Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Puerto Plata, Sosua ja Santiago

Aloitimme Dominikaanisen tasavallan lomamme Puerto Platasta. Vietimme sen kupeessa sijaitsevalla Playa Doradan lomailualueella neljä yötä. Hotellimme Celuisma All Inclusive oli hyvin keskinkertainen, mutta Playa Doradan ranta hieno. Turisteja oli, muttei liiaksi asti. Playa Dorada oli alueena todella siisti. Siellä näytti olevan myös golfkenttä. Bongasimme melko lähellä hotelliamme kolibreja. Niitä ei aiemmin ole tullut luonnossa nähtyäkään. Vikkelinä lintuina ne olivat hyvin vaikeita kuvattavia.

Vikkelä kolibri

Vikkelä kolibri

rantsu

Nautimme auringosta ja kävelimme paljon Playa Doradan hienolla rannalla.  

golf

Golfkentän laidalla eräänä iltapäivän hetkenä

Itse Puerto Platassa kannatti käydä, sillä Playa Doradassa ei paikallista asutusta ole. Matkaa Puerto Plataan oli hotelliltamme alle kymmenen kilometriä. Taksikyyti hotellin edestä olisi ollut aika kallis, mutta kun käveli kilometrin verran päätielle, pääsi joko edullisella taksilla tai vieläkin edullisemmalla paikallisten suosimalla pakettiautolla. Pakettiauto ahdettiin usein täyteen porukkaa. Hinta kannatti kysyä ja sopia etukäteen. Mielestämme turisteilta ei yritetty nyhtää ainakaan kovin paljoa ylimääräistä verrattuna paikallisiin. Maksoimme kimppakyydistä joka kerta vain n. 50 snt/henkilö/suunta. Taksillakin pääsimme liikkumaan aina edullisesti, muutaman euron hinnalla.

baana

Puerto Platan keskustaan johtava tie

Seuraavaksi Puerto Platan nähtävyyksiä, jotka oli melko nopeasti kierretty. Meille riitti ihan yksi iltapäivän tovi. Turisteja ei liiemmin näkynyt.

Kirkko

San Felipen kirkko Puerto Platan keskustassa

kappeli

Kirkon viereistä aukiota

Linna

San Felipen linnoitus

Kävimme tutustumassa myös hiukan Sosuan kaupunkiin. Sosua on toinen paikallisten kaupunki, hieman kauempana Playa Doradasta kuin Puerto Plata ja vastakkaisessa suunnassa, mutta taksimatkan päässä kuitenkin. Siellä ei nähtävää juuri ollut, mutta ranta oli erikoinen. Rannalla olevien puiden varjoon oli pystytetty erilaisia myyntikojuja, ruokaa, juomaa, turistikrääsää yms. Terasseilla saattoi siemailla olutta tai nauttia lounasta. Tämän kaiken keskellä kulki kävelyväylä, jota pitkin mekin kuljimme. Ihan mukava paikka varmasti viettää päivää, tosin turisteja oli melko paljon.

rantaraitti

Sosuan rantaraittia

Ranta

Sosuan rantaa

Playa Doradan rannalla liikkui paljon retkientarjoajia. Tiedustelimme retkeä Haitiin, mutta tilanne naapurimaassa on tällä hetkellä sen verran epävakaa, ettei sinne olla muutamaan vuoteen retkiä tehty. Harmin paikka! Seuraavaksi kysyimme retkeä Santiagoon, 70 km:n päässä sijaitsevaan kaupunkiin, mutta sinne taas ei ollut tarpeeksi lähtijöitä. Päätimme lähteä Santiagoon ominpäin.

Jälkikäteen voi miettiä, oliko käynti Santiagossa miten kannattava. No, halpa se ainakin oli. Myöhästyimme kahdeksan aamubussista, mutta pääsimme matkaan rähjäisellä taksilla, jossa oli lisäksemme kolme muuta matkustajaa. Pulitimme Puerto Plata-Santiago-välisestä matkasta vain n. 2e/hlö. Santiagossa sitten taksi jätti meidät laitakaupungille, josta siirryimme keskustaan toisella taksilla noin euron hinnalla. Ihme juttu, ettei noille kuskeille tullut mieleen yrittää kiskoa meiltä suurempaa maksua, mutta näköjään tässä maassa valtaosa ihmisistä on rehellisiä ja luotettavia.

Rahaa emme siis Santiagon reissulla saaneet tuhlattua paljoakaan. Itse kaupunki ei ollut mikään paras mahdollinen elämys. Keskustan alue oli ruuhkainen ja hiukan epäsiisti. Kaupat olivat täynnä ihmisiä. Uudenvuodenaatto varmaan lisäsi ihmismassaa kaduilla. Muita turisteja emme nähneet. Saimme ostettua eräästä kaupasta kartan, jonka avulla suunnistimme kohti historiallista keskustaa ja muutamaa nähtävyyttä. Tässä Santiagon antia:

Härpäke

Eräs aukio taideteoksineen Santiagon keskustassa

Jutska

Sankareiden monumentti Santiagossa

Silta

Hnos Patinon silta Santiagossa

myön

Päiväretkellä Santiagossa

 

Facebooktwitterby feather
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply