Lappeenrannan hiekkalinna ja muita nähtävyyksiä

Kävinpä tuossa yksi lomapäivä naapurikaupungissa Lappeenrannassa. Se oli vähän niin kuin pikku kesälomareissu samalla. Asumme Imatralla ihan juna-aseman lähellä, joten päätin käväistä Lappeenrannassa junalla. Tarkoitus oli käydä katsomassa ainakin hiekkalinnaa sekä lounaalla Lappeenrannassa asuvan ystävän kanssa.

Lappeenrannan juna-asema

Lappeenrannan juna-asema

Erittäin hyvä lounaspaikka Lappeenrannassa on ravintola Wolkoff. Siellä on loistava salaattibuffet. Lounaan voi nauttia sisällä tai viihtyisällä sisäpihalla. Pahoitteluni huonosta kuvien laadusta. Ipad ja minä (Anu) emme pystyneet parempaan tuona aurinkoisena päivänä. Tässä kuva ravintola Wolkoffista.

image

Hiekkalinna on epäilemättä Lappeenrannan suosituin kesänähtävyys. Kolme miljoonaa kiloa hiekkaa on kasattu, tampattu, muotitettu ja veistetty hienoksi kokonaisuudeksi, jonka aihe vaihtelee vuosittain. Tänä vuonna hiekkalinnan teema on musiikki. Tässä muutama kuva hiekkalinnasta.

Teemana musiikki

Teemana musiikki

Sibelius

Sibelius

image

image

image

Lappeenrannan satama on myös hieno käyntikohde näin kesäaikaan. Sieltä löytyy terasseja, kioskeja ja katukahviloita. Atomit ja vedyt ovat kuuluisa herkku, jäätelökin käy. Hyvällä kelillä satama on usein todella kansoitettu.

Lappeenrannan satama

Lappeenrannan satama

Vedyt ja atomit löytyvät täältä.

Vedyt ja atomit löytyvät täältä.

Armadan terassi

Armadan terassi

On Lappeenrannassa muutakin nähtävää kuin hiekkalinna ja satama, esimerkiksi hieno vanha raatihuone. Tämä 1829 valmistunut rakennus on Suomen vanhin puinen raatihuone. Nykyään raatihuone toimii edustustilana. Itse pääsin käymään siellä vuonna 2009, kun voitimme kultaa hiihdon SM-viesteissä Kontiolahdella. Kaupunginjohtajalla on nimittäin tapana kutsua kaikki lappeenrantalaiset kultamitalistit mitalikahveille raatihuoneelle. Harmi etten silloin ottanut yhtään kuvia sisältä.

Lappeenrannan raatihuone

Lappeenrannan raatihuone

Lopuksi vielä kuva keskustan luterilaisesta Marian kirkosta

Marian kirkko keskustassa, rakennettu v. 1792-1794

Marian kirkko keskustassa, rakennettu v. 1792-1794

sekä kellotapulista.

Tämä kellotapuli valmistui vuonna 1856.

Tämä kellotapuli valmistui vuonna 1856.

Facebooktwitterby feather
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply