Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Makuelämyksiä: Oscar à la Carte

Itämeren laivojen paras ruokaravintola löytyy ehdottomasti Viking Gracelta. Oscar à la carten klassinen, skandinaavivaikutteinen keittiö, hyvät raaka-aineet, miellyttävä miljöö ja upeat, isoista ikkunoista avautuvat maisemat ovat vain lyömätön yhdistelmä täydellisen makunautinnon saavuttamiseksi.

Meille ateriointi on ollut aina hyvin tärkeä osa risteilyä. Emme ole buffet-ihmisiä, sillä jonottaminen ja tietynlainen kaaos ei vain ole meitä varten. Siksi olemmekin varanneet yleensä pöydän Food Gardenista taikka Bistro Maximesta, joissa ilmapiiri on huomattavasti rauhaisampi ja palvelu henkilökohtaisempaa. Edellä mainitut ravintolat eivät kuitenkaan yllä Oscar à la carten makuelämyksiin taikka palveluun, sillä Viking Line on todellakin onnistunut tekemään Viking Gracesta astetta paremman version.

Viime viikonloppuna aluksen ravintolassa vietetyt hetket olivat miehelle ja minulle ikimuistoiset, sillä pystyimme keskittymään täysillä toisiimme ja nauttimaan hyvästä ruuasta ilman kiireen häivää.

Miehelle alkupalana tarjoiltu yrttimarinoitu vasikanposkiterriini karviaismarjakompotin kera oli kerrassaan suussasulavaa (maistoin sitä itsekin). Mies ei ole ollut koskaan makean ja suolaisen yhdistelmän ystävä, mutta ymmärsi toki että makuyhdistelmä oli onnistunut.

Minulle alkupalana tarjottu kurpitsakeitto treffelivaahdon kera oli uskomattoman samettinen (sen voi jo nähdä kuvastakin) ja maku monivivahteinen. Mies oli itse asiassa hieman harmissaan, ettei valinnut samaa keittoa alkuruoaksi joten meidän molempien suositukset tälle annokselle.

Pääruoaksi mies otti karitsaa: Karitsan ulkofilecrepinette, suippokaalia, valkosipulivaahtoa, peruna-chevréterriiniä ja tinjamikastiketta. Liha oli kuulemma juuri oikein kypsennetty, erittäin mureaa ja pehmeän makuista. Mies sanoi ettei ollut koskaan aiemmin syönyt yhtä hyvää lammasta, joten täydet pisteet keittiölle.

Käytännön syistä olen aina jättänyt viinivalinnan miehen harteille sillä mielestäni on viisaampaa valita sopiva viini lihalle kuin kasvisaterialle. Tällä kertaa miehellä oli kuitenkin vaikeuksia viinivalinnan kanssa, joten hän pyysi tarjoilijaa suosittelemaan karitsalle sopivaa viiniä. Tarjoilijan suosituksen mukaisesti päädyimme tilaamaan laivan oman nimikkopunaviinin, ranskalaisen Crozes-Hermitage Les Meysonniers-luomuviinin. Mies oli tyytyväinen valintaan, joskin oman kasvisateriani ohessa punaviini ei ihan täysin sopinut.

Oma kasvisateriani sisälsi paahdettua punajuurta, paistettuja sieniä, maa-artisokkasosetta, miniröstiä ja chevréjuustokastiketta. Korkealuokkaiset raaka-aineet näkyivät ja tuntuivat suussa, sekä sopivat makujensa puolesta mainiosti keskenään.

Ja ne jälkiruoat…. Meidän oli vaan ihan  p a k k o  tilata kolme erilaista jälkkäriä kun emme osanneet päättää.

Suklaata neljällä tavalla: Fondant, terriini, brownie ja jäätelö. Laivan punaviini sopi muuten oivasti myös tämän annoksen kanssa.

Crème brûléiden suurena ystävänä mies tilasi jälkkäriksi Crème brûlée Oscarin tyrnimarjasurvoksella. Mies piti koostumusta hyvänä, joskin maku oli kuulemma hieman ”laimeahko”. Itse tein virheen kun maistoin vain pienen palan Crème brûléeta ilman survosta. Siksi en voi antaa arviota annoksen kokonaisvaikutelmasta ja vaikenen kiltisti. Tyhjään mahaan nautitulla viinillähän tässä ei ole mitään tekemistä.

Valitsin itselleni lakka-mascarponekakun jogurttijäätelöllä. Annos oli muutoin erinomainen, mutta olisin toivonut aavistuksen kosteampaa kakkua. Ensimmäisenä maistamamme suklaajälkkäri olikin ehdottomasti näistä kolmesta jälkiruoasta se paras meidän molempien syöjien mielestä.

Oscar à la carte on miellyttävä paikka aterointiin, ajoittain soiva elävä musiikki luo oman tunnelmansa ja henkilökunta on osaavaa. ”Hienoudestaan” huolimatta ravintola on oiva valinta myös lapsiperheille. Lapsille on tarjolla oma menunsa, josta löytyy perinteisten vaihtoehtojen lisäksi myös hieman fiinimpiä vaihtoehtoja. Niin juu ja vinkkinä vielä se, että etukäteen tilatuilla Oscarin arvokupongeilla säästyy muutamia euroja. Parin arvokopungin tuomalla säästöllä tienaa vaikkapa lasin shampanjaa alkumaljaksi.

Suosittelemme!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply