WPDEV!!
Kuva: iStockphoto
Bangkokin parhaat ostospaikat

Bangkokin parhaat ostospaikat – näissä paikoissa teet parhaat löydöt

array(5) { [0]=> array(2) { [0]=> string(658) "Bangkok, Thaimaa" [1]=> string(633) "Bangkok, Thaimaa" } [1]=> array(2) { [0]=> string(90) "https://www.rantapallo.fi/wp-content/uploads/2013/11/Thaimaa-Bangkok-Grand-Palace-2-IK.jpg" [1]=> string(85) "https://www.rantapallo.fi/wp-content/uploads/2013/11/Thaimaa-bangkok-yomaisema-is.jpg" } [2]=> array(2) { [0]=> string(4) "1220" [1]=> string(4) "1220" } [3]=> array(2) { [0]=> string(3) "800" [1]=> string(3) "800" } [4]=> array(2) { [0]=> string(6) "515804" [1]=> string(6) "515806" } }

Bangkokiin matkaavan kannattaa varata ainakin yksi päivä pelkkiä ostoksia varten.

Helppoa shoppailua torilla tai ostoskeskuksissa

Laaja edullisten pikkuputiikkien, elektroniikkamyymälöiden, ostoskeskusten ja perinteisten markkinoiden valikoima tekee Bangkokista erinomaisen kaupungin shoppailua rakastaville.

Jos haluat ostaa länsimaisia tuotemerkkejä ja varmistaa niiden aitouden, ostokset kannattaa tehdä ostoskeskuksessa. Moderneissa ostosgallerioissa on yleensä ilmastointi sekä hyviä ravintoloita ja elokuvateattereita. Shoppailuun on helppo yhdistää myös ripaus hemmottelua: keskuksista löytyy poikkeuksetta hoitoloita, joissa saa esimerkiksi rentouttavaa jalkahierontaa.

Jos taas etsit thaimaalaisia vaatteita ja tuotemerkkejä, silkkihuiveja, koruja tai muita tykötarpeita, kannattaa vierailla jollakin kaupungin lukuisista markkinoista. Esimerkiksi Pratunamin korttelin katumarkkinoilta ja reppureissaajien suosimalta Khao San Roadilta on helppo löytää edullisia kenkiä, laukkuja ja vaatteita.

Thaimaassa markkinoilla tinkiminen on enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

Kuva: Inka KhanjiBangkok, Thaimaa
Bangkok on erinomainen ostoskaupunki.

Ostoskeskuksia kohoaa kaupungin ytimeen

Yksi kaupungin mielenkiintoisimmista ostospaikoista on kuusikerroksinen Terminal 21 Sukhumvitin alueella. Lentokenttää muistuttavan rakennuksen eri osastot on nimetty kaupunkien mukaan: ostosreissulla voi siis tuntea piipahtavansa vaikkapa Tokiossa, Roomassa tai Pariisissa. Noin 600 kaupan lisäksi Terminal 21 tarjoaa asiakkailleen ruokamarkkinat, elokuvateattereita ja ravintoloita.

Asiatique Riverfront puolestaan on huippumoderni paikka iltaostoksille. Chao Phraya -joen varrelle rakennettu Asiatique on 300 metriä pitkä kävelykatu, jonka varrella on yli tuhat myymälää. Kunnostettuihin varastorakennuksiin perustetun ostoskeskuksen arkkitehtuurissa on monia kulttuurihistoriallisia viitteitä. Alueella on myös taidenäyttelyitä, teatteri ja joenvarsiravintoloita.

MBK:sta jokaiselle jotakin

MBK on jättiläismäinen ostoskeskus ja tilpehööritaivas, joka on turistien suuressa suosiossa. MBK:sta löytyy sekä länsimaisia että thaimaalaisia tuotemerkkejä ja suuri valikoima ravintoloita, elokuvateatteri, keilahalli, karaokehuoneet ja pelialue. Ravintolaista erityisesti Food court -ruokamaailma on kokemisen arvoinen.

MBK Centeristä löytyy lähes kaikki mitä matkallaan voi tarvita. Niin vaatteita, koruja, kosmetiikkaa kuin elektroniikkaakin pullollaan oleva ostoskeskus tarjoaa valtavasti valikoimaa edullisin hinnoin. Kannattaa kuitenkin huomioida, että MBK:ssa on kaupan sekä aitoja merkkejä että heikkolaatuisia kopioita. MBK:n ystäville hyvä paikka majoittua on Pathumwan Princess Hotel joka on aivan ostoskeskuksen vieressä ja ostoksille pääsee siirtymään suoraan hotellin aulasta. Hotelli on rauhallinen ja hyvätasoinen.

Siam Square on Bangkokin shoppailukeskittymä

Siam Squaren alueella sijaitsevat Siam Discovery Center, Siam Center, Siam Paragon ja Central World Plaza edustavat ostoskeskuksista moderneimpia. Täältä löydät niin rentoa katumuotia kuin high end -merkkejäkin. Lisäksi Siamin keskuksista löytyvät upeat elokuvateatterikompleksit. Alueella on myös useita hotelleja ja Sky train -asema.

Siam Paragon on ylellinen ostoskeskus, josta voi ostaa kaikkea Ferrarista kenkiin, vaatteisiin ja koruihin. Siam Paragon on pinta-alaltaan 500 000 neliömetriä ja kätkee sisäänsä 250 erilaista tuotemerkkiä, joiden joukossa on myös H&M:n ja Zaran kaltaisia suosittuja eurooppalaisketjuja.

Siam Squaren kupeessa sijaitsee myös Central World Plaza, jossa on kokonainen thaimaalaisille muotisuunnittelijoille omistettu kerros. Tunnetuimpia thaimaalaisia muotimerkkejä ovat esimerkiksi Greyhound, Senada ja Thea by Tara.

Kuva: IstockphotoBangkok, Thaimaa
Pilvenpiirtäjien joukossa voi tehdä löytöjä yömyöhään.

Elektroniikkaa Pantip Plazassa

Pantip Plaza on elektroniikasta kiinnostuneiden mekka. Tarjolla on viiden kerroksen verran kaikkea mahdollista elektroniikkaa, ja mitä täältä ei löydy, sitä ei ole edes keksitty.

Pohjakerroksessa on pieniä piraattituotteita myyviä kojuja, joissa voi tinkiä. Suuremmissa elektroniikkamyymälöissä myydään aitoja tuotteita, eikä tinkiminen kuulu asiaan.

Edullisia ostoksia Chinatownissa

Chinatownin kapeat kujat ja tukkutorit ovat nähtävyys jo itsessään. Ihastele ihmisvilinää ja erikoisia tuotteita, ruokia ja tuoksuja.

Täällä voit poiketa vaikkapa perinteiseen kiinalaiseen apteekkiin katsomaan, kuinka apteekkarit rakentavat mitä erikoisempia keittoaineksia parannukseksi vaivaan kuin vaivaan. Chinatownin kujilta löydät lisäksi kultakaupat, teeastiastot, lelut, sandaalit, työkalut ja erikoiset hedelmät. Omat alueensa löytyvät niin taskulaskimille kuin hiuskoristeillekin.

Chatuchakin viikonloppumarkkinat

Chatuchakin viikonloppumarkkinat ovat lähes 9 000 kojullaan koko Thaimaan suurimmat markkinat, joilta löytyy kaikkea oopiumpiipuista luonnonlääkkeisiin, vaatteisiin, musiikkisoittimiin ja käsitöihin.

Suurimmillaan ostostarjonta on lauantaisin ja sunnuntaisin, mutta rauhallisempaa markkinakokemusta kaipaavat voivat piipahtaa paikalla myös perjantaisin, jolloin osa liikkeistä on auki. Chatuchakin markkinoille pääsee helposti Sky train -junalla tai metrolla.

Lähde: TAT
Kuvat: iStockphoto ja Inka Khanji

Päivitetty: 3.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (32 votes, average: 3,78 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia