Puolassa sijaitseva Krakova on kaunis matkailukaupunki, jonne on helppo tehdä edullinen matka. Näin loma onnistuu myös pienellä budjetilla!2017-07-23T21:50:02+03:00
WPDEV!!

Krakova on kaunis ja historiallinen kaupunkikohde

Krakovan kaupunki hurmaa kauneudellaan ja monipuolisuudellaan.

Kuva: Flickr / Pawel Pacholec
Krakova, Puola

Halvalla Krakovaan – lue vinkit ja lähde budjettimatkalle

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Puolassa sijaitseva Krakova on kaunis matkailukaupunki, jonne on helppo tehdä edullinen matka. Näin loma onnistuu myös pienellä budjetilla!

Lennä Krakovaan yhdellä koneenvaihdolla

Helpoin tapa matkustaa Suomesta Krakovaan on suorilla lennoilla, sillä Finnair liikennöi Helsingistä suoraan Krakovaan parhaimmillaan neljä kertaa viikossa. Lisäksi tarjolla on lukuisia koneenvaihdollisia lentoja, jotka ovat hieman suoria lentoja edullisempia.

Halvimmillaan lennot Krakovaan maksavat noin 150 euroa, mutta jos välilaskullisten lentojen matka-aika ei sovi omaan aikatauluun, saa suorat edestakaiset lennot noin 170 eurolla.

Lentojen matka-aika riippuu mahdollisesta koneenvaihdosta, mutta nopeimmillaan matka taittuu suoralla lennolla noin kahdessa tunnissa.

>> Löydä halvat lennot Krakovaan Rantapallon lentohaun avulla!

Majoitus on edullista

Krakova on edullinen kaupunki, ja se tuntuu budjetissa erityisesti majapaikkaa valitessa. Matkailijoiden suosimassa kaupungissa on runsas valikoima hotelleja, ja kesäkuukausien ulkopuolella hotellin voi saada erittäin edullisesti. Esimerkiksi kahden hengen majoitus laadukkaassa kolmen tähden hotellissa maksaa keskimäärin 50 euroa yö. Kesäkuukausina hinnat kohoavat hiukan, mutta jos varaat matkan hyvissä ajoin, ei kesä tuo välttämättä juurikaan lisähintaa.

Hotellien lisäksi Krakovassa voi majoittua myös esimerkiksi huoneistoissa ja hostelleissa. Koska kaupunki on erityisesti budjettimatkailijoiden valinta, on hostellitarjonta hyvä ja kattava. Halvimman hostelliyön Krakovasta saa noin seitsemällä eurolla. Hostellien laatu vaihtelee, mutta kaupungissa on monia korkeatasoisia edullisia majapaikkoja. Hostellia varatessa kannattaa huomioida, että hintaan ei aina sisälly pyyhettä tai aamiaista, mutta vastaavasti majapaikkojen yhteiskeittiö tarjoaa mahdollisuuden säästää ruokakuluissa, kun ateriat voi valmistaa itse.

Jos haluat kokea kaupungin paikallisen silmin, paras tapa majoittua on vuokrata paikallisen asunto tai huone asunnosta. Se on Krakovassa hyvin edullista, sillä halvimpien huoneiden hinnat lähtevät noin kymmenestä eurosta ja asunnon voi saada käyttöönsä noin 25 eurolla koosta ja sijainnista riippuen.

>> Löydä majoitus Krakovassa Rantapallon hotellihaun avulla!

Tutustu kaupunkiin ja sen ympäristöön edullisesti

Krakova on kaunis kaupunki, jonka arkkitehtuuriin voi tutustua täysin ilmaiseksi kiertelemällä pitkin vanhankaupungin katuja. Krakovassa järjestetään myös ilmaisia kävelykierroksia, joiden aikana saa mielenkiintoista tietoa kaupungin nähtävyyksistä ja historiasta. Ilmaiset kävelykierrokset eivät kuitenkaan tosiasiassa ole täysin ilmaisia, sillä oppaat odottavat usein saavansa kävijöiltä muhkeat tipit.

Krakovan ympäristön suosituin kohde on historiallinen Auschwitzin keskitysleiri. Pahamaineinen leiri sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Krakovasta sijaitsevassa Oswiecimissä, joten se on useimpien Krakovan-kävijöiden kohde. Keskitysleirillä voi vierailla ilmaiseksi, sillä alueelle ei ole pääsymaksua. Useimmat kuitenkin osallistuvat maksulliselle opastetulle kierrokselle saadakseen vierailusta kaiken irti.

>> Lue lisää vinkkejä Krakovaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Flickr / Pawel Pacholec

Päivitetty: 23.7.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia