Helteisessä Bangkokissa voi iskeä pakottava tarve pulahtaa viilentävään veteen. Mistä uima-altaita kannattaa etsiä?2019-01-08T09:55:06+03:00
WPDEV!!
Kuva: Inka Khanji
Miten Bangkokissa pääsee uima-altaalle?

Miten Bangkokissa pääsee uimaan? 5 erilaista tapaa kuumalla kaupunkilomalla

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Helteisessä Bangkokissa voi iskeä pakottava tarve pulahtaa viilentävään veteen.

Bangkokissa ei ole rantoja, mutta altaita löytyy helposti

Kun huomioon otetaan hellepäivien määrä ympäri vuoden, on Bangkok Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n mukaan maailman kuumin kaupunki. Vedessä viilentyminen voi tuntua lähes pakottavalta tarpeelta lämpömittarin noustessa yli 30 asteeseen.

Useimmat matkailijat käyvät Thaimaassa myös ainakin yhdellä saarella tai jossakin mantereen rantakohteessa. Jos Bangkokissa iskee uintihimo, on lähimmille rannoille kuitenkin noin 2–3 tunnin ajomatka. Päiväretkestä tulee pitkä ja raskas ruuhkaisilla teillä.

Bangkokin halki virtaava likaisen värinen Chao Phraya -joki ei varsinaisesti houkuttele uimaan. Onneksi kaupungissa on paljon uima-altaita, joista parhailta pääsee myös ihailemaan maisemia kaupungin yli. Vaihtoehtoja löytyy kaikille budjeteille.

Lue alta viisi vinkkiä Bangkokin uima-altaille!

1. Varaa hotelli uima-altaalla

Helpoin ja itsestäänselvin tapa varmistaa pääsy uima-altaalle Bangkokissa on majoittua hotellissa, jossa on uima-allas. Varaussivustoilta on helppo etsiä hotellia käyttämällä allasta yhtenä hakukriteereistä.

Kuva: Mandarin Oriental BangkokBangkokin parhaat uima-altaat
Uima-allas hotellissa kruunaa loman erityisesti vuoden kuumimpaan aikaan.

Kaikista Bangkokin luksushotelleista ja tasokkaista kerrostalokomplekseista löytyy uima-allas – usein hulppeilla maisemilla varustettuna katolla tai ylemmissä kerroksissa. Isoissa hotelleissa saattaa olla jopa resort-tyylinen allasalue maan tasalla.

Altaalla varustetun hotellin varaaminen ei kuitenkaan vaadi isoa matkabudjettia. Kattouima-altaita löytyy myös esimerkiksi reppureissaajien suosiman Khao San Roadin edullisista hotelleista.

2. Osta päivälippu hotellien altaille

Haluatko uimaan vain yksittäisenä lomapäivänä? Jos omassa majapaikassasi ei ole allasta, harkitse päivälipun ostamista jonkin toisen hotellin uima-altaalle. Monissa hotelleissa on selkeä hinnasto päivävieraita varten, mutta mahdollisuutta altaan käyttöön voi kysyä lähes mistä tahansa.

Bangkokissa päivälipusta uima-altaalle kannattaa varautua maksamaan vähintään 350 bahtia eli noin 10 euroa. Perushyvä allas löytyy esimerkiksi Ambassador-hotellista sekä Pathumwan Princess -hotellista. ´

Yksi ylellisimmistä vaihtoehdoista on So Sofitel -hotelli, jossa päivälipulla saa käyttöönsä infinity pool -altaan, kuntosalin ja saunan. Lipun hinta on 1 000 bahtia eli noin 27 euroa.

Kuva: Inka KhanjiPäiväliput uima-altaalle Bangkokissa
So Sofitel -hotellin maisema-altaalle pääsee myös päivälipun ostamalla.

Rentouttava päivä altaalla on rahan arvoinen vaihtoehto myös silloin, kun joudut kirjautumaan ulos hotellista ja odottamaan lentoa myöhäisiltaan saakka.

3. Ravintolat, joissa on uima-allas

Päivälipun hinnan voi kiertää poikkeamalla lounaalle tai drinkille ravintolaan tai hotellibaariin, jonka yhteydessä on uima-allas. Tällöin asiakkaan ostamat ruoat ja juomat kattavat myös altaan käytön.

Lounaan ohessa pääsee pulahtamaan veteen esimerkiksi Blue Parrot -ravintolassa, jossa Absolut Vodka -pullon muotoinen allas on avoinna kaikille asiakkaille. Leikkialueella varustettu ravintola sopii hyvin myös lapsiperheille ja sijaitsee keskeisellä paikalla Silomin alueella.

Toinen uima-altaallinen ravintola on vähintäänkin erikoisesti nimetty It’s ”Happened To Be” a Closet./23. Ravintolassa voit jopa nauttia ruokasi tai juomasi osittain altaassa viilentyen.

Ravintolaa valitessasi varmista etukäteen, että allas todella on asiakkaiden käytössä. Samalla voit selvittää, vaaditaanko asiakkailta ostoksia jollakin määritetyllä vähimmäissummalla.

Kannattaa huomioida, että Bangkokissa on myös ravintoloita, joiden uima-altaat on suunniteltu vain koristeiksi. Esimerkiksi Michelin-ravintola Nahmin allasta ei ole tehty uimista varten.

4. Julkiset uima-altaat

Bangkokissa on myös jonkin verran julkisia uima-altaita, jotka on tarkoitettu ensisijaisesti kuntouintia varten. Tällaisia löytyy muun muassa Bangkokin stadionilta sekä Lumpinin puistosta. Näille altaille ei voi lähteä lillumaan vedessä drinkkiä siemaillen.

Kuva: IstockphotoBangkokin uima-altaat
Yksi Bangkokin julkisista uima-altaista toimii Lumpinin puiston yhteydessä.

Julkiset altaat sopivat jokaisen matkabudjettiin. Sisäänpääsy vaatii yleensä jäsenyyden ostamisen, mutta se saattaa maksaa halvimmillaan vain muutaman euron.

Ennen kuin lähdet julkiselle uima-altaalle, selvitä ajankohtaiset vaatimukset jäsenyyttä varten. Saatat tarvita mukaan esimerkiksi passin.

5. Vesipuistot

Bangkokista ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen vesipuistot, mutta sellaisia löytyy useampia. Matkailijoille helpoimpia kohteita ovat Siam Park City sekä Bangkapi-ostoskeskuksen huipulla sijaitseva Fantasia Lagoon. Molemmissa on vesiliukumäkiä ja muita vesihuveja.

Vesipuistoihin ei kannata lähteä rentouttavan allaspäivän perässä, mutta ne sopivat hyvin lapsiperheille – ja tietysti myös vesiaktiviteeteista nauttiville aikuisille. Vesipuistot eivät ehkä ole kansainvälistä huipputasoa, mutta niissä saa helposti kulumaan päivän.

Mahdollisuuksien mukaan vesipuistoissa kannattaa vierailla keskellä viikkoa, jolloin niissä on vähemmän väkeä kuin viikonloppuisin.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Inka Khanji, Mandarin Oriental Bangkok, Inka Khanji, Istockphoto

Päivitetty: 8.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 2,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia