Italian pääkaupunki Rooma on useiden matkailijoiden unelmakohde, joka on pienellä budjetilla matkustavien iloksi saavutettavissa yllättävän halvalla. Lue nämä vinkit ja lähde edulliselle kaupunkilomalle unohtumattomaan ympäristöön.2017-05-07T23:03:09+03:00
WPDEV!!

Rooma on kaupunkikohteiden kruunaamaton kuningas

Kulttuurikaupunki Rooma kiehtoo matkailijoita kauniilla arkkitehtuurilla, herkullisella ruoalla sekä maailmankuuluilla nähtävyyksillä. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi!

Kuva: Flickr / Heather F
Colosseum

Näin pääset halvalla Roomaan – lue parhaat säästövinkit

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Italian pääkaupunki Rooma on useiden matkailijoiden unelmakohde, joka on pienellä budjetilla matkustavien iloksi saavutettavissa yllättävän halvalla. Lue nämä vinkit ja lähde edulliselle kaupunkilomalle unohtumattomaan ympäristöön.

Nappaa edullinen lento

Roomaan on helppo matkustaa halvalla, sillä kaupunkiin on usein saatavilla edullisia tarjouslentoja. Halvimmillaan suorat lennot Helsingistä Roomaan maksavat noin sata euroa. Halvimman lentojen hinnan takaamiseksi liput kannattaa ostaa muutamaa kuukautta ennen matkaa. Suoria lentoja Helsingistä Roomaan tarjoavat Norwegian ja Finnair.

Lentopäivien ajankohta ja kellonaika vaikuttavat lentolipun hintaan, sillä arkisin aikaiseen aamuun tai myöhäiseen iltaan sijoittuvat lennot ovat tavallisesti kaikkein edullisimpia.

Halpoja lentoja metsästävän ei kuitenkaan kannata tuijottaa pelkkää lentolipun hintaa, sillä esimerkiksi myöhäinen iltalento tarkoittaa usein sitä, että matkaan tulee yksi hotelliyö lisää ja pahimmassa tapauksessa lento on perillä kohteessa niin myöhään, että taksi on ainoa vaihtoehto kulkea lentokentältä majapaikalle. Usein aikaiset aamulennot tulevat siis kaikkein edullisimmiksi myös muilta kustannuksiltaan.

Jos haluat matkustaa Roomaan sesonkiaikoina, esimerkiksi kesällä tai jouluna, lennot kannattaa varata heti matkan ajankohdan varmistuttua.

>> Löydä halvat lennot Roomaan Rantapallon lentohaun avulla!

Majoitu Roomassa edullisesti

Roomasta on helppo löytää tunnelmallinen hotelli vieläpä melko edullisesti, jos on valmis joustamaan sijainnin suhteen. Aivan kaupungin tunnetuimpien matkailunähtävyyksien, Colosseumin ja Forum Romanumin, lähistöllä kahden hengen huone kolmen tähden hotellissa voi maksaa lähemmäs 200 euroa, mutta kaupunkia halkovan Tevere-joen toisella puolella jopa puolet vähemmän. Myös Roomassa pätee sama sääntö kuin muissa Euroopan suosituissa matkailukaupungeissa: mitä kauempana suosituista matkailunähtävyyksistä majapaikka sijaitsee, sitä vähemmän se myös maksaa.

Hotellien lisäksi Roomassa on tarjolla runsaasti pieneen budjettiin sopivia hostelleja ja Bed and Breakfast -tyylisiä majapaikkoja. Hinnat lähtevät reilusta kymmenestä eurosta ylöspäin henkeä kohden sijainnista riippuen. Molemmissa majoitusmuodoissa on tavallisesti tarjolla myös aamiainen.

Jos haluat elää lomallasi kuten roomalaiset, vuokraa paikallisen asunto tai huone matkasi ajaksi. Roomassa on tarjolla kalustettuja asuntoja myös lyhytaikaiseen vuokraukseen useasta hintaluokasta. Esimerkiksi kahden hengen huone roomalaisessa asunnossa lähellä Terminin juna-asemaa maksaa noin 70 euroa yöltä, yksiö kahdelle hengelle Colosseumin likeltä noin sata euroa yötä kohden. Roomassa kannattaa kokeilla onneaan myös ilmaismajoituksen suhteen etsimällä majapaikkaa esimerkiksi Couchsurfing sekä Hospitalityclub -palveluista.

>> Löydä edullinen hotelli Roomasta Rantapallon hotellihaun avulla!

Kiertele nähtävyyksiä maksutta

Rooma on pullollaan mielenkiintoisia matkailunähtävyyksiä jotka eivät rokota matkabudjettia ollenkaan. Colosseumia voi ihastella ulkopuolelta aivan ilmaiseksi, samoin naapurissa sijaitsevaa Forum Romanumia. Rooman lukuisat aukiot, espanjalaiset portaat, Trevin suihkulähde ja esimerkiksi totuuden suu ovat matkailijalle täysin ilmaisia.

Rooman-vierailun aikana voi piipahtaa kätevästi myös kaupungin sisällä sijaitsevassa Vatikaanissa. Jos hyvin käy, saattaa Pietarinkirkon aukiolla päästä näkemään katolisen kirkon pään eli paavin, mikä on useimmille Vatikaaniin matkustaville matkan kohokohta. Ulkomaanmatka Vatikaaniin on edullinen, sillä majapaikan sijainnista riippuen vierailusta ei välttämättä tarvitse maksaa metrolippua enempää.

Italialaista ruokaa on saatavilla kaikkialla Roomassa, ja herkullisten makujen äärelle voi päästä hyvin edullisesti. Hintatietoisen matkailijan kannattaa kuitenkin välttää syömistä aivan kaupungin suosituimmilla turistialueilla, sillä ravintolalasku saattaa olla helposti yllättävän kallis jopa suomalaisen matkailijan näkökulmasta. Halpoja ravintoloita voi löytyä jopa korttelin päässä pääkaduilta, joten nälän yllättäessä aivan Colosseumin vieressä kannattaakin ravintolaa etsiä muutaman korttelin päästä ja välttää ylihinnoitellut ravintolat.

>> Lue lisää Roomasta Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Flickr / Heather F

Päivitetty: 7.5.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 2,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia