WPDEV!!

Parga - idylli meren rannalla

Kohdeopas: Parga

Kuva:
Hiekkaranta Pargassa

Idyllinen pikkukylä Kreikan länsirannikolla tarjoaa täydelliset puitteet rennolle lomailulle. Tekemistä on juuri sopivasti ja aurinko sekä kirkkaana välkehtivä Välimeri kruunaavat rantaloman.

Parga on ollut jo kauan suosittu lomakohde sekä ulkomaisten että kreikkalaisten matkailijoiden keskuudessa. Venetsialaisvaikutteita saaneesta kylästä löytyvät niin upeat uimarannat, herkullinen ruoka kuin jylhän kaunis luontokin.

Pikkukylä rannikolla

Pargan kylä sijaitsee manner-Kreikassa maan länsirannikolla. Pienessä idyllisessä kylässä on vain noin 2 000 asukasta ja matkailu onkin alueen tärkein elinkeino. Hiekkarannat ympäröivät kylää ja turkoosina hohtava Joonianmeri houkuttelee erilaisten vesiaktiviteettien pariin.

Amfiteatterin muotoon rakennettu Parga on ennen kaikkea rantakohde, joka sopii rauhallisuutensa vuoksi erinomaisesti koko perheelle. Nähtävyyksien perässä tänne ei kannata matkustaa, mutta kylän ympäristöstä löytyy useita mielenkiintoisia retki- ja patikointikohteita eikä muihin lähistön kaupunkeihinkaan ole pitkä matka.

Rannalla Pargassa

Autolla retkelle lähiseudulle

Mikäli pelkkä rantalomailu ei kiinnosta, kannattaa lähteä kiertämään autolla lähiseudun kaupunkeja ja kyliä. Esimerkiksi Prevezan ja Igoumenitsan kaupunkeihin on vain joitakin kymmeniä kilometrejä.

Sää Pargassa on lämmin vuoden ympäri. Keskikesällä lämpötila nousee helposti yli +30, ja talvellakin pysytellään yleensä noin +15 asteen tuntumassa. Paras ajankohta lomalle onkin alkukesästä tai syksyllä, kuten useissa muissakin Kreikan matkakohteissa. Merivesi on riittävän lämmintä uimiseen suunnilleen toukokuusta lokakuuhun.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PARGASSA

Valmismatka Pargalle on helpoin vaihtoehto

Valmismatka on helpoin vaihtoehto

Helpoimmin Pargaan pääsee jonkin matkanjärjestäjän kautta ostamalla joko lennot ja hotellin pakettina tai pelkät lennot.

Lähin lentokenttä sijaitsee Prevezassa, josta on noin 65 kilometriä Pargaan. Prevezaan voi lentää lomalentojen lisäksi myös välilaskulla esimerkiksi Ateenan kautta. Lentokentältä pääsee perille kätevimmin taksilla tai paikallisbussilla.

Hotellien lisäksi yksityismajoitusta

Perinteisten hotellien lisäksi Pargasta löytyy myös jonkin verran yksityismajoitusta sekä leirintäalue. Vaivattominta on varata majoitus matkanjärjestäjän kautta. Vuokrattavia huoneita voi etsiä ainakin Pargan kunnan sivuilta. Hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa.

Kyseessä on pieni kylä, joten liikkumiseen riittävät hyvin omat jalat. Jos haluat lähteä kiertämään lähialueen kyliä ja kaupunkeja, auton tai moottoripyörän vuokraaminen on hyvä vaihtoehto. Myös paikallisbusseilla pääsee lähimpiin kaupunkeihin ja aina Ateenaan asti.

PARGAN NÄHTÄVYYDET

Parga on pieni kylä

Linnoituksia ja lähisaaria

Suuria nähtävyyksiä Pargassa ei juuri ole, mutta pienempiä vierailun arvoisia kohteita löytyy useita. Historiasta ja linnoituksista kiinnostuneiden kannattaa vierailla ainakin aivan kylän vieressä sijaitsevassa Venetsialaisessa linnoituksessa, jonne on viehättävä patikkamatka, sekä Anthousan kylässä sijaitsevassa Ali Pasan linnoituksessa.

Hyvä retkikohde on myös Panagian saari, joka sijaitsee aivan kylän edustalla. Sinne pääsee ajoittain kävellen veden ollessa matalalla. Saarelta löytyy muun muassa kirkko sekä pieni linnoitus. Hyviä päiväretkikohteita lähiseudun kaupunkien lisäksi ovat muun muassa Paxoksen ja Antipaxoksen saaret.

Upeat rannat: Valtos,Lichnos, Krioneri ja Piso Krioner

Pargan lähellä on neljä hyvää rantaa, jotka tarjoavat mahdollisuuksia auringonpalvonnan ja uimisen lisäksi myös monenlaiseen vesiurheiluun. Rannoilla voi harrastaa ainakin sukellusta, snorklausta, vesihiihtoa ja melontaa.

Krionerin ja Piso Krionerin rannat ovat aivan kylän edustalla, Valtos ja Lichnos hieman kauempana. Näille rannoille on kuitenkin säännöllinen vesibussikuljetus eikä kävelymatkakaan ole pitkä.

Lisätietoa

Pargan kunnan viralliset sivut

Suvi Huttunen

Kuvat: Flickr / ale3andro , Sir Adavis

Päivitetty: 6.2.2015

Kreikka: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

Olin toukokuun alussa poikani kanssa Pargassa (hän jo toisen kerran) Sinne haluan taas uudestaan!! Hieno paikka Ystävälliset ihmiset!!

Pargassa vierailleena ehdottomasti suosittelen oman auton vuokraamista. Suhteellisen kähellä on monta hienoa nähtävyyttä ja kaupunkia.

Huomioi, että keväällä ja alkukesästä hyttyset kiusaavat ja esim.venetaksit eivät luultavasti liikennöi ennen sesonkia, eli juuri keväällä ja alkukesästä.

Hotellit ovat ennen sesonkia halvempia ja rannat rauhallisempia. Pargassa on paljon hyviä ravintoloita, rantaraflat luonnollisesti kalliimpia.

En ou käyny Pargassa, mutta oun kuullut jopa siellä olleen matkaoppaan kehunneen sitä. Kuvvii sieltä kahtoissa on heleppo olla sammoo mieltä.
Myö oumma käynyt usseemmassa Kreikan kohtteessa ja yhttää huonnoo kokemusta ei ou tullu kohalle.