WPDEV!!
Kuva: Inka Khanji
Miksi hotelli ei ilmoita huoneeseen unohdetuista tavaroista?

Kun unohdat jotain hotellihuoneeseen, hotelli ei koskaan soita ja kerro asiasta – tässä syy

Jos jätät vahingossa tavaroitasi hotellihuoneeseen, joudut itse kyselemään niiden perään.

Hotellit suojaavat vieraiden yksityisyyttä

Oletko joskus unohtanut arvotavaroita hotellihuoneeseen ja joutunut soittelemaan niiden perään lähtösi jälkeen? Olet kenties saattanut miettiä, että olisihan hotellikin voinut ottaa yhteyttä huonesiivouksen jälkeen. Syynä ei kuitenkaan ole hotellin välinpitämättömyys.

Kyseessä on tiukka linjaus, joka on käytössä useimmissa hotelleissa. Huoneeseen jätetyistä tavaroista kerrotaan vain silloin, kun hotellivieras itse ottaa yhteyttä majapaikkaan. Säännön takana on hotellien halu varjella asiakkaiden yksityisyyttä.

Hotellit tietävät varsin hyvin, etteivät vieraat aina ole siellä, missä he kertovat olevansa. Joskus hotellissa majoittuvilla asiakkailla on esimerkiksi salasuhde, ja hotellimajoitus on järjestetty tapaamispaikaksi.

Välttämällä yhteydenottoja hotellit eivät joudu kiusallisiin tilanteisiin, jossa puhelimeen vastaakin hotellivieraan puoliso. Tämä kun saattaa ihmetellä, miten on mahdollista, että puoliso on yöpynyt hotellissa ja ollut jossain aivan muualla kuin missä on kertonut olevansa.

Hotellit keräävät huonesiivouksen yhteydessä löytyneet tavarat löytötavarasäilöön, jossa niitä säilytetään kunkin hotellin itse määrittelemän ajan verran. Unohtuneita tavaroita voi tiedustella antamalla henkilöllisyystietonsa, majoituksen ajankohdan ja kuvauksen esineistä.

Hotellia pyörittänyt nainen kertoo kysymyspalvelu Quorassa löytötavaroihin liittyvän hienotunteisuuden olleen yksi henkilökunnan tiukimpia sääntöjä.

– Pidimme kirjaa löytötavaroista ja säilytimme niitä mahdollisia tiedusteluja varten. Yleensä ne olivat kännykän latureita, vaatteita ja aurinkolaseja sekä toisinaan kameroita ja koruja. Tavarat palautettiin ainoastaan asiakkaan omasta pyynnöstä, sanoo entinen hotellinpitäjä.

Mikäli huomaat jättäneesi hotellihuoneeseen jotain, minkä haluat ehdottomasti saada takaisin, onkin parasta tarttua puhelimeen ja ottaa itse yhteyttä majapaikkaan.

Lähde: The Sun
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 30.11.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (12 votes, average: 2,25 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

9 kommenttia

Tampereella unohtui puhelimen laturi huoneen pistorasiaan, Porissa unohtui parranajokoneen laturi vessaan, Kummassakin tapauksessa soiti samana päivänä hotelliin mutta kerros-siivojat eivät olleet löytäneet ko laitteita. Eli jos unohdat jotain, niin on turha soitella perään. Ai niin, kerran unohtui Cumuluksen yöpymis kupongit huoneen pöydälle Jyväskyässä ja soitto noin kolme tuntia lähdön jälkeen oli ettei sellaisia ole löytynyt. Tokihan siivoojatkin tarvitsevat bonukset. Varsinkin kun harva osaa enää yhtään suomenkielistä sanaa nykyään. Kokemukseni ovat kuitenkin jo vanhimmillaan noi viidentoista vuoden takaa. Siis, älä unohda mitään huoneeseesi.

Katajanokan Eurohostellista soittivat perään, kun huoneesta oli löytynyt poikani passi, mutta sehän ei olekaan hotelli.

Olin opiskeluaikana hotellin talkkarina kaksi kesää. Muistan löytäneeni rannassa olleen huoneiston edestä ylimääräisen sotuveneen. Myös huoneistoon kuuluva oli paikalla.
Varsinaisen hotellin huoneista löytyi rahaa, kännyköitä, kumikana, seksinukke, kitaroita, rannekelloja ja vaatteita. Joku neropatti oli askarrellut huoneen telkkarin ruudun irti ja kääntänyt sen ylösalaisin. Miten oli osannutkin? Vene ilmoitettin poliisille. Muita tavaroista ei kukaan kysellyt ja ne vietiin löytötavaratoimistoon. Meiltä pöllittiin yksi vuokrattava auto ja vesijetti.Uusia molemmat. Kumpaakaan ei koskaan löydetty. Varkaatkin tunnistettiin, mutta ehtivät rajan yli ennen kuin meillä huomattiin niiden kadonneen. Tilaustyö, sanoi poliisi.

Kyllä viime kesänä lappilainen hotelli soitti perään huoneeseen jääneistä tavaroista. Oltiin vielä niin lähellä, että käännyttiin ympäri ja haettiin, kiittäen soitosta.

Vaatekappaleet, joita huoneisiin unohdellaan, ovat lähes aina ns. ”s-ryhmää”, eli stringejä, speedoja, sukkia, stayuppeja ja sukkahousuja, sekä kaikkea muuta pientä. Niiden perään ei kukaan koskaan kysele, eikä kannatakaan – ne päätyvät suoraan hotellisiivoojan imuriin.

Siis onko jotain muuta kiusallista tilannetta kuin tämä pettämisesimerkki? Luulen että 99% hotellihuoneeseen tavaroita unohtaneista olisi iloisia jos hotellista otettaisiin yhteyttä. Tuntuu todella oudolta että hotellit haluaa suojella pienen pettäjäjoukon yksityisyyttä enemmistön kustannuksella.

Yksityisyydensuojaan tuossa pääasiassa viitattiin, siinähän sanottiin että kyseessä esimerkki.

Jos majoitut hotellissa, etkä vain yksinkertaisesti halua muiden saavan siitä tietoa, niin ei hotelli voi alkaa soittelemaan pomoille/aviopuolisoille/vainoajille kertoen asian laidan.

Ei taida olla hotelleihin unohtunut mitään, mutta Eurohostel hienosti soitteli perään huoneeseen unohtuneesta passista.