WPDEV!!

Sympaattinen Reykjavik hurmaa vierailijansa

Maailman pohjoisin pääkaupunki Reykjavik on värikäs ja idyllinen pikkukaupunki.

Kohdeopas: Reykjavik

Kuva:

Idyllinen pääkaupunki meren äärellä

Islannin pääkaupunki Reykjavik on maailman pohjoisin itsenäisen valtion pääkaupunki. Reykjavikissa on noin 120 000 asukasta ja pääkaupunkiseudulla noin 200 000. Tämä sisältää suurimman osan koko Islannin väkiluvusta.

Reykjavikin väljään rakennettu värikäs keskusta on viehättävä sekoitus kapunki- ja kylätunnelmaa. Islantiin matkustetaan monesti luonnon vuoksi, mutta myös sen kaupungit ovat omalaatuisuudellaan näkemisen arvoisia.

Reykjavik soveltuu kokonsa puolesta muutamankin päivän reissuun. Mikäli viipyy maassa pidempään, kannattaa ehdottomasti tutustua Islantiin myös Reykjavikin ulkopuolelta.

Värikkäiden talojen Reykjavik itsessään pitää sisällään muun muassa monipuolista ravintolaelämää ja pienuutensa vuoksi siihen on näppärä tutustua vaikka kävellen.

Kuva: Flickr / McKay SavageAinutlaatuinen luonto on Islannin tärkein matkailuvaltti.
Ainutlaatuinen luonto on Islannin tärkein matkailuvaltti.

Harvoin kylmää, harvoin lämmintä

Atlannin rannalla sijaitsevan Reykjavikin lämpötilat pysyvät vuoden ympäi maltillisen lauhoina. Lämpötila nousee lämpimimpienkin kuukausien aikaan vain harvoin yli 20 asteen. Lämpimimmät kuukaudet ovat heinä- ja elokuu, jolloin vuorokauden keskimääräinen ylin lämpötila on noin 13 °C.

Reykjavikin talvet ovat myös leutoja. Vuorokauden keskimääräinen ylin lämpötila pysyy kylmimpinäkin kuukausina plussan puolella. Kovat pakkaset ovat Reykjavikissa myös harvinaisia.

Reykjavikissa sataa kaikkina vuodenaikoina melko runsaasti, mutta runsaimmat sateet ajoittuvat talvikuukausille. Siitä huolimatta Reykjavikiin matkustavan on syytä varautua nopeisiin säänmuutoksiin jokaisena vuodenaikana.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN REYKJAVIKISSA

Kuva: TrivagoReykjavikissa kannattaa majoittua kaupungin keskustassa.
Reykjavikissa majoittuminen on varsin hintavaa.

Suorilla lennoilla Reykjavikiin

Suomesta pääsee Reykjavikiin näppärimmin Icelandairin suorilla lennoilla. Lentoaika Helsingistä on noin kolme ja puoli tuntia. Maan päälentoasema Keflavik sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Reykjavikista. Lentokentältä kaupunkiin pääsee esimerkiksi bussilla, taksilla tai vuokra-autolla.

Lennot maksavat useimmiten noin 300-400 euroa, mutta edullisimmillaan Reykjavikiin voi päästä jopa 200 eurolla.

Majoitus haukkaa ison palan budjetista

Reykjavikissa kannattaa majoittua keskustan tuntumaan, sillä varsinaiset keskustan nähtävyydet ovat lähellä toisiaan. Kaupungista löytyy majoitustarjontaa hotelleista hostelleihin, mutta varsinkin kesäaikaan majoittuminen on kallista. Hotelliyön lähtöhinta voi huippusesongin aikaa olla helposti noin 200 euroa. Laatuhotellien hinnat voivat olla jopa 400 euroa yöltä.

Myös oman huoneiston hankkiminen on eräs majoitusvaihtoehto varisnkin jos viipyy kaupungissa pidempään.

Budjettimatkailijalle tarjolla on hostelleja, mutta niiden hintataso on verrattain korkea. Yhden yön hinta dormissa voi edullisimmillaankin olla noin 30 euron tietämissä.

Keskustassa kävellen, luontoon autolla

Reykjavik ei ole suuri, mutta siitä huolimatta paikalliset käyttävät lyhyempienkin matkojen liikkumiseen paljon autoa. Turisti kuitenkin pärjää kaupungissä helposti myös kävellen. Myös bussilinjoja on useampia.

Auton vuokraaminen on kuitenkin suositeltavaa erityisesti silloin, jos mielii päästä ihailemaan Islannin karun kaunista luontoa myös kaupungin ulkopuolelta.

Pyöräillen kaupungin näkee myös hieman eri perspektiivistä, mikäli vain kelit ovat suotuisat.

REYKJAVIKIN NÄHTÄVYYDET

Kuva: Visit IcelandKuumat lähteet Islannissa
Islannissa kannattaa nauttia kuumista lähteistä.

Hallgrímurin Kirkko

Reykjavikin maisemaa hallitsee valkoisesta sementistä rakennettu Hallgrímskirkja. Kirkko on avoin yleisölle ja sen tornista avautuu upea näkymä kaupungin ylle.

Harpa

Modernin arkkitehtuurin ystäville Reykjavikin kiinnostavimpia maamerkkejä on vuonna 2011 valmistunut Islannin musiikkitalo Harpa.

Näe Reykjavikin yöelämä

Reykjavikissa on kaupungin kokoon nähden varsin vilkas yöelämä ja kaupunki on maailmalla siitä myös tunnettu. Yöelämä on painottunut pienelle alueelle pieniin baareihin ja klubeihin. Paikallinen tapa on siirtyä baareihin vasta myöhään yöllä. Alkoholi on Islannissa kuitenkin kallista: oluttuopille kertyy hintaa helposti noin seitsemän euroa ja erikoisemmista drinkeistä joutuu maksamaan jopa parikymppiä.

Myös Reykjavikin lukuisat muut ravintolat ja kahvilat ovat tunnettuja laadukkaasta tarjonnastaan ja viihtyisyydestään.

Valasnäyttely

Meri on Islannissa vahvasti läsnä ja maa on myös tunnettu sen eläimistä. Mikäli olosuhteet tai aika ei riitä valassafarille osallistumiseen, voi piipahtaa maailman suurimmassa valasnäyttelyssä. Näyttelyssä saat perspektiiviä siitä, minkä kokoinen esimerkiksi sinivalas todellisuudessa on. Whales of Iceland -näyttelystä löydät replikat kaikista Islannin lähivesillä tavattavista 23 eri valaslajista.

Käy myös kaupungin ulkopuolella

Vaikka Reykjavikiin lentäisi lomalle vain muutamaksi päiväksi, kannattaa ainakin yhtenä päivänä käydä tutustumassa kaupungin ulkopuoliseen maailmaan. Islanti on ennen kaikkea erinomainen luontokohde ja sen karun kaunis maasto kuumine lähteineen on vertaansa vailla.

Sininen laguuni

Sininen laguuni sijaitsee Reykjavikin ulkopuolella, mutta on silti ehdottomasti unohtumattomimpia kokemuksia tarjoava kohde kaupungin lähiympäristössä. Noin 45 kilometrin päässä Reykjavikista keskellä autiota laavakenttää sijaitsevan kuuman lähteen vesi on noin 35 asteista. Veden turkoosi väri tulee useista eri mineraaleista ja se on terveellistä iholle.

REYKJAVIKIN PARHAAT

Kuva: IstockphotoReykjavikin kaupunkikuva on värikästä.
Reykjavikin värikkäät talot ovat kuin postikortista.

Reykjavikin parhaat

1. Fridrik V
2. Ostabudin
3. Resto
4. Matur Og Drykkur
5. Fiskmarkadurinn
6. Kaffivagninn
7. Old Iceland Restaurant
8. Sjavargrillid
9. Forrettabarinn
10. Fiskfelagid

LISÄTIETOA

Reykjavikin Matkailu

Teksti: Sami Nurmi
Kuvat: IStockphoto, Flickr / McKay Savage, Trivago, Visit Iceland, Istockphoto

Päivitetty: 8.6.2016

Islanti: Lue lisää kohdeoppaita