WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Tallinnan nähtävyydet

Yhdeksän kiinnostavaa nähtävyyttä Tallinnassa – ota kaikki irti lyhyestäkin vierailusta!

Tallinna on täynnä kiehtovia kohteita, jotka tarjoavat vaihtelua perinteiseen shoppailu- ja kylpylämatkaan. Katso, mitä kaikkea voit kokea kaupungissa jo seuraavalla matkallasi!

1. Vanhakaupunki ja Toompean kukkula

Viron pääkaupungin Tallinnan tunnetuin matkakohde on aivan kaupungin keskustassa sijaitseva kuvankaunis vanhakaupunki. Alueen historia ulottuu aina keskiajalle saakka, ja osa tonttien rajoista on peräisin aina 1000-luvulta saakka. Myös katuverkosto on säilynyt lähes muuttumattomana, ja tunnelmalliset mukulakivikadut värikkäine taloineen ja kiinnostavine yksityiskohtineen ovatkin vanhankaupungin houkuttelevimpia valtteja.

Vanhankaupungin sydän on raatihuoneentori, jossa järjestetään useita tapahtumia, muun muassa jokavuotiset, kuuluisat Tallinnan joulumarkkinat. Alue onkin tunnettu markkina-aukio, jonne väki on kokoontunut jo satojen vuosien ajan.

Kuva: ShutterstockTallinna
Vanhankaupungin porteista astuttuaan pääsee sisälle keskiaikaiseen miljööseen.

Raatihuoneentorin lisäksi vanhankaupungin toinen yksittäinen, kiinnostava kohde on Toompean kukkulalla sijaitseva kuuluisa seinä The Times we had -teksteineen. Erityisesti Instagramissa suosiota saanut paikka on useimpien matkailijoiden vierailukohde, jossa riittää väkeä varsinkin kesäisin ja joulumarkkinoiden aikaan.

>> Lue lisää: Ikuista upeimmat Tallinna-selfiet – Top 5 parasta näköalaa

2. Balti Jaama Turg

Tallinna tunnetaan monipuolisena shoppailukohteena, sillä kaupungin valikoima on kattava ja hinnat edulliset. Kiinnostavimpien ostospaikkojen joukkoon lukeutuu ehdottomasti keväällä 2017 uudistunut asematori eli Balti Jaama Turg, joka on mieleenpainuva yhdistelmä modernia arkkitehtuuria, vanhaa kauppahalliperinnettä sekä pieniä putiikkeja.

Noin puolentoista kilometrin päässä satamasta sijaitseva kauppahalli on helppo vierailukohde lyhyelläkin matkalla. Varaa aikaa alueen tutkimiseen ja herkuttele pienissä ruokakojuissa – Balti Jaama Turgilla sijaitsee muun muassa Tallinnan vaaleanpunaisin kahvila.

>> Lue lisää: Muista tämä seuraavalla Tallinnan-matkallasi! Kaupungin trendikkäin kauppahalli on helppo vierailukohde satamasta

3. Viron merimuseo Lennusadam

Vedenalaiseen maailmaan keskittyvä Viron merimuseo Lennusadam auttaa hyppäämään pinnan alle vauhdilla. Museon kohteista kiinnostavin on vuonna 1937 rakennettu sukellusvene, jonka sisällä pääsee vierailemaan. Sen lisäksi Lennusadamissa on yli sata erilaista laivaa, joissa riittää nähtävää.

Kuva: ShutterstockTallinna
Lentosataman kiinnostavimpiin kohteisiin lukeutuu ehdottomasti näyttävä sukellusvene.

Vuonna 1935 perustetun merimuseon takana on joukko virolaisia merikapteeneja ja merimiehiä. Nykyisin museo on koko Viron suosituin, joten merimaailma jaksaa kiinnostaa kävijöitä.

Kiinnostavien näyttelyesineiden lisäksi Lennusadamiin houkuttavat myös maisemat, sillä museon kattoterassilta avautuu vaikuttava näky Tallinnan tunnetuimpiin kohteisiin.

>> Lue lisää: Paikka, jota et halua jättää väliin Tallinnassa – merikapteenien ideasta syntyi Viron näyttävin museo

4. Tallinnan televisiotorni

Korkeita maisemia kaipaaville on Tallinnassa vain yksi suunta: kaupungin näyttävä televisiotorni. Vuoden 1980 Moskovan olympialaisia varten rakennettu tv-torni kurkottaa 175 metriin, ja tarjoaa vaikuttavan näkymän Tallinnaan.

Teletorni ei ole vain maisemapaikka, vaan siellä riittää tekemistä monenlaisille kävijöille. Erityisesti paikka on hurjapäiden suosiossa, sillä tornissa tarjoutuu mahdollisuus kokeilla reunallakävelyä. Kävijät pääsevätkin turvavaljaissa kävelemään aivan 21. kerroksessa sijaitsevan näköalatasanteen reunaa.

Kuva: Inka KhanjiTallinna
Televisiotornin näköalaterassin äärelläkävely tarjoaa upeita maisemia Tallinnan yli.

Vähemmän vauhtia kaipaavat nauttivat tornin näyttelyistä, jotka kertovat rakennuksen historiasta. Näköalatasanteella sijaitsee lisäksi ravintola.

>> Lue lisää: Etsitkö Tallinnan parasta näköalaa? Teletorni on Viron korkein rakennus

5. Hylätty Linnahall

Viro oli monin tavoin mukana vuoden 1980 Moskovan olympialaisissa, ja tapahtuman jäljet näkyvät kaupungissa edelleen näyttävinä rakennuksina. Yksi kiinnostavimmista kohteista on kulttuuri- ja urheilukeskus Linnahall, jonka monet Tallinnan-kävijät ovat nähneet ainakin vilaukselta: sataman tuntumassa sijaitsevaa pyramidia muistuttavaa betonirakennusta on melko mahdotonta olla huomaamatta.

Valtavan rakennuksen sisällä on esimerkiksi 4 000-paikkainen konserttisali ja jäähalli, mutta siitä huolimatta Linnahall on seissyt noin kymmenen vuotta tyhjillään. Rakennuksen odotetaan kuitenkin avautuvan kävijöille jälleen vuonna 2019.

>> Lue lisää: Tämän hylätyn paikan ohi lähes kaikki suomalaiset kulkevat Tallinnassa – tunnetko sen tarinan?

6. Piritan hiekkaranta

Tallinna on suomalaisille perinteisesti kaupunkilomakohde, mutta tosiasiassa kaupungissa voi viettää myös onnistuneen rantaloman. Noin seitsemän kilometrin päässä keskustasta sijaitsee nimittäin kahden kilometrin mittainen vaaleahiekkainen ranta, joka on suosittu erityisesti paikallisten keskuudessa.

Kuva: Inka KhanjiTallinna
Piritan uimarannalla pääsee nauttimaan virolaisista merimaisemista.

Piritan uimaranta avautuu Suomenlahden rannalle, ja ranta on saanut puhtaista vesistä kertovan blue flag -tunnustuksen. Tallinnan keskustasta pääsee Piritaan helposti esimerkiksi polkupyörällä.

>> Lue lisää: Älä jätä Tallinnan parasta uimarantaa väliin! Pitkä hiekkaranta on koettava kesällä

7. Kadriorgin kaupunginosa

Useimmat Tallinnan-kävijät tietävät vanhankaupungin, mutta oletko jo vieraillut Kadriorgin kaupunginosassa? Näyttävän alueen tunnetuin kohde on 1700-luvulla rakennettu näyttävä barokkipalatsi, minkä lisäksi alueella on muun muassa taidemuseo ja näyttäviä puistoalueita.

Kadriorg sijaitsee parin kilometrin päässä Tallinnan keskustasta, joten matkan taittaa helposti esimerkiksi raitiovaunulla tai jalan.

>> Lue lisää: Tallinna on muutakin kuin vanhakaupunki – katso vinkit Kadriorgin kaupunginosaan

8. Viru-hotellin vakoilumuseo

Tallinnan jännittävimpien nähtävyyksien joukkoon lukeutuva Viron vakoilumuseo on aivan matkailijoiden silmien edessä, mutta siitä huolimatta vain harva löytää tiensä perille. Supersuositun Viru-hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitseva museo paljastaa, kuinka ulkomaalaisia vierailijoita vakoiltiin Neuvostoliiton aikana.

Sijainti hotellin ylimmässä kerroksessa oli strateginen: hissi ei kulje ylimpään kerrokseen saakka, eivätkä edes hotellin työntekijät tienneet aikanaan salaisen huoneen olemassaolosta. Neuvostoliiton turvallisuuspalvelu KGB pystyikin vakoilemaan hotellihuoneita salahuoneesta käsin kaikessa rauhassa.

Kuva: Sokos Hotel ViruTallinna
Viru-hotellin vakoilumuseossa kuulee kiehtovia tarinoita menneisyydestä.

Nykyisin huoneessa sijaitsee vakoilumuseo, jonne järjestetään opastettuja vierailuja. Oppaan varaaminen on pakollista ja syystä, sillä tarinat herättävät huoneen hetkessä eloon.

>> Lue lisää: Tiesitkö tätä Tallinnasta? Viru-hotellin salattu menneisyys on nykyisin matkailuvaltti

9. Tallinna Legendid -kauhuteatteri

Jos kaipaat Tallinnan-matkalta jotain erilaista, vieraile Tallinna Legendid -kauhuteatterissa. Teatterin ja museon yhdistävä elämys vie osallistujat osaksi kaupungin pimeintä historiaa mukaansatempaavien tarinoiden avulla.

Tallinna Legendid sijaitsee maan alla, mikä tuo elämykseen vielä yhden, karmivuutta lisäävän elementin. Esitys kestää noin 40 minuuttia, joten Tallinna Legendidin keskeisen sijainnin ansiosta elämyksen voi kokea lyhyelläkin päiväreissulla.

Lue lisää: Hyytävä nähtävyys maan alla – tunnetko jo tämän erikoisen paikan Tallinnassa?

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock, Inka Khanji ja Sokos Hotel Viru

Päivitetty: 23.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia