Kuuluvatko loma-asunnon tiskit matkailijalle vai siivouksesta laskuttavalle vuokranantajalle?2019-01-23T08:42:04+02:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Kuinka paljon loma-asunnossa pitää siivota?

Tähän sinäkin olet halunnut saada selvän vastauksen: pitääkö loma-asunnossa tiskata ja siivota ennen lähtöä?

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Kuuluvatko loma-asunnon tiskit matkailijalle vai siivouksesta laskuttavalle vuokranantajalle?

Pikasiivous ennen lähtöä on kohteliasta

Oletko sinäkin joskus ajautunut erimielisyyksiin matkaseuralaisesi kanssa siitä, miten paljon lomalle vuokrattua asuntoa tulee siistiä ennen lähtöä? Brittilehti The Telegraphin matkailuosastolta kysyttiin, kuuluuko tiskien tiskaaminen vuokralaiselle.

Brittimedian keskustelunavaus jakoi matkailijat kahteen leiriin. Monet olivat sitä mieltä, että omien jälkien siistiminen kuuluu automaattisesti asiaan ja on osa hyviä käytöstapoja.

Osa matkailijoista koki tiskaamisen ja muiden siivoushommien pilaavan loman. Muutamat epäilivät, että astiat joudutaan joka tapauksessa pesemään uudestaan vuokralaisten jäljiltä. Toiset ihmettelivät, miksi siivousmaksun perinyt vuokraaja olettaisi asiakkaiden käärivän hihansa.

Onkin totta, että monet loma-asunnot perivät vuokralaisilta siivousmaksun. Summa voi olla mitä tahansa kympistä jopa lähemmäs sataa euroa majapaikasta riippuen.

Asiallinen vastaus kysymykseen on kuitenkin kyllä – tiskaa itse käyttämäsi astiat ellei muuten ole sovittu. Hotellihuoneessa lasien tiskaus ei onnistu, mutta tiskiaineen ja -harjan löytyminen loma-asunnon keittiöstä on jo hyvä vinkki toimintatavoista.

Siisti asiakas jättää hyvän vaikutuksen

Nykyään monet käyttävät Airbnb-palvelua, jonka kautta matkailijat voivat vuokrata paikallisten asuntoja tai näiden kotien vierashuoneita. Samalla hotelleihin liitetty anonyymiys on kadonnut: kaikki mitä vuokranantaja tai vuokralainen tekee henkilöityy tämän profiiliin, ja epäkohdat voi mainita julkisessa arvostelussa.

Ethän halua olla se matkailija, jonka nimen alla on maininta saastaiseen kuntoon jätetystä asunnosta tai tiskaamattomista astioista? Tämä voi vaikuttaa siihen, halutaanko sinulle jatkossa vuokrata majapaikkoja palvelun kautta.

Loma-asunnosta lähdettäessä kannattaa käyttää maalaisjärkeä. Lattioiden moppaaminen ei perussiistissä asunnossa kuulu vuokralaiselle – kuten ei myöskään pyyhkeiden tai petivaatteiden pyykkääminen. Sängyn petaaminen on turhaa, koska lakanat menevät kuitenkin pesuun.

Näkyvät liat on kohteliasta siivota. Tiskaa likaiset astiat ja pyyhi tahrat ja muruset keittiön pinnoilta. Älä jätä roskapusseja keittiön kaappiin haisemaan, vaan vie ne jätekeräykseen. Äläkä varasta shampoopulloa kylpyhuoneesta, kuten ehkä hotellissa tekisit.

Yksi tärkeimmistä asioista on myös check out -aikojen kunnioittaminen. Jos asunnosta on kirjauduttava ulos kello 12, noudata sääntöjä. Vitkastelu sotkee sekä vuokranantajan että seuraavien tulijoiden aikataulut, kun siivousta ei päästä aloittamaan.

Kuinka paljon sinä kiinnität huomiota loma-asunnon siistiyteen kirjautuessasi sieltä ulos? Kerro mielipiteesi kommenteissa!

Lue myös: Ota kaikki irti matkakohteesta ja majoitu kuin paikalliset – ensikertalaisen Airbnb-opas

Lähde: The Telegraph
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 23.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia