Michigan-järven rannalla sijaitseva Chicago on monelle Yhdysvalloissa matkaavalle tuntematon kaupunki. Lue viisi kokemusta, joilla Chicagon saa haltuun muutamassa päivässä!2018-12-27T12:22:39+03:00
WPDEV!!
Kuva: Elina Venttola
Chicago, Yhdysvallat

Tällainen on rosoinen Chicago – 5 vinkkiä kaupungin kokemiseen

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Michigan-järven rannalla sijaitseva Chicago on monelle Yhdysvalloissa matkaavalle tuntematon kaupunki. Lue viisi kokemusta, joilla Chicagon saa haltuun muutamassa päivässä!

Route 66:n aloituspiste

Oletko jo matkustanut Yhdysvallat päästä päähän, muttet ole vielä vieraillut Chicagossa?

Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin kaupunki tarjoaa matkailijalle ainekset monipuoliseen kaupunkilomaan. Chicagossa yhdistyvät pitkät urheiluperinteet, pitkä Michigan-järven hiekkaranta ja suurkaupungin keskusta. Tekemistä löytyy niin lapsiperheille kuin yksin matkustaville aikuisillekin.

Monille Chicago toimii myös road tripin aloituspaikkana, sillä autolomailijoiden suosima Route 66 alkaa juuri Chicagosta.

Lue viisi kokemusta, jotka Chicagossa pitää kokea!

1. Navy Pier

Michigan-järven rannalla sijaitseva pitkä laituri, Navy Pier, on Illinoisin osavaltion suosituin nähtävyys. Laiturin alue on näkemisen arvoinen erityisesti kesällä, sillä Michigan-järven rannalla järjestetään muun muassa ilotulituksia ja tapahtumia.

Navy Pierissä riittää tekemistä muillekin vuodenajoille, sillä siellä pääsee muun muassa maailmanpyörään, karuselliin ja alueen lukuisiin ravintoloihin.

Talvisin Michigan-järven koleaa tuulta voi paeta ravintoloiden lisäksi sisäpuutarhaan, pakopeliä muistuttavaan labyrinttiin tai teatteriin.

2. Millenium-puisto

Millenium-puistoa voi pitää puistona tai ulkoilmanäyttelynä, jossa voi ilmaiseksi nähdä nykytaiteen teoksia. Puistossa jäljetetään myös ulkoilmakonsertteja ja muita tapahtumia, sillä siellä riittää tilaa 11 000 vierailijalle. Puistossa on paljon nähtävää, ja se onkin Illinoisin osavaltion toisiksi suosituin nähtävyys heti Navy Pierin jälkeen.

Kuva: Elina VenttolaThe Bean
Pilviportin nimellä kulkeva taideteos on esillä Chicagon Millenium-puistossa. Veistos on muotonsa vuoksi saanut lempinimen The Bean, papu.

Puiston läheisyydessä pääsee talvisin luistelemaan ja kesäisin ulkoboulderoimaan.

Chicagon kuvatuimpia nähtävyyksiä on pavun muotoinen Cloud Gate -taideteos, tuttavallisemmin papu, eli The Bean. Millenium-puistossa sijaitseva taideteos on Anish Kapoorin ensimmäinen julkinen taideteos, ja se koostuu noin 200 teräslaatasta. Noin 100 tonnia painava monumentti on yksi Chicagon kuvauksellisimpia paikkoja.

3. Pilvenpiirtäjät

Ydinkeskustan ulkopuolella Chicago on yllättävän matala kaupunki, mutta silti sieltä löytyy kaksi vierailtavaa pilvenpiirtäjää.

Toinen kaupungin näköalapaikoista on aiemmin John Hancock -tornina tunnettu 360Chicago, jonka näköalatasanne sijaitsee 94. kerroksessa. Kääntyvän ikkunatason avulla pääsee muun muassa kumartumaan kohti kaukana häämöttävää maankamaraa.

Kuva: Elina VenttolaWillis-torni, Chicago
Chicagon Willis-tornissa sijaitsevasta Skydeckistä voi ihailla kaupungin valoja 103. kerroksesta.

Vielä korkeammalle kurkottavista maisemista pääsee nauttimaan Willis-tornin Skydeckissä, joka on 103. kerroksessa sijaitseva näköalatasanne. Aiemmin Sears-tornina tunnettu pilvenpiirtäjä kuuluu maailman 20 korkeimman rakennuksen joukkoon. Tornin erikoisuus on sisäparveke, jonka lasilattiasta näkee alas kaupunkiin.

4. Museot ja näyttelyt

Chicagossa on paljon museoita ja näyttelyitä, joihin voi päästä sisään myös ilmaiseksi. Maksullinen mutta ehdottomasti kokemisen arvoinen on kaupungin suurin museo, Tieteen ja teollisuuden museo. Museo on läntisen maailman suurimpia tiedemuseoita.

Tieteen ja teollisuuden museossa voi viettää kokonaisen päivän, sillä se tarjoaa paljon tehtävää niin lapsille kuin aikuisillekin. Elävässä museossa pääsee muun muassa seisomaan tornadon keskellä, nousemaan saksalaiseen sotilassukellusveneeseen ja lentosimulaattoriin sekä tutkimaan kaivosta.

5. Ruokaelämykset

Chicago on tunnettu paksupohjaisesta Chicago-pizzastaan, jossa on paksu taikinakuori ja paljon täytettä. Pizza tunnetaan myös nimellä deep dish pizza. Se onkin yksi asia, joka Chicagon-lomalla pitää kokea – ja jos kaikkea ei ehdi syödä kerralla, lopun pizzan saa ravintolasta mukaansa.

Kuva: Elina VenttolaChicago-pizza
Chicagon tunnetuin maistiainen on syvässä pannussa paistettu paksu Chicago-pizza.

Chicagolaissyntyinen Pizzeria Uno mainostaa ketjua aidon ja alkuperäisen Chicago-pizzan valmistajana. Maailmalla pizzeria tunnetaan Uno Chicago Grillinä, ja sillä on ravintoloita Etelä-Koreassa asti.

Chicagon ruokakulttuuri on siirtolaisten värittämää, ja kaupungista löytyy laaja kattaus aasiailaista, eurooppalaista ja meksikolaista ruokaa.

>> Lue lisää vinkkejä Yhdysvaltojen kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Elina Venttola

Päivitetty: 27.12.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia