7 × matkahaaveita bucket listillani

ranta jonka hiekka on mustaa ja meri Islannissa

Islanti ja Lofootit

Mustahiekkaiset rannat, vulkaanisen maan tuoksu (/löyhkä?), kuumat lähteet ja puiset torpat ei minkään keskellä. Siitä lähtien, kun luin Satu Rämön kirjan Islantilainen voittaa aina, olen haaveillut pääseväni vielä joskus käymään Islannissa. Ja tietysti se olisi palvelus taidelukiolais-itselleni: nähdä Björkin kotimaa.

Sama luonnon kauneus kiinnostaa myös Lofooteissa. Toivon joskus vielä pakkaavani auton ja lähteväni ajamaan sinne, läpi Norjan vuonojen.

 

Kambodža

Pääkaupunki Phnom Penh, verinen historia ja keskeneräisyys. Ja tietysti yksi temppelihaaveideni kulminoitumispisteistä – Angkor Wat.

Joka marraskuu haaveilen lähteväni lämpöön. Ehkä jonain vuonna lähden kiertelemään Kaakkois-Aasiaa, Kambodža mukaan sisältyen.

 

New York, San Francisco

En ole koskaan käynyt USA:ssa. Eniten minua kiehtovat kaupungit ovat maan lähes vastakkaisilla laidoilla: New York ja San Francisco.

Koetan priorisoida matkahaaveitani myös sen mukaan, minne olisi näppärintä mennä missäkin elämänvaiheessa. Voi olla, että USA jää helppoudellaan jonnekin tulevaisuuteen, kun olen vanhempi, laiskempi ja rahakkaampi reissaaja.

 

temppelin lyhty talvella Japanissa, lunta puita ja ihmisiä kävelemässä

Japani talvella

Tahtoisin nähdä, miltä temppelit näyttävät lumikinosten kuorruttamina. Syödä japanilaisen keittiön talviruokia, lämmitellä kotatsu-pöydän alla ja katsella vilkkaita apinoita, jotka ilman viiletessä palaavat vuorilta alas.

Haaveissani olisi myös päästä laskettelemaan Hokkaidolle ja ehkä ihailemaan Sapporon lumi-matsuria. (Tänä vuonna sen vetonaulana on muuten Helsingin tuomiokirkko!)

 

Burning Man-festivaalit

Ajatus omituisesta vaihtoehtotodellisuudesta keskellä Nevadan autiomaata viehättää minua todella paljon. Todellisuudessa kokemus olisi jokseenkin haastavaa järjestää, mm. lippujen saatavuuden ja aavikko-olosuhteissa selviämisen takia.

Ehkä sitä voisi osallistua johonkin burning mania matkivaan pienempään tapahtumaan?

 

marokkolainen huone, koristeelliset ovet, seinätiiliä ja sänkyjä

Marrakech

Mummi luki minulle lapsena Tuhannen ja yhden yön satuja. Ehkäpä siksi ajatukset palatseista, sulttaaneista ja dromedaareista ovat jääneet kutkuttamaan mieltäni. Tahtoisin yöpyä perinteisessä riadissa, tutkia sivukujia ja markkinoita. Istanbulin jälkeen myös moskeijat ovat alkaneet kiinnostaa minua.

Estetiikasta puhumattakaan – värikkäät tiilet, metalliastiat, matot ja keramiikka. Ja maistaa autenttisemmin sitä ruokaa, johon olen Suomessa esimerkiksi Sandrossa ihastunut.

 

junan ikkuna ja maisemia

Trans-Siperian junamatka

Tietyn sukupolven pakko-kokemukseksikin irvailtu matka, jonka kuitenkin vielä joskus tahtoisin kokea. Olla jumissa junassa, nähdä vaihtuvat asemat ja maisemat. Venäjä kiehtoo myös itsessään – olisi mukavaa hypätä pois junasta muutaman kerran ja majoittua paikoissa, joista en ole koskaan kuullutkaan.

Tämä on tosin reissu, jota en tahtoisi kokea yksin. Omia ajatuksia kun kuuntelee sooloreissuilla ihan tarpeeksi muutenkin.

 

 

Löytyykö joku näistä reissuhaaveistani myös sinun listaltasi?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply