Saksan pääkaupunki on helppo kohde minibudjetille, sillä kaupungin halpa hintataso, edulliset ruokapaikat ja lukuisat ilmaiset nähtävyydet mahdollistavat vierailun Berliinissä hyvin pienellä budjetilla. Katso, mitkä kaikki asiat voit tehdä Berliinissä täysin ilman rahaa!2018-10-30T12:27:09+03:00
WPDEV!!

Berliini on kiehtova ja edullinen matkakohde

Berliini kiehtoo kaupunkilomailijoita. Jännittävä historia, loistava ruokakulttuuri ja edullinen hintataso houkuttelevat kaupunkiin. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Kuva: Inka Khanji
Berliini, Saksa

Säästöbudjetin matkavinkit Berliiniin – tämän kaiken voit tehdä kaupungissa ilman rahaa

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Saksan pääkaupunki on helppo kohde minibudjetille, sillä kaupungin halpa hintataso, edulliset ruokapaikat ja lukuisat ilmaiset nähtävyydet mahdollistavat vierailun Berliinissä hyvin pienellä budjetilla. Katso, mitkä kaikki asiat voit tehdä Berliinissä täysin ilman rahaa!

Koe tärkeimmät nähtävyydet ilmaiseksi

Saksan pääkaupunki Berliini on erityisesti nähtävyyksien osalta matkailijan näkökulmasta varsin helppo kaupunki, sillä suurin osa tunnetuimmista kohteista sijaitsee kävelymatkan päässä toisistaan. Monien muiden kaupunkien tavoin tärkeimmät nähtävyydet ovat rakennuksia, joiden ihastelu ulkoa käsin ei maksa mitään.

Kierrä matkan aikana ainakin Brandenburgin portti, holokaustin muistomerkki, museosaari eli Museumsinsel, Berliinin televisiotorni, East Side Gallery ja Checkpoint Charlie. Vaikka vierailisit kussakin nähtävyydessä vain pikaisesti, ehdit kokea suosittujen berliiniläiskohteiden tunnelman täysin ilmaiseksi.

Vieraile upeassa valtiopäivätalossa

Komeasta lasikupolista tunnettu Berliinin valtiopäivätalo on todella suosittu vierailukohde, jossa vierailee runsaasti matkailijoita. Toisin kuin moni voisi luulla, voi valtiopäivätalossa piipahtaa täysin ilmaiseksi, kunhan varaa vierailun etukäteen.

Kupolin lasiseinien läpi avautuu vaikuttava näkymä Berliiniin, ja rakennuksen näyttävä arkkitehtuuri on jo itsessään näkemisen arvoinen. Vierailuaika on aamukahdeksasta iltakymmeneen.

Tutustu keskitysleirin karmivaan historiaan

Harva matkailija tietää, että aivan Berliinin ulkopuolella sijaitsi toisen maailmansodan aikaan yksi koko Saksan pahamaineisimmista keskitysleireistä. Sachsenhausenin keskitysleiri sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Berliinistä, ja selkäpiitä karmivien porttien lävitse voi astella ilmaiseksi.

Yhteensä 200 000 vankia virui tällä keskitysleirillä, ja sotavuosien aikana siellä katosi myös kymmeniä tuhansia vankeja. Nykyisin keskitysleiri on museo, jossa voi tutustua alueen hyytävään historiaan ja kuulla muun muassa vankien tarinoita.

Osallistu ilmaiselle kaupunkikierrokselle

Berliinissä järjestetään useita ilmaisia kaupunkikierroksia, joihin osallistumisesta ei peritä mitään virallista maksua. Kuvauksestaan huolimatta nämä kierrokset eivät ole täysin ilmaisia: kierrosten vetäjät toivovat saavansa opastuksen jälkeen tippiä, ja vain harva kävijä katsoo lopulta soveliaaksi poistua paikalta ojentamatta edes muutamaa euroa kiitokseksi kierroksesta. Tällaisia kierroksia tarjoavat muun muassa New Europe sekä Original Berlin Tours.

Kuva: Inka KhanjiBerliini, Saksa
Kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet tulevat tutuksi ilmaisten kävelykierroksien aikana.

Jos budjetti ei veny edes nimelliseen korvaukseen, on tarjolla onneksi vaihtoehtoja. Nykyteknologian mahdollistamana matkapuhelimeen voi ladata loputtomasti kävelykierrossovelluksia, joiden avulla kaupungin mielenkiintoisimpiin kolkkiin voi tutustua asiantuntevan oppaan avustuksella täysin ilmaiseksi. Hyviä sovelluksia ovat esimerkiksi Voice Map Berlin ja Kamino Walking Tours.

Nauti klassisesta musiikista ilmaiseksi

Berliinin filharmonikot hemmottelevat klassisen musiikin ystäviä lounasaikaan kesäkauden ulkopuolella tiistaisin. Yhden aikaan iltapäivällä järjestettävät ilmaiset lounaskonsertit houkuttelevat paikalle runsaasti yleisöä, joten hyvän paikan takaamiseksi konserttia varten kannattaa saapua hyvissä ajoin.

Maailman parhaisiin klassisen musiikin orkestereihin kuuluva Berliinin filharmonikot esiintyvät omassa konserttisalissaan.

>> Lue lisää vinkkejä Berliiniin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 30.10.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Ei sinne Berliinin tv-torniin ilmaiseksi pääse, maksaa 13 euroa. Alle 4 vuotiaat ilmaiseksi.

”Monien muiden kaupunkien tavoin tärkeimmät nähtävyydet ovat rakennuksia, joiden ihastelu ulkoa käsin ei maksa mitään.”