WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Dinkesbühl, Saksa

Tällaisia helmiä Saksaan on piilotettu – pikkukaupunki, jossa tunnet seisovasi keskellä tosielämän piparkakkutaloja

Paina mieleesi tämä nimi, jos haluat kokea idyllisen saksalaisen pikkukaupungin.

Dinkelsbühl on täydellinen esimerkki saksalaisidyllistä

Monille matkailijoille houkuttelevimman osan Saksaa muodostavat maan kauneimmat pikkukaupungit. Mukulakivikadut, värikkäät ristikkotalot ja perinteisiä saksalaisruokia tarjoilevat ravintolat voittavat turistit puolelleen.

Yksi näistä on Etelä-Saksassa sijaitseva Dinkelsbühl, joka nostetaan usein esiin täydellisenä esimerkkinä tosielämän piparkakkutalokaupungeista. Pikkukaupungilla on takanaan 800 vuoden historia, ja siellä asuu noin 12 000 asukasta. Nimenä se on silti monille vieras.

Dinkelsbühlin parasta antia ovat pikkukaupungin kauniit vanhat rakennukset, joista tunnetuin on koristeellinen Deutsches Haus. Rakennuksessa toimii nykyään hotelli. Paras maisema kaupungin ylle avautuu nousemalla kirkon torniin.

Historiallista keskustaa kiertää kaupunginmuuri, eikä Dinkensbühlissa ole sijaa neonvalokylteille tai muille maisemaa rikkovile tekijöille. Tunnelma on säilytetty vanhanaikaisena.

Dinkelsbühl on osa Baijerin ja Baden-Württembergin osavaltioiden rajalla kulkevaa Romantische Straßea eli romanttista reittiä. Noin 350 kilometriä pitkän tien varrelle mahtuu idyllisiä kyliä, upeita linnoja sekä vaikuttavia vuoristomaisemia.

Dinkelsbühl osuu usein matkailijoiden reitille Keski-Euroopan road tripillä, sillä se sijaitsee lähellä monia Saksan isoja kaupunkeja. Piparkakkutaloja pääsee katsomaan helposti esimerkiksi Münchenista, Stuttgartista tai Frankfurtista käsin.

Katso alta kuvia idyllisestä Dinkelsbühlista – pääseekö tämä kohde sinunkin toivelistallesi?

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Suosituimmat kohteet

Aiheesta lisää blogeissa

Frankfurtin ja Mainzin hurmaavat vanhatkaupungit

Vuosi 2018 ja blogini ensi askeleet

Ikimuistoinen matkavuosi 2018

Katso kaikki matkablogit