Salamyhkäinen Prora on natsien entinen lomakeskus ja maailman pisin rakennus. 2018-11-27T08:30:15+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Prora, Saksa

Arvaatko, missä on maailman pisin rakennus? 4,5 kilometrin jätillä on karu tarina – ja sinäkin voit yöpyä siellä

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Salamyhkäinen Prora on natsien entinen lomakeskus ja maailman pisin rakennus.

Jättimäinen Prora rakennettiin 20 000 hengelle

Usein puhutaan maailman korkeimmasta rakennuksesta, mutta oletko ikinä tullut miettineeksi, mistä löytyy maailman pisin rakennus?

Rügenin saarella Saksassa sijaitseva Prora tunnetaan natsien entisenä lomakeskuksena, jonka Hitler rakennutti vuosina 1936–1939. Huimat 4,5 kilometriä pitkä rakennus on myös koko maailman pisin.

Prora suunniteltiin jopa 20 000 henkilöä varten, mikä selittää sen jättimäisen koon. Rakennus koostuu useista kuusikerroksisista rakennuksista, jotka ovat kaikki yhdistetty toisiinsa. Kokonsa puolesta sinne olisi mahtunut kokonaisen pikkukaupungin verran väkeä.

Hankkeen tarkoitus oli tarjota mahdollisimman monelle ihmiselle kohtuuhintainen paikka lomailla – natsipropagandalla höystettynä tietenkin. Proran huoneet olivat yksinkertaisia ja kompakteja, mutta tarjosivat näköalan Itämerelle. Hotellin lisäksi samalle alueelle oli määrä valmistua myös uima-altaita, elokuvateatteri ja juhlasali.

Sota sekoitti aikoinaan Proran toiminnan, eikä se ehtinyt edes täysin valmistua. Vuonna 1945 siitä tuli neuvostotukikohta, ja myöhemmin rakennus on toiminut muun muassa Itä-Saksan armeijan koulutuspaikkana sekä turvapaikanhakijoiden majoitustilana.

Tänä päivänä Prorassa voi jälleen majoittua. Osa rakennuksesta on muutettu loma-asunnoiksi, ja siellä toimii myös hostelli. Yli neljän kilometrin megarakennukseen mahtuu kuitenkin myös hylättyjä ja rapistuneita osia.

Proran majoitushankkeet ovat herättäneet myös kritiikkiä. Natsihistorian takia karun naköistä rakennusjättiä on pidetty kyseenalaisena lomailupaikkana.

Rügen sijaitsee Saksan pohjoiskärjessä, ja sinne on helppo matkustaa. Esimerkiksi Berliinistä saarelle pääsee junalla, bussilla tai vuokra-autolla. Saarelta löytyy kaunista luontoa, kylpylöitä ja rantoja. Suosituin lomakohde on nimeltään Binz.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia Prorasta!

Lue myös: Saksan parhaat rannat – yllätytkö näistä maisemista?

Lähde: The Telegraph
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Päivitetty: 27.11.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia