Australia päätökseen Darwinissa

Aivan Australian pohjoisosassa sijaitseva Darwin oli viimeinen kohteemme Australiassa. Lensimme Cairnsista Darwiniin pariksi päiväksi ennen siirtymistä uuteen maanosaan. Emme tehneet Darwinissa juuri yhtään mitään. Hikoilimme kuumassa ja kosteassa helteessä ja tutustuimme kaupunkiin kävellen, sillä tällä kertaa emme vuokranneet autoa. Hotellimme uima-allas toi helpotusta helteeseen. Darwinista ei osaa sanoa oikein mitään hyvää tai huonoa. Siellä ei ole mitään nähtävää. Toisaalta kaupunki on mukavan kokoinen ja suht rauhallinen. Meille Darwin oli vain pysähdyspaikka ennen Balille menoa. Monet Darwiniin tulevat käyvät kolmen ja puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevassa Kakadu National Parkissa, mutta me totesimme luonnonpuiston esitteisiin tutustumisen jälkeen, ettei Kakadussa olisi mitään sellaista, mitä emme jo olleet Australiassa nähneet. Päätimme siis jättää paikan väliin ja pysyä Darwinissa pari päivää.

Pommituksen muistokivi

Darwinissa sattui siellä olomme aikana olemaan kaupungin toisen maailmansodan aikaisen pommituksen vuosipäivä. 70 vuotta aiemmin eli 19.2.1942 japanilaiset pommittivat kaupunkia tappaen 292 ihmistä. Tapahtumaa muisteltiin monin tavoin. Merellä näkyi sotalaivoja, hälytyssireenit soivat ja ihmisiä oli kokoontunut puistoon, satamaan ja kaupungintalolle, jossa 70 vuoden takaisia tapahtumia muisteltiin kuvin ja tekstein.

Reilun kuukauden mittainen Australian vierailumme oli tullut päätökseen. Ehdimme nähdä Australiassa todella paljon, mutta paljon jäi myös näkemättä. Koko länsirannikko ja maan keskiosa ovat meille vielä tuntematonta seutua. Australian eläimistä emme nähneet mm. dingoa emmekä myöskään luonnonvaraista vompattia. Toisaalta Etelä-Australiassa asuvien koaloiden runsaus yllätti ja ihastutti, samoin lukuisat kohtaamiset kenguruiden kanssa. Vesinokkaeläin oli kuin piste i:n päällä.

Katso kengurun loikkaa, mies on löytänyt sen! :)

 

Hauskasti muunneltu kasuaarivaroitus. Yrityksistä huolimatta emme harmiksemme nähneet kasuaaria luonnossa!

 

Australiasta on helppo pitää luonnon monimuotoisuuden ja rikkaan eläinmaailman ansiosta. Australiassa on paljon kaunista koskematonta luontoa ja matkailijan mahdollisuudet tutustua maahan ovat monipuoliset. Auton vuokraus on suositeltavaa, koska moniin paikkoihin ei julkisilla kulkuvälineillä pääse ja retket ovat todella kalliita. Suurkaupungit eivät Australiassa ole mitenkään erikoisia, pikkukaupungit ja luonnonpuistot ovat sielläkin parhaita käyntikohteita.

 

 

 

Australiassa on paljon luonnonnähtävyyksiä.

 

Australian hintatasosta sen verran, että maa on yllättävän kallis, eikä kalleus johdu pelkästään euron heikosta kurssista. Perushotellimajoituksesta saa pulittaa halvimmillaan 50e/yö, eikä hintaan sisälly mitään muuta kuin kahden hengen huone. Aamupala ei kuulu hintaan, netin käyttökin on lähes aina lisämaksusta. Suomen hotellien tasoisesta majoituksesta saakin sitten maksaa vähintään tuplasti enemmän. Telttapaikka leirintäalueelta irtoaa halvimmillaan 20 eurolla ja samojen leirintäalueiden vaatimattomista pikku mökeistä (ei omaa suihkua) joutuu maksamaan vähintään 50e. Syöminen ja juominen ravintoloissa on jopa kalliimpaa kuin Suomessa, samoin monet ruokakaupan tuotteet. Bensa on melkein yhtä kallista kuin Suomessa. Australia ei siis todellakaan ole mikään budjettimatkalaisen unelmakohde! Toisaalta, niin kuin jo monet kerrat aiemmin olemme todenneet, korkea hintataso tarkoittaa myös paremmin toimivaa maata, puhtautta sekä enemmän vapautta liikkua ja tutustua maahan itsenäisesti.

Vaikka Australia on kehittynyt länsimaa, on siellä asioita, jotka hiukan ihmetyttivät meitä maailmanmatkaajia. USA:n tavoin shekit ovat vielä käytössä ja pankkiasiat muutenkin esim. Suomea jäljessä. Myöskään netin käyttö ei ole yhtä helppoa kuin meillä Suomessa. Hinnat ovat pilvissä ja rajaton netinkäyttömahdollisuus monissa paikoissa mahdotonta. Ilmaiset nettiyhteydet sisältävät hyvin usein aikarajoitteita, tai sitten käyttöä on rajoitettu tiettyyn määrään megatavuja. Matkakuviemme lataaminen turvaan nettiin on siis Australiassa ollut todella hankalaa.

Karanteeniroskis Victorian ja South Australian rajalla

Australiaan tulevan matkailijan on hyvä tietää, ettei sinne saa viedä elintarvikkeita, kuten hedelmiä ja pähkinöitä. Maahan saavuttaessa teltta, vaelluskengät ynnä muut vastaavat tavarat pitää ilmoittaa tulliviranomaisille. Osavaltiosta toiseen ei myöskään saa viedä tiettyjä ruoka-aineita, matkusti sitten maateitse tai lentäen. Esimerkiksi matkatessamme Great Ocean Roadia pitkin Victorian osavaltiosta South Australian osavaltioon meidän piti osavaltioiden rajalla syödä autossa olevat banaanit pois. Toinen vaihtoehto olisi ollut heittää ne karanteeniroskikseen.

Kaikista Australian hankaluuksista ja kummallisuuksista huolimatta meille jäi maasta ihan hyvä fiilis. Kohdallemme ei sattunut sen enempää tulvia kuin metsäpalojakaan. Aikaa Australiaan olisi saanut menemään vaikka useamman kuukaudenkin, mutta reissumme luonteen vuoksi matkan oli jatkuttava. Darwinissa kävimme postittamassa kotiin telttamme, jota emme enää Aasiassa tarvitsisi. Hyvin se meitä oli palvellut pienuudestaan huolimatta ja auttanut meitä säästämään rahaa, mutta nyt siitä oli luovuttava. Pakkasimme postipakettiin myös muutaman sellaisen vaatekappaleen, joita emme olleet reissulla juuri käyttäneet. Toivotaan, että paketti ehtii koto-Suomeen ennen meitä!

Näitä erikoisia papukaijoja näimme paljon pitkin Etelä-Australiaa. Jätimme Australian kaikkine hienoine eläimineen taaksemme ja suuntasimme kohti Aasiaa...

 

Facebooktwitterby feather
Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Anonyymi 21.7.2015 at 06:14

    Thank you!

  • Reply Anonyymi 21.7.2015 at 06:17

    Thank you!

  • Reply Anonyymi 21.7.2015 at 06:22

    Thank you!

  • Leave a Reply