Wienissä voit tähyillä maisemia karusellin kyydistä.2019-01-08T14:47:37+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Wien, Itävalta

Vau! Wienin maisemakaruselli nostaa turistit lähes 100 metrin korkeuteen – elämyksen saa pikkurahalla

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Wienissä voit tähyillä maisemia karusellin kyydistä.

Prater Turm on Wienin hulppea ketjukaruselli

Miksi vierailla näköalatornissa, jos samat maisemat voi nähdä korkealla pyörivästä karusellista? Wienissä elämys onnistuu Praterin puistossa, jossa kohoaa Prater Turm -niminen ketjukaruselli.

Huimat 117 metriä korkeaa tornia pitkin nousevat karusellit vievät kävijät lähes sadan metrin korkeuteen. Vauhtia karusellilla on 60 kilometriä tunnissa.

Vuonna 2010 valmistunut karuselli on osa Praterin puistossa toimivaa Wurstelprater-huvipuistoa. Usein huvipuistoon viitataan vain nimellä Prater.

Näköalapaikkoja ja huvipuistoja rakastavien matkailijoiden ei kannata jättää karusellia väliin, sillä kyseessä on varsin kohtuuhintainen elämys. Ajelu yläilmoissa maksaa viisi euroa.

Suomenkin huvipuistoissa on ketjukaruselleja, mutta ne eivät nouse ilmaan Wienin version tapaan. Vielä Prater Turmiakin korkeampi versio löytyy Yhdysvalloista, sillä Texasissa sijaitsevan Six Flags -huvipuiston karuselli nousee 120 metrin korkeuteen.

Wienissä Praterin huvipuistosta löytyy myös Wienin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluva maailmanpyörä Riesenrad. Ympyrää kierretään hauskoissa punaisissa hyteissä.

Praterin puisto on avoinna ympäri vuoden ja siellä voi vierailla ilman sisäänpääsymaksua. Ainoastaan huvilaitteet ja muut aktiviteetit ovat maksullisia.

Talvella sääolot ja sesongit voivat vaikuttaa karusellin aukioloon, ja ajelua varten kannattaa pukeutua lämpimästi. Puiston vilkkain kausi keskittyy maalis- ja lokakuun välille sekä joulumarkkinoiden aikaan.

Katso karusellista jaettuja kuvia sekä video laitteen kyydistä!

Lue myös: Tältä näyttää Euroopan korkein keinu 100 metrissä – kuka tahansa pääsee kokeilemaan

Lähde: Wien Tourismus
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Päivitetty: 8.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia