Loma-asunnon vuokraaminen on perinteistä hotelliasumista monipuolisempi majoitusvaihtoehto. Mitä Espanjasta, Kreikasta tai Ranskasta vuokratessa kannattaa ottaa huomioon?2018-09-10T10:20:00+03:00
WPDEV!!
Kuva: Inka Khanji
Asunnon vuokraaminen ulkomailla

Näin vuokraat asunnon etelästä – vinkit Espanjaan, Kreikkaan ja Ranskaan

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Loma-asunnon vuokraaminen on perinteistä hotelliasumista monipuolisempi majoitusvaihtoehto. Mitä Espanjasta, Kreikasta tai Ranskasta vuokratessa kannattaa ottaa huomioon?

Omaa rauhaa huvilassa tai huoneistossa

Oman huvilan tai loma-asunnon vuokraaminen antaa matkailijalle vapautta ja tuo usein myös tuntuvan säästön matkabudjettiin. Etenkin suuremmalla joukolla lomailevan kannattaa kohteesta riippumatta vertailla hotellien lisäksi myös paikalliset huvilahinnat: joskus hotelliviikon hinnalla saattaa saada hulppean villan uima-altaineen yksityiseen käyttöön koko ajaksi.

Vuokrauskäytännön vaihtelevat eri maissa ja esimerkiksi varustetasossa saattaa olla eroja. Rantapallo kokosi vinkkejä Espanjaan, Kreikkaan ja Ranskaan matkustaville!

Espanjassa voit lomailla ympäri vuoden

Espanjan kohteet sekä mantereella että monipuolisilla lomasaarilla tarjoavat ympärivuotisen lomasesongin matkailijoiden iloksi.

Yleisin vuokrattava loma-asunto Espanjassa on huoneisto, joka onkin osuva vaihtoehto esimerkiksi Barcelonaan haikailevalle kaupunkilomailijalle. Kesällä huippuunsa kuumeneviin rantakohteisiin suuntaaville on vuokrattavissa huviloita ja taloja.

Kuva: Inka KhanjiAsunnon vuokraaminen ulkomailla
Matkailijoille on tarjolla rutkasti erilaisia loma-asuntoja, mistä valita.

Viikon vuokraushinta vaihtelee vahvasti asuntotyypin ja ajankohdan perusteella, joten matkasuunnittelu kannattaa aloittaa oman kohteen ja loman ajankohdan hintatason kartoituksella.

Etenkin kuumimpaan aikaan eli heinä–syyskuussa matkustettaessa kannattaa varmistaa, että loma-asuntoon kuuluu ilmastointi. Pienemmissä asunnoissa saattaa olla pelkkä tuuletin, joka joskus riittää vallan hyvin, mutta kuumimmilla helteillä voi jättää tilan tukalaksi.

Kreikan sesonki on kesällä

Kreikan matkailusesonki yltää huhtikuulta lokakuun puoleenväliin, mutta keskittyy kesän kuumimmalle ajalle. Omaa rauhaa ja tilaa kaipaaville on Kreikan saaristossa tarjolla idyllisiä huviloita. Hintataso vaihtelee sadan euron viikkohinnasta tuhansiin euroihin.

Vanhempien kreikkalaisten talojen yhteydessä kannattaa Espanjan tavoin huomioida ilmastoinnin saatavuus. Pulloveden käyttö on Kreikassa yleistä, sillä hanavesi ei ole kaikkialla juomakelpoista. Ota siis huomioon liikkuminen painavien vesilastien kanssa: onko lähellä kauppoja tai onko käytössäsi auto? Voiko vuokranantajan kanssa sopia, että vesi toimitetaan huvilalle valmiiksi?

Ranskassa lasketellaan talvella ja rantalomaillaan kesällä

Kesäisen kuuma Riviera vai lumihuppuiset Alpit? Ranskassa on tarjolla runsaasti huoneistoja ja taloja sekä kaupunki- että rantalomailijoille. Vastaavasti skimbaajille löytyy mökkejä ja alppimajoja tarpeiden mukaan. Viikon vuokrahinnat kipuavat sadasta eurosta ylöspäin.

Välimeren kohteissa ilmastointi on etenkin heinä–syyskuussa välttämätön, kun taas Alpeilla lämmitys on tarpeen. Ilmastoinnin saatavuus kannattaakin varmistaa myös Ranskassa, sillä se ei ole itsestäänselvyys kaikissa loma-asunnoissa.

Kuva: Inka KhanjiAsunnon vuokraaminen ulkomailla
Tunnelmallisiin kreikkalaiskyliin tutustuminen onnistuu kätevimmin loma-asunnosta käsin, jolloin paikalliseen elämänmenoon on helppo sujahtaa sisälle.

Turistivero on yleinen Ranskassa. Se voi sisältyä loma-asunnon vuokrahintaan tai tulla erikseen maksettavaksi niin sanottuna yöpymisverona. Joissakin tapauksissa vero peritään käteisellä heti saavuttaessa – varmista siis käytäntö etukäteen, jotta osaat varata summan tarvittaessa mukaasi jo ensimmäisenä päivänä.

Mistä löytyvät parhaat loma-asunnot?

Vuokraus onnistuu kätevästi netin kautta ja palveluntarjoajia löytyykin paljon. Esimerkiksi kansainväliset Interhome ja Homeaway tarjoavat suomenkieliset varaussivut, joiden kautta voi etsiä loma-asuntoja Espanjan, Kreikan ja Ranskan suosituimmista kohteista.

Varaus kannattaa kohteesta riippumatta tehdä hyvissä ajoin, jopa 3–6 kuukautta ennen matkaa. Tavallisesti takuumaksu on maksettava pian varauksen jälkeen ja varsinainen vuokrasumma erääntyy joko muutamaa viikkoa ennen matkaa tai vasta paikan päällä.

Varmista varausta tehdessäsi, mitä kaikkea vuokrasumma pitää sisällään: ilmastoinnista, loppusiivouksesta, internetistä ja paikallisveroista saattaa tulla lisäkuluja, jollei vuokranantaja ole ilmoittanut niitä kokonaisvuokrassa.

>> Lue myös: Näin vuokraat ihanan lomahuvilan Kroatiasta – viisi vinkkiä

Teksti: Eveliina Parikka
Kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 10.9.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (33 votes, average: 3,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia