Kunnon kaupunkilomaan kuuluu kulttuuria, historiaa, ostoskeskuksia, yökerhoja ja paljon ihmisiä. Turkissa kaupunkilomailijaa houkuttelevia kohteita on useita, joista tunnetuimpien joukkoon lukeutuvat muun muassa Istanbul, Ankara ja Alanya.2019-01-15T11:41:35+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Turkin kaupunkikohteet

Kaupunkilomailijan Turkki-vinkit – kolme kiinnostavaa kohdetta

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Kunnon kaupunkilomaan kuuluu kulttuuria, historiaa, ostoskeskuksia, yökerhoja ja paljon ihmisiä. Turkissa kaupunkilomailijaa houkuttelevia kohteita on useita, joista tunnetuimpien joukkoon lukeutuvat muun muassa Istanbul, Ankara ja Alanya.

Monivivahteinen Istanbul

Bosporinsalmen halkaisema Istanbul on maailman ainoa kaupunki, joka sijaitsee kahdessa maanosassa. Tämä Turkin väkirikkain kaupunki onkin ison osan historiastaan tasapainotellut kahden maanosan ja kulttuurin välimaastossa.

Istanbul, joka tunnettiin aiemmin Konstantinopolina, on värikäs ja kontrastinen kaupunki, jossa voi uppoutua niin moskeijoiden historiaan kuin ostoskeskusten hyörinään. Istanbul on vilkas matkailu- ja kulttuurikohde moderneilla mausteilla, ja se houkuttaa matkailijoita kaikkialta maailmasta.

Kaupungin kuuluisimmat nähtävyydet löytyvät Sultanahmetin alueelta, missä sijaitsevat näyttävät Hagia Sofia ja Sininen moskeija.

Kuva: IstockphotoTurkin kaupunkikohteet
Sininen moskeija on Istanbulin tunnetuimpia matkailunähtävyyksiä.

Vanhastakaupungista löytyy yksi Istanbulin suurimmista ja kuuluisimmista basaarialueista: Grand Bazaar eli suuri basaari. Katetuista kujista ja tuhansista kaupoista koostuva Grand Bazaar on yksi kaupungin perinteikkäimmistä kauppapaikoista.

Modernia kaupankäyntiä löytyy matkailijoiden suosimalta Taksim-aukiolta. Aukiolta alkavan Istiklal Caddesi -kävelykadun varrelta löytyy paljon kauppoja ja ostosparatiiseja. Taksim-aukion ympäristössä sijaitsee myös paljon hotelleja ja ravintoloita.

Historiallinen Ankara

Turkin pääkaupunki Ankara sijaitsee Anatolian ylängön korkeuksissa useita satoja metrejä merenpinnan yläpuolella. Kuumista kesistä ja vilpoisista talvista nauttivana kaupunkina Ankara on vetreä vanhus. Ankara on pitkän historiansa aikana ollut niin helleenien, roomalaisten, bysanttilaisten kuin ottomaanienkin hallussa, mutta ei tänäkään päivänä anna pitkän iän haitata itseään.

Anatolian keskiössä sijaitseva Ankara on nyky-Turkin hallinnollinen, kaupallinen ja liikenteellinen keskus. Ankara on myös maan raide- ja tieliikenteen solmukohta, josta on hyvät yhteydet eri puolille Turkkia.

Kuva: ShutterstockTurkin kaupunkikohteet
Turkin pääkaupunki Ankara tarjoaa monipuolisesti nähtävyyksiä.

Turisteille riittää historiaa ja modernia maailmaa yhdistelevässä Ankarassa paljon nähtävää. Hyvä esimerkki menneen ja nykyisen fuusiosta on kukkulalla sijaitseva Anitkabir, joka samalla on yksi kaupungin kuuluisimmista nähtävyyksistä.

Lähes kaikkia kuviteltavissa olevia tyylisuuntia yhdistävässä Anitkabirissa sijaitsee esimerkiksi Mustafa Kemal Atatürkin mausoleumi ja museo. Kaupungin suurin ja kenties kiinnostavin moskeija on Ankaran maanmerkkinäkin toimiva Kocatepen moskeija.

Aurinkoinen Alanya

Yksi Turkin täysiverisimmistä lomakohteista on ikivihreä Alanya. Antalyan maakunnassa sijaitseva kaupunki käytännössä elää turismista, joten matkailijoiden kaipaamia palveluita ja hotelleja löytyy runsaasti. Alanya on monelle lomailijalle juuri sopiva yhdistelmä rantoja, aurinkoa, ravintoloita ja aktiviteetteja.

Auringonpalvonnan ja vesiurheilun ohessa Alanyassa voi tutustua myös Turkin historiaan ja kulttuuriin. Välimeri huuhtelee Analyan kahta pitkää rantaa, joiden välissä kohoilee vuosisatoja vanha linnoitus. Kalen 800 vuotta vanhan linnoituksen raunioilta on upeat näköalat yli maan ja meren.

Kuva: Inka KhanjiTurkin kaupunkikohteet
Alanya tunnetaan ensisijaisesti rantakohteena, mutta sieltä löytyy myös kaupunkitunnelmaa.

Meri- ja iltaelämän keskus Alanyassa on Punaisen tornin varjossa lepäävä satama ravintoloineen ja pubeineen. Antalyan iltaelämä tarjoaa valinnanvaraa etenkin kuumimpana matkailusesonkina heinä- ja elokuussa.

Sataman läheisyydessä sijaitseva basaarialue puolestaan tarjoaa paljon ostettavaa ja tingittävää. Matkalaukun tyhjät kohdat voi täyttää esimerkiksi vaatteilla, kultakoruilla, matoilla ja nahkatavaroilla.

>> Lue lisää vinkkejä Turkkiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Shutterstock, Istockphoto ja Inka Khanji

Päivitetty: 15.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia