Palman perinteikkääseen hotelliin liittyy mielenkiintoinen tarina.2019-06-25T08:11:23+03:00
WPDEV!!
Kuva: Istockphoto
Hostal Cuba on perinteikäs majapaikka Mallorcan Palmassa

Mallorcan ”kuubalainen” hotelli on Palman klassikko – merimiesten majatalosta tuli kaikkien tuntema kohtauspaikka

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Palman perinteikkääseen hotelliin liittyy mielenkiintoinen tarina.

Pala Kuubaa Mallorcalla

Jos etsit majoitusta kaupunkilomalle Mallorcan Palmassa, harkitse yöpyväsi yhdessä kaupungin perinteikkäimmistä majapaikoista. Hostal Cuballa on Palmassa yli sadan vuoden historia, ja sen tarina liittyy nimensä mukaisesti eksoottiseen Kuubaan.

Hotelli toimii vuonna 1904 rakennetussa suojellussa rakennuksessa, joka on yksi Santa Catalinan kaupunginosan tunnetuimpia maamerkkejä. Hostal Cuban nimi nousee myös todennäköisesti esiin, jos etsit vinkkejä Palman parhaista kattobaareista.

Tarinan taustat ajoittuvat 1800-luvun loppupuolelle, jolloin mallorcalainen Rafael Juan Roc suuntasi Karibialle. Roc asui vuosia Kuubassa, jossa tämä onnistui keräämään itselleen mittavan omaisuuden. Palattuaan Palmaan mies osti kotikaupungistaan taloja, joiden tilalle tämä rakennutti art nouveau -tyylisen kodin – nykyisen Hostal Cuban.

Rakennuksesta tuli hotelli Espanjan sisällissodan jälkeen, kun Rocin perhe päätti myydä sen. Syntyi Hostal Cuba, merimiehille ja kalastajille suunnattu vaatimaton majapaikka, josta saattoi vuokrata huoneita pidemmäksi ajaksi.

Majatalon lisäksi samoissa tiloissa toimi myös baari, josta tuli nopeasti suosittu kohtauspaikka Palmassa. Baarista saattoi hotellin verkkosivujen mukaan ostaa lähes kaikkea polttoaineesta kalansyötteihin ja Karibialta salakuljetettuun tupakkaan.

Alkuperäinen Hostal Cuba suljettiin 90-luvulla. Tänä päivänä samoissa tiloissa toimii vuonna 2014 avattu, täysin remontoitu neljän tähden hotelli. Hostal Cuba on kunnostettu rakennuksen historiaa kunnioittaen, ja sen ulkoasu on pidetty täysin samanlaisena kuin ennenkin.

Hotellin nimessä säilytetty sana hostal saattaa hämätä monia, sillä se kuulostaa äkkiseltään hostellilta eli budjettimatkailijoille suunnatulta retkeilymajalta. Espanjassa sanalla viitataan yleensä majataloon, mutta Cuban tapauksessa sillä on lähinnä historiallinen merkitys: vanhaa nimeä ei ole haluttu muuttaa.

Hotelli sijaitsee ihanteellisella paikalla Santa Catalinan kaupunginosassa, jota pidetään yhtenä Palman trendikkäimmistä alueista. Kattobaari Sky Barissa käydäkseen ei tarvitse olla hotellivieras.

Katso alta kuvia Hostal Cubasta!

Lue myös: Kaikki ennakkoluulosi Mallorcasta katoavat saaren pääkaupungissa – 8 nopeaa vinkkiä Palmaan

Lähde: Hostal Cuba
Kuvat: Istockphoto, Instagram

Päivitetty: 25.6.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia