Boston, New York City ja Washington D.C. – itärannikon suurkaupungit

Old State House ja pilvenpiirtäjiä Bostonissa

Boston ei ole tyypillinen amerikkalainen kaupunki. Se on sekoitus vanhaa englantilaista ja uudempaa amerikkalaista tyyliä pilvenpiirtäjineen ja ketjuravintoloineen. Siellä toimii julkinen liikenne, ja jalankulkijoita on amerikkalaisen mittapuun mukaan paljon. Nähtävääkin on. Downtownissa (keskustassa) on vanhoja historiallisia rakennuksia, jotka tulevat kätevästi nähdyksi, kun kulkee punaisilla tiilillä jalkakäytävään merkattua ”Independence Trail”- nimistä reittiä pitkin. Reitin varren USA:n historiaan liittyvät merkittävät rakennukset noudattavat samaa arkkitehtuurillista tyyliä. Rakennukset on tehty pienistä punaisista tiilistä ja tuovat mieleen monet vanhat eurooppalaiset rakennukset esim. Englannissa tai Belgiassa. Bostonin katukuvaan kuuluvat myös katuesiintyjät. Amerikkalaiseen tapaan ruokaa ja juomaa saa lähes joka kadunkulmasta.

Bostonista matkustimme New Yorkiin LuckyStar- yhtiön bussilla. Matka maksoi vain $15 per henkilö. Bussi oli ilmastoitu, ja siellä oli käytössä lipun hintaan kuuluva langaton internet- yhteys. Matka New Yorkiin taittui viidessä tunnissa. Päästyämme perille New Yorkiin meitä odotti ei niin mukava yllätys – varaamamme hostelli oli lopettanut toimintansa kolme viikkoa aikaisemmin. Onneksi uuden hostellin metsästys onnistui kuitenkin suht hyvin, vaikka monet paikat olivat täynnä itsenäisyyspäiväviikonlopun takia. Saimme huoneen hostellista, joka sijaitsi Manhattanilla Central Parkin (keskuspuisto) vieressä.

Vuokrapyörät, taustalla Manhattan

 

Ground Zero, jonne uudet pilvenpiirtäjät ovat nousseet

USA:ta jonkin verran kiertäneenä voi todeta, että New York City on ihan oma lukunsa.Jo pelkästään Manhattanin alue on valtava ja siihen tutustumiseen saa menemään monta päivää. Metrolla on kätevä liikkua. Pyörän vuokraaminen kannattaa myös, koska sillä tavoin näkee enemmän ja pääsee nopeasti paikasta toiseen. New Yorkin ”pakollisiin” nähtävyyksiin kuuluvat Statue Of Liberty (Vapaudenpatsas), Empire State Building, Ground Zero (johon on noussut kaksi uutta pilvenpiirtäjää), Rockefeller Center, Times Square (Lontoon Piccadilly Circusta muistuttava, mutta monin kerroin suurempi alue), Central Park, Washington Square Park, Manhattan Bridge , Brooklyn Bridge sekä Coney Island (jossa todella ruuhkainen ranta ja huvipuisto).

 

Vapaudenpatsas

 

Times Square

 

New Yorkin keltainen taksi Times Squarella

 

Anu ja NYPD

 

Vietimme New Yorkissa neljä päivää ja vierailumme ajankohtaan osui myös USA:n itsenäisyyspäivä eli 4th of July. Ravintolat ja monet kaupat olivat amerikkalaiseen tapaan auki. Ihmisiä oli kerääntynyt sankoin joukoin picnicille keskuspuiston alueelle. Juhlijoille oli tilattu mainion aurinkoinen ja kuuma sää. Myöhemmin illalla sadattuhannet ihmiset (vaikea arvioida määrää, voi olla jopa miljoona) kokoontuivat Manhattanin länsilaidalle katsomaan huikeaa ilotulitusta. Ilotulitus alkoi pimeän tultua klo 21.30 ja se kesti n. 25 minuuttia. Ilotulitteet ammuttiin Hudson- joen yläpuolelle viidestä eri kohdasta. Mekin pääsimme seuraamaan sitä ihan hyviltä paikoilta. Turvatoimet oli kiristetty äärimmilleen, poliiseja oli joka kadunkulmassa. Alueelle oli vaikea päästä ihmispaljouden takia. Monella kadulla oli poliisien sulku aitoineen. Itse pääsimme sinne menemällä sisään erään ravintolan etuovesta ja ulos sivuovesta, joka oli aitojen paremmalla puolella.

Itsenäisyyspäivän ilotulitusta

 

New Yorkiin tutustumisen jälkeen otimme allemme auton. Vuokrasimme sen Newarkin lentokentältä New Jerseyn puolelta. Auton vuokrauksen olimme hoitaneet jo etukäteen Suomesta eAutovuokraamon kautta. Siellä palvelu oli erinomaista ja hinnatkin edullisimmat. Firman nettisivuille pääsee blogimme oikeassa laidassa olevaa mainosta klikkaamalla.

Suuntasimme ensimmäiseksi USA:n pääkaupunkiin, Washington D.C:hin. Washingtonissa sijaitsevat mm. White House (Valkoinen talo), U.S. Capitol (Kongressitalo), Washington Monument (Washingtonin muistomerkki), Vietnamin ja Korean sotien muistomerkit sekä Jeffersonin ja Lincolnin (USA:n presidenttien) muistomerkit. Tärkeimmät nähtävyydet käy läpi päivässä, sillä Washington D.C. on huomattavasti New Yorkia pienempi kaupunki. Merkillepantavaa on alueen todella kuuma ja kostea ilmasto. Onneksi vuokra-autossamme on ilmastointi…

Valkoinen talo

 

Kongressitalo

 

Washingtonin nähtävyydet nähtyämme alkoi jo olla pimeää. Ajoimme ulos kaupungista muutamia kymmeniä kilometrejä ja pistimme auton parkkiin 24h- Mc Donaldsin parkkipaikalle. Nukuimme siinä yön ja aamulla matka jatkui kohti Niagaran putouksia…

 

Facebooktwitterby feather
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply