Bistro Maxime-ravintolan tilalle laitettu Tavolàta jakaa takuuvarmasti mielipiteitä. Kyseinen ravintola oli varattuna meille molempina iltoina, sillä pöytävarauksemme siirtyivät automaattisesti Maximen sijasta Tavolàtaan muutosten tultua voimaan. Ravintolan halvannäköinen sisustus ei saanut minulta paljoakaan pisteitä mutta ruoka ansaitsi ajoittain kiitosta, joten teen Tavolàtasta erillisen postauksen myöhemmin.

Kuva: Silja Line Suomen Facebook-sivu

Yleisenä arviona Serenaden uudistuksista voin sanoa sen, että näyttää siltä kuin rahat ja aika olisivat loppuneet kesken. Aika pienellä alueella joutuu liikkumaan mikäli haluaa nauttia uudistuneesta Silja Serenadesta. Uudistetut paremman luokan hytit ovat ehdottomasti kauniita, mutta kannattaako niistä maksaa korkeaa hintaa jos ovesta ulos astuessa vastassa on se sama vanha risteilylautan ympäristö kuin ennenkin. Omasta mielestäni ei, mutta mistäpä minä siitä tarkemmin tiedän sillä en ole A-hyttiluokkaa korkeammassa matkustanut Siljalla.

Vaikka tiesin että laivaa on uudistettu vain osittain, oletin kuitenkin että laivan kaikki paikat olisi käyty telakalla olemisen yhteydessä tiukalla seulalla läpi, siivottu ja korjattu. Sitä ei oltu kuitenkaan tehty, esimerkkinä alla muutama kuva A-hytistämme.

 Toivottavasti on edelleen yhtä herkkä kuin puhtaana/vähemmän repsottavana.

Asiakaspalvelu oli mielestämme parantunut aiemmista kerroista joten asiointi oli ajoittain ihan miellyttävää. Haukut saa kuitenkin aluksen järjestyshäiriöistä huolehtiva henkilökunta. Järkyttävän kovaääniset bileet kunnon teknopoppivehkeillä (ovi tietty sepposen selällään käytävälle auki) sai kestää pari tuntia alkuillasta. Möykkä oli järkyttävä ja ihmettelen miten siihen ei puututtu aiemmin. Oma hyttimme ei nyt ihan nuorison vieressä ollut, mutta säälin niitä joidenka hytit siinä lähistöllä oli. Luulisi muuten nykypäivänä olevan mahdollista erottaa lapsiperheet omalle rauhaisalle alueelleen ilman erikseen olevia perhehyttejäkin. Ei kaikki nuoriso ole todellakaan yhtä huonosti käyttäytyvää kuin edellä mainittu, mutta mikäli laivayhtiö ei puutu rankalla kädellä moiseen toimintaan on syytä pohtia josko tietynlaista sijoittelua voitaisiin lapsiperheiden osalta tehdä.

Alan yhä enemmän arvostamaan Viking Linen tekemää ratkaisua Viking Gracen osalta. Hyttibileitä ei laivalla näy ja jos sellaista joku yrittää, lopetaan se henkilökunnan toimesta nopeasti. On hienoa että markkinoille on tullut hieman rauhallisemman ympäristön alus meille sitä kaipaaville. Onhan muillakin aluksilla varmasti rauhallisempaan jos ottaa arkilähdön, mutta meidän perheessä se ei vain ole mahdollista.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply