Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Norwegian Epic, arvostelussa parvekkeellinen perhehytti

Norwegian Cruise Linesin suurin laiva, Norwegian Epic ei ulkonäöllä paljoa komeile (kauneus on toki katsojan silmissä), mutta sisältä laiva on kaunis ja toimiva.

Meidän hyttinä oli neljän hengen Family Balcony #12059 kannella 12. Hytin koko parvekkeineen oli noin 20 m², mutta nuokin neliöt olisi voinut mielestäni käyttää hiukkasen viisaammin. En ollut nimittäin kovin innoissani hytin pohjaratkaisusta, joten parveke ja tavaroiden säilytysmahdollisuudet olivat ne, jotka pelastivat minut tyrmäämästä hyttiä kokonaan. Minä olen pieni nainen, mutta jopa minulla oli vaikeuksia liikkua ajoittain hytissä.

Säilytystilaa oli riittävästi neljälle hengelle. Kaksi tangollista kaappia, useita laatikostoja, erilaisia kaappeja, peilikaappi ja mikä parasta, korkean sängyn alle sai tungettua perheen kaikki laukut (mukaanlukien kaksi isoa Samsoniten matkalaukkua).

Miten tuo parisängyn jalkopääty näyttääkin olevan niin kaukana pöytätasosta? Totuus oli toinen, juuri tuo kohta oli yksi hytin murheenkryyneistä.

Hytin yläsänky laskettiin illalla turndown-palvelun aikaan alas, jonka jälkeen liikkuminen parvekkeelle ja tavaroiden noutaminen kaapeista hankaloitui hieman. Valaistusta oli riittävästi ja valoilla voitiin luoda erilaisia tunnelmia.

Hytin kylpyhuone/vessa -ratkaisu sai minulta pari närkästynyttä sanaa yhdessä vaiheessa. Yksityisyydestä ei ollut mielestäni tietoakaan, koska valojen ollessa vessassa/suihkussa vessassaistujan/suihkuttelijan tunnisti varmasti maitolasin takaa. Minulta loppui huumorintaju tuohon ratkaisuun heti laivan ollessa vielä Barcelonan satamassa, kun meidän huonepalvelija tuli esittäytymään miehelleni. Siinä he seisoskelivat meidän hytin oven juuressa ja turinoi pitkään, kun meikäläinen istui siinä vieressä vessassa pöntöllä ja pohti aikamoisen tovin, että mahtoiko Michael ja käytävällä kävelevät matkustajat nähdä meikäläisen paljaan takapuolen…

Vasemmalla vessa, oikealla suihku ja hytin puolella sängyn vieressä käsienpesuallas. Ja muuten tuo valkoisena paistava laikku vasemmanpuoleisessa ovessa on vessanpönttö… Vasemmalla näkyvän vaalean verhon sai vedettyä kuitenkin koko matkalta vessa/suihkualueen eteen, joten se toimi näkösuojana sekä vessan että hytin suuntaan.

Vessa ja suihku eivät nyt ulkonäöllä koreilleet, mutta suihkukaapin koko oli kiitettävä. Ryhmän harteikkaammatkin kokivat sen olevan riittävän suuri, joten plussaa siitä.

Helpotuksekseni huomasin myöhemmin vessan oven suunnitellun siten, ettei oven suussa käytävällä seisovat todellakaan nähneet vessassaistujaa. Hytin ulko-ovi puolestaan avautui hyteissä niin, että avonainen hytin ovi peitti suihkukaapin. Jonkinmoinen privacy oli siis kaikesta huolimatta taattu.

Parveke oli miellyttävän kokoinen ja huomattavasti isompi kuin Norwegian Breakawayn perhehytin parveke. Breakawayn perhehytistä tarinaa täällä.

Isoissa laivoissa alkaa olla haittana jo laivojen kylkien ulkopuolelle sijoittuvat pelastusveneet. Parvekehyttejä on myös eri tasoissa, joten suosittelen tutkimaan tarkasti hytin sijainnin sitä valittaessa. Huonossa tapauksessa pelastusveneet pilaavat näkymän, taikka sitten parveke sattuu lähelle toista vinottain sijoitettua parveketta.

Large balcony -merkinnällä olevien hyttien parvekkeet ovat toki huippukokoiset, mutta näkösuojaa ei kovin paljoa ole. Kannattaa siis pohtia viitsiikö tuollaisesta maksaa suurempaa hintaa.

Muutamaa neliötä isommassa mini-sviitissä saattaa olla hiukkasen enemmän tilaa liikkua, mutta hintakin voi olla parikin sataa kalliimpi/aikuinen. Minun mielestäni se ei ole enää sen väärti, joten kyllä tuolla Family Balcony-hytilläkin pärjää. Huomasin muuten myös sen, että ryhmämme toisilla ihmisillä naapurissa sijainnut kolmen hengen perusparvekehytti oli säilytystiloiltaan hieman vajavaisempi. Kannattaa siis ottaa sekin huomioon varausta tehdessä, jos matkustaa kolmihenkisen perheen kanssa.

Hyvää isänpäivää kaikille isille!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply